Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Suwałki -Dubrownik

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krejas
Plażowicz
Suwałki -Dubrownik

Nieprzeczytany postnapisał(a) krejas » 07.07.2009 07:34

Witam wszystkich .
Na przełomie Lipca i Sierpnia wyjeżdżam ze znajomymi(trzy rodziny) z Suwałk do Dubrownika.Każdy z kierowców od tygodni wertuje to forum (wyjeżdżamy pierwszy raz). Czym dalej w las tym więcej drzew.Jak według starych wyjadaczy najlepiej by było jechać z odległych Suwałk?Po raz kolejny zmieniamy trasy po przeczytaniu nowych informacji ,zaczyna to już mnie męczyć.Ja osobiście po prostu bym włączył nawigację i ruszył,ale.... są żony?Nic bez wcześniejszego ustalenia!!!! Czy mogę prosić o jakieś 2 propozycję tras? Autorytetu ludzi z tego forum nie da się podważyć.
:)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.07.2009 07:40

krejas napisał(a):....Czy mogę prosić o jakieś 2 propozycję tras? ....

A po co kolejny raz pisać o tym samym ?
Jest na forum taki dzial jak FAQ - od niego powinieneś rozpocząć lekturę.
W dziale tym masz 3 warianty tras:
1) wschodnia: www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=20577
2) centralna: www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17803
3) zachodnia: www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17808

W razie watpliwości rozwiń, któryś z istniejących już wątków bo robi sie niepotrzebny bałagan na forum.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.07.2009 09:32

krejas napisał(a):Czy mogę prosić o jakieś 2 propozycję tras?

Piotrek_B napisał(a):...W dziale tym masz 3 warianty tras ...

Teraz to dopiero będzie problem :wink:

Edit1: Coś się spsuło:(
Edit2: Dziękuję
Ostatnio edytowano 07.07.2009 11:51 przez Vjetar, łącznie edytowano 5 razy
gizyk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gizyk » 07.07.2009 09:41

krejas napisał(a):Witam wszystkich .
Na przełomie Lipca i Sierpnia wyjeżdżam ze znajomymi(trzy rodziny) z Suwałk do Dubrownika.Każdy z kierowców od tygodni wertuje to forum (wyjeżdżamy pierwszy raz). Czym dalej w las tym więcej drzew.Jak według starych wyjadaczy najlepiej by było jechać z odległych Suwałk?Po raz kolejny zmieniamy trasy po przeczytaniu nowych informacji ,zaczyna to już mnie męczyć.Ja osobiście po prostu bym włączył nawigację i ruszył,ale.... są żony?Nic bez wcześniejszego ustalenia!!!! Czy mogę prosić o jakieś 2 propozycję tras? Autorytetu ludzi z tego forum nie da się podważyć.
:)

Witaj, my bylismy w tamtym roku pod Dubrovnikiem, we wsi Orasac pod namiotem, to jakies 12km przed. Jechalismy z Warszawy, przez Zwardon na Slowacje, w Zilinie na Slowacja na Autostradke i prawie do konca , jakies 180 km jedziesz tylko magistrala adriatycka:)Przyjemna traska.

Podaje CI pomocnego linka, musisz tylko odnalezc objazd Slowenskiej autostrady,m chyba,ze chcesz zaplacic 30 EUR za 11km drogi...

....

My wyjezdzamy 26 lipca, jedziemy tym razem na Jeziorka Plitwickie, polecam:)

Pozdrawiam

a co mi tam, mialem wolna chwile w pracy, prosze, link z objazdem, tylko zaznaczylem poczatek i koniec wielkimi miastami:)

....

zeby bylo mniej linkow, scalony podaje :)

http://tiny.pl/hhh4z
krejas
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) krejas » 07.07.2009 10:50

Serdeczne dzięki za pomoc.
:D
gizyk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gizyk » 07.07.2009 11:11

kiedy dokladnie jedziesz?
krejas
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) krejas » 07.07.2009 11:36

gizyk napisał(a):kiedy dokladnie jedziesz?

26 lipiec 4 rano
gizyk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gizyk » 07.07.2009 12:35

hahaha, my jedziemy tez 26 rano w niedziele, mysle,ze gdzies okolo 6:00:)

Bedziesz mial radyjko??
rafco
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafco » 07.07.2009 12:56

Koledzy no i ja wyjezdzam 26.07 to bym się podłączył. a skąd wy wyjezdzacie 26.07?z suwałk? bo ja z olsztyna, ale chyba jedno noc wczesniej wyjade i spedze w krakowie.
pozdrowienia
gizyk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gizyk » 07.07.2009 13:43

Panowie, my jedziemy nad Jeziora Plitwickie , chcemy byc tam wieczorkiem, o rozsadnej godzinie, rozbijamy namioty, nocujemy i raniutko zwiedzanko zaczynamy, zoabczymy kiedy skonczymy i ruszamy dalej, traktujemy to jako odpoczynek,pozniej czka nas 500km, w zaleznosci o ktorej skonczymy zwiedzac, albo nocujemy jeszcze raz albo jedziemy do Orasaca:).
Moze przemyslcie to i tez zanocujcie, po co bedziecie gnac na zlamanie karku??Do Plitwic jest od nas okolo 1200 hm.
nowalijka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowalijka » 07.07.2009 14:41

gizyk napisał(a):a co mi tam, mialem wolna chwile w pracy, prosze, link z objazdem, tylko zaznaczylem poczatek i koniec wielkimi miastami:)

Gizyk, pomożesz i mi z tym objazdem? Kiepsko u mnie z orientacją na mapie...
Z Białegostoku do Primosten. Proszę...
gizyk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gizyk » 07.07.2009 14:47

Nowalijka to chyba o to chodzi, jesli nie to wieczorkiem skoryguje, uciekam juz w koreczki:)

http://www.viamichelin.pl/viamichelin/p ... ndemnite=0
Greg69
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Greg69 » 08.07.2009 09:59

My również startujemy z Suwałk, tyle że 24 lipca, na Riwierę Makarską. Planowana trasa: przez Wawę do Cieszyna, następnie Żylina, Bratysława, (Wiedeń miniemy od południa), Graz (nocleg), Słowenia (spróbujemy objechać autostradę-to będzie pierwsza nasza próba), Zagrzeb i w Sestanowac zjazd z A1.
W 2007r. pojechaliśmy troszke inaczej i było super: Suwałki - Wawa - Cieszyn - Oloumoc - Brno - Mikulov (nocleg w uroczym miasteczku) - Wiedeń - Graz i reszta tak samo. Jeżeli pojedziecie tym wariantem, to w drodze powrotnej uważajcie na oznakowania w Wiedniu. Kierunek na Brno pojawia się późno i tylko raz, więc łatwo przeoczyć.
Pozdrav

PS. Pamiętajcie o zabraniu obuwia do pluskania się w Adriatyku - jeżowce!!! 8)
nowalijka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowalijka » 08.07.2009 12:37

Gizyk dzięki. Podrukowałam sobie. :)
gizyk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gizyk » 09.07.2009 12:07

Na zdrowie Nowalijka:D

jeju, juz nie moge sie doczekac wyjazdu, to jeszcze 2 i pol tygodnia, buuu, jeszcze dzisiaj moi byli sasiedzi pojechali na Chorwacje;>
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone