Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rzeszów - okolice Makarskiej trasa ekonomiczna

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Nabla
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nabla » 11.01.2010 14:13

Siema!
W lipcu zamierzam wybrać się po raz pierwszy do CRO_jaka trasa najbardziej ekonomiczna?_w sumie winiety chciałbym zakupić tylko w CRO_jaki koszt?_jak z LPG na trasie i ogólnie jakie dodatkowe koszty?_z góry dziękuję za pomoc_a jeśli ktoś ma coś sprawdzonego (Brela, Baska Voda, Podgora) to bardzo bym prosił o namiar.
Wybieramy się w 4 osoby i niezmiernie ważne są koszty. Przy namiarach proszę o ewentualny koszt.
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 11.01.2010 14:36

_Ewa_ napisał(a): zamiast poczytać FAQ

A tam jest taki ładny temat Trasa do Chorwacji z Polski południowo-wschodniej :wink:
i inne:
Opłaty za autostrady i drogi ekspresowe
LPG w Chorwacji i krajach tranzytowych

A za autostrady w Chorwacji też płacić nie trzeba bo można skorzystać z dojazdu starą drogą przez Plitvice i Knin na południe CRO
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.01.2010 15:00

Nabla napisał(a):Siema!
W lipcu zamierzam wybrać się po raz pierwszy do CRO_jaka trasa najbardziej ekonomiczna?_w sumie winiety chciałbym zakupić tylko w CRO_jaki koszt?_jak z LPG na trasie i ogólnie jakie dodatkowe koszty?_z góry dziękuję za pomoc_a jeśli ktoś ma coś sprawdzonego (Brela, Baska Voda, Podgora) to bardzo bym prosił o namiar.
Wybieramy się w 4 osoby i niezmiernie ważne są koszty. Przy namiarach proszę o ewentualny koszt.

A już coś masz zarezewowanego czy też szukasz? :lol:
Witaj na forum - ludzie tu przyjaźnie nastawieni.
Nabla
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nabla » 11.01.2010 15:14

szukam, przegladam i chciałbym już zaklepać
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 11.01.2010 18:00

Nabla napisał(a):szukam, przegladam i chciałbym już zaklepać

Pierwszy wyjazd też rezerwowałem i - to był chyba największy błąd jaki zrobiłem :), następny już na spontana w ciemno do Tucepi w lipcu i bezproblemowo super kwaterka. Pozdr.
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 12.01.2010 07:33

slowacja ominiesz kupywanie winiety,
wegry trzeba kupywac
chorwacja bramki.

Chyba ze jedziesz nie autostradami, ale przygotuj sie na to ze w okolice makarskiej jesli bedziesz kozystal z normalnych drog to licz sie z czasem przejazdu 27 h.

Wg. mnie bez sensu rezerwowac, kwater do wyboru do koloru.
Znajdziesz na pewno to co jest OK, a nie tylko pisza ze jest SUPER OK.
vazyl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) vazyl » 12.01.2010 07:51

Na pierwszy raz warto zarezerwować, jest może drożej, ale przynajmniej człowiek sie nie martwi gdzie będzie spał.
Na pierwsze z pytań, jak ekonomicznie to tylko po autostradach, polecam tą opcję, jedzie się szybko i bez niespodzianek. Warto dopłacić do winiet.
Nabla
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nabla » 12.01.2010 08:16

jadę w okresie 13-23 lipca wiec wole w ciemno nie jechać bo to w sumie pełnia sezonu
vito
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) vito » 12.01.2010 20:48

Nabla napisał(a):jadę w okresie 13-23 lipca wiec wole w ciemno nie jechać bo to w sumie pełnia sezonu

Jechałem w IX.2009 do Tucepi przez Miszkolc,Budapeszt,Zagrzeb cały czas autostradą do zjazdu do Makarskiej.Wyjechałem z Rzeszowa o 2.oo a o 18 byłem na miejscu,w tym 4 godziny na postoje.Podaj maila wyślę Ci namiary na apartament sprawdzony przezemnie.
Nabla
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nabla » 12.01.2010 21:06

vito napisał(a):
Nabla napisał(a):jadę w okresie 13-23 lipca wiec wole w ciemno nie jechać bo to w sumie pełnia sezonu

Jechałem w IX.2009 do Tucepi przez Miszkolc,Budapeszt,Zagrzeb cały czas autostradą do zjazdu do Makarskiej.Wyjechałem z Rzeszowa o 2.oo a o 18 byłem na miejscu,w tym 4 godziny na postoje.Podaj maila wyślę Ci namiary na apartament sprawdzony przezemnie.

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
tomekm67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekm67 » 12.01.2010 21:42

_Ewa_ napisał(a):No tak... nowy rok i napływ nowych leniwców :(

Ludzie się rejestrują i od razu pierwszego dnia, zamiast poczytać FAQ czy użyć "szukajki" - idą na łatwiznę: proszę mi podać na tacy!

Ech... lata mijają, a tu się nic nie zmienia :(

No tak... nowy rok i ciągle brak życzliwości. Trochę wpisów na forum i w główce sie przewraca. CROMANIACZKA
Ech... lata mijają, i nic w mentalności niektórych nic sie nie zmienia

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone