Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sprzęt narciarski - wady i zalety - opinie użytkowników

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 18.02.2010 16:51

Leszek Skupin napisał(a):Ano Telegraf jest bardzo fajnym stokiem :D

Może i ja zrobię mały wypadzik do Kielc? Cielkawe co na to moja ekipa? Może uda nam się zgrać w jednym terminie.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 18.02.2010 17:31

mutiaq napisał(a):Najpierw miał to być offtop, bo chciałam powiedzieć Maslince, że po remoncie, mam takie same panele :lool: :lool: :lool: :lool: :P
Tylko ciemniejsze ;) o takie :arrow: Woodstock się zwą

Hehe, jak kładliśmy je rok temu, to myśleliśmy, że takie oryginalne. Na pewno nikt takich nie ma :lol: A teraz u wielu znajomych je widzę - w jaśniejszej lub ciemniejszej wersji :D Ale i tak mi się podobają, takie trochę wariackie są.

Fajne nartki, Mutiaq! "Stworzone do zabawy!" - i o to chodzi! :D

Pozdrawiam :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.02.2010 18:17

Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 25.02.2011 10:49

Że tak odświeżę temat :D

Szykuję się do zakupu nowej boazerii :D znaczy się Fischer RX 8 Fire Pro. Zacna narta do dużych szybkości, używają jej instruktorzy. W skali zaawansowania jazdy od 1-10 mieszczą się dla narciarzy jeżdżących w przedziale od 7 do 9

Jest już po sezonie (no prawie ;)) więc można je dostać nawet o 410 zł taniej :D

Czy ktoś miał styczność z tą boazerią :?:

Brałem też pod uwagę Atomic SL, ale te są ciut za drogie :?
marcin10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin10 » 25.02.2011 11:35

Ja w tym sezonie szusuję na Volkl Racetiger SL Racing 165 cm, model 07/08.
Muszę Wam powiedzieć, że narta jest wymagająca i przy słabszych umiejętnościach nie pomaga, ale dla wprawionych daje takiego kopa na stoku, że poezja :twisted: . Fakt, są ciężkie i wymagają kondycji, ale przy tym jednocześnie idą po stoku niezależnie czy twardo, czy mięko, a krawędź tak trzyma, że prędzej nogi strzelą niż krawędzie puszczą. Mogę z czystym sercem polecić.

Pozdrawiam 8)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 25.02.2011 12:03

Mój brat, który jest pomocnikiem instruktora, odradzał mi deski race'owe. Do nich rzeczywiście potrzeba potężnej siły nóg. Mam do tej pory te co na pierwszej stronie tego wątku i jestem z nich zadowolony, mimo, że to deski gigantowe zawodnicze, ale cuś lżejszego kalibru bym chciał.

Zmieniam, bo sprężyny w wiązaniach po 10-ciu latach już puszczają. Deski są nie do zarypania, ale sprężyny tak :(. W związku z tym, te, które mam obecnie będą niedługo wystawione na giełdzie do sprzedania ;) Może ktoś będzie chciał wymienić tylko wiązania i walczyć na nich dalej ;)
Południowiec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Południowiec » 25.02.2011 12:15

Bardzo Dobry Temat
Aktualnie jeżdżę na nartach Fischer RC4 Worldcup RC chyba sezon 2006/2007 - gigantówka - narta niezwykle stabilna przy dużych prędkościach, dobrze trzyma, trochę duży promień skrętu, wymaga mocnych nóg - na początku musiałem się przyzwyczajać.

Buty... i tu jest problem i pytania.
Po powrocie z nart w grudniu moje Nordiki się rozsypały (starość), od jakiegoś czasu przymierzam się do czegoś takiego

http://allegro.pl/super-fischer-rc4-wor ... 33007.html
lub
http://allegro.pl/fischer-rc4-worldcup- ... 53216.html
Nigdy nie jeździłem w tak twardym obuwiu (nordiki Flex 60-70) więc mam trochę obawy o komfort na stoku.
Nie mam grubych stóp i dlatego Fischery dobrze mi pasują, mierzyłem Dalbello, Atomic ale nie czułem się w nich dobrze.
Zastanawiam się jeszcze nad NOrdica Speedmachine ale trochę przekraczają możliwości finansowe.
Za 2 tygodnie wyjeżdżam na narty i muszę coś kupić, jak macie jakieś propozycje to będę wdzięczny.
Pozdrawiam
marcin10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin10 » 25.02.2011 12:22

Możesz jeszcze spróbować przymierzyć Tecnicę. Nie wszystkim te buty leżą, ale jak już przypasują to nie ma przebacz :D
Południowiec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Południowiec » 25.02.2011 12:30

Tecnica Dragon, Tecnica Phoenix 100-110 trudno znaleźć poniżej 1000PLN,
jak na razie najbardziej przekonuje mnie Fischer.
Może ze względu na to, że będzie do kompletu z nartami?.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 25.02.2011 12:32

marcin10 napisał(a):Nie wszystkim te buty leżą, ale jak już przypasują to nie ma przebacz :D

Mi na szczęcie leżą i w porównaniu do poprzednich... bajka :)
marcin10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin10 » 25.02.2011 12:56

Południowiec napisał(a):Tecnica Dragon, Tecnica Phoenix 100-110 trudno znaleźć poniżej 1000PLN,

Tylko musisz się zastanowić czy po 60-70, przeskok na 100-130 nie będzie zbyt drastyczny. Sprzedawczyk/doradca :lol: proponował mi buty max. do flex 100.

Pozdrawiam 8)
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 25.02.2011 15:02

Ja w ubiegłym roku kupiłem:

Narty ATOMIC RACE LT

http://www.wildsports.pl/index.php?p65,narty-atomic-race-lt-2010-11

wszystko w opisach to prawda :!: :D

pozdrav.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 25.02.2011 15:47

Adam zmawiamy się dzisiaj na telegrafie :?: :D będę chciał być z młodym, może żonę namówię, ale w to akurat wątpię...
Południowiec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Południowiec » 25.02.2011 23:08

marcin10 napisał(a):
Południowiec napisał(a):Tecnica Dragon, Tecnica Phoenix 100-110 trudno znaleźć poniżej 1000PLN,

Tylko musisz się zastanowić czy po 60-70, przeskok na 100-130 nie będzie zbyt drastyczny. Sprzedawczyk/doradca :lol: proponował mi buty max. do flex 100.

Pozdrawiam 8)

Właśnie o to chodzi przeskok z buta "turystycznego" w profesjonalny - trzeba spróbować.
Jeśli chodzi o buty z wyższej półki to czy są jakieś firmy, które mają słabsze parametry, czym się kierować przy wyborze?
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Sprzęt narciarski - wady i zalety - opinie użytkowników - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone