Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Słowacja-Austria przejście graniczne, ktoś przejeżdżał?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Corcula
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Corcula » 19.06.2007 13:22

tomb napisał(a):Co do korków w Słowenii za Ptujem do Chorwackiej granicy, to są naprawdę koszmarne. W sobotę. Specjalnie wyjeżdzam więc w niedzielę. :)

Na korki też jesteśmy nastawieni. Wyjeżdżamy w pt ok15:00 z Nowego Targu.

Już się nie możemy doczekać. Tylko 3 dni :lol:
uboot
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) uboot » 19.06.2007 13:29

Corcula napisał(a):
tomb napisał(a):Co do korków w Słowenii za Ptujem do Chorwackiej granicy, to są naprawdę koszmarne. W sobotę. Specjalnie wyjeżdzam więc w niedzielę. :)

Na korki też jesteśmy nastawieni. Wyjeżdżamy w pt ok15:00 z Nowego Targu.

Już się nie możemy doczekać. Tylko 3 dni :lol:

Ja od dziś też już mogę na 100% odliczać czas do wyjazdu - piątek ok. 16.00 z Sosnowca.
Wczoraj lekarz prowadzący pozwolił mi jechać na wakacje a dzisiaj klepnąłem badania kontrolne i ... wypisałem w pracy urlop od poniedziałku :) po prawie 3 miesiącach L4.....
Ech ależ to był wyścig z czasem, nerwówa i obawy, wyszło na styk .... ale jak się chce to nawet człowiek szybciej do zdrowia dochodzi :):):):):)
stempy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) stempy » 19.06.2007 19:55

uboot napisał(a):
Corcula napisał(a):
stempy napisał(a): teraz trzeba przez Gattendorf zwykłą drogą do niej dociągnąć, do Parndorf i tu na A4.Dalej- z A4-S1-A2 do Graz. S1 to nowy odcinek łączący tunelem A4 z A2 omijając miasto. Jechałem nim w zeszłym roku, Polecam zdecydowanie!
Na Eisenstadt już nie trzeba przez te miasteczka jechać 50km/h.

Pozdrawiam[/b]

Prawdę mówiąc wolę jechać przez miasteczka 50km/h niż dokładać drogi i pchać się na obwodnicę Wiednia tylko po to żeby cały czas autostradą jechać :wink:

Bardzo słusznie, tym bardziej, że sama się zdziwisz jak szybko wam przeleci ten kawałek.
Po tych poście widać jak bardzo Polacy nie lubią korzystać z porad innych i na siłę szukają "udogodnień lub ulepszeń" byleby tylko było, że to JA tą drogę wymyśliłem. Ech ta bzdurna mentalność....
Zawsze uważałem, że dwie podstawowe zalety przydatne w życiu to po pierwsze umieć słuchać i wysłuchać a po drugie nie popełniać błędów już raz popełnionych przez innych...
Ot taka dygresja....

To była tylko propozycja,drogą przez Eisenstadt jeździłem 5 lat i moim zdaniem lepiej jest dołożyć parę kilometrów, ale jechać bezpieczniejszą i szybką drogą, niż przez małe miasteczka i wąskie drogi pomału. Oczywiście że jadąc pierwszy raz szybko droga przeleci,bo trzeba uważać i można się zgubić (zwłaszcza jak leje deszcz). Ale oczywiście, co kto woli,co komu pasuje, tak pojedzie,ja tu nic na siłę nie szukam. To tylko propozycja, po to się buduje nowe drogi szybkiego ruchu, żeby...,ale jak komuś nie odpowiada to przecież nie musi nimi jeździć ,tym bardziej tak jak w tym przypadku,nadkładać drogi ok 25km. Czasowo wyjdzie 20min krócej,oraz zyskuje się na bezpieczeństwie i mniejszym zmęczeniu podczas podróży.
Pozdrawiam
Corcula
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Corcula » 21.06.2007 19:35

jutro tzn 22 o 15 wyjeżdżamy z Nowego Targu. Zyczcie nam powodzenia żebyśmy nie pobłądzili i szczęśliwie dojechali na miejsce :idea:
stempy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) stempy » 21.06.2007 20:41

Corcula napisał(a):jutro tzn 22 o 15 wyjeżdżamy z Nowego Targu. Zyczcie nam powodzenia żebyśmy nie pobłądzili i szczęśliwie dojechali na miejsce :idea:

wszyscy i wszystkim, sobie i innym tego życzymy ! :D i bez deszczu na trasie !
Corcula
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Corcula » 21.06.2007 22:12

Oby!! Dzięki sliczne i wzajem dla wszystkich tych, którzy równiez się wybierają :D
Pozdro
aprokop
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aprokop » 23.06.2007 16:58

Bez przesady
Najlepiej kupować winiety na granicy w kioskach za złotówki, odpada niepewność czy dobry przelicznik, czy dobrze dobrane terminy itp. w czerwcu 2007 za austrię i czechy na dwa tygodnie +1, w Cieszynie za granicą 1 miesięczna i 2 x 10 dni = 120 zł
Pozdrawiam
aprokop
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aprokop » 23.06.2007 17:01

Wczoraj 22-06-2007 korek w stronę Chorwacji przed tunelem Święty Rok ok 2,5km
uboot
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) uboot » 08.07.2007 21:00

Witam Was już , niestety po powrocie, z tegorocznych wakacji. Było tak piękni, że aż ... przepięknie...
Ale chciałem napisać o drodze.... Tym razem nie będę się rozpisywał bo wystarczy jedno słowo: SZOK !!! Wyjechałem z Sosnowca o 16.20. Jadąc przez słynną drogę nr 86 (chylę czoła wszystkim, którzy mnie na nią namówili!!!) przez Węgry, w Splicie, w porcie znalazłem się o godzinie... 7.10 i zabrałem się jeszcze na prom "Dubrownik" do Stari Gradu o 8.30 !!!!!!! W korkach nie stałem nawet minuty a przez Małą Kapelę i Sv. Rok jechałem po 100km/h !!
Może to dla niektórych żaden wyczyn, ale biorąc pod uwagę datę wyjazdu 22 czerwiec (piątek) to (trochę nieskromnie) osiągnąłem prawie mistrzostwo świata !!! Aż jestem ciekaw jak było przez AUT i SLO ???
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Słowacja-Austria przejście graniczne, ktoś przejeżdżał? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone