Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rogoznica

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
voite
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) voite » 12.06.2014 10:06

Ja korzystałem w zeszłym roku z plaż Sepurine, Lozica i przy Marinie Frappa. Zdecydowanie dla dzieci najlepsza przy Marinie, drobne kamyki i łagodne zejście, ale zaraz przy ulicy i cienia brak. Na Sepurine też zejście ok, fajny klimat, ale też bez cienia :) Cień to gdzieś pod drzewkami na Lozicy by się znalazł, miejsce fajne, ale chyba wg mnie najmniej atrakcyjne dla dzieci.
tomekkasztelan
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekkasztelan » 12.06.2014 19:47

OK, jestem mądrzejszy o masę informacji, ale cuś z apartamentami ciężko na wyszukiwarkach znaleźć. Szukam coś z 2 sypialniami w Rogoznicy lub Rażanju. Będę bardzo wdzięczny za namiary:-)

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Z góry dziękuję!!

P.S. Biorę swoą lustrzankę, zrobię fotorelację, bo aż przyjemnie się czyta i wspomina poprzednie wypady do Cro.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 12.06.2014 19:52

tomekkasztelan napisał(a):cuś z apartamentami ciężko na wyszukiwarkach znaleźć

Bo poszukiwania to się robi z pół roku wcześniej, a nie wtedy, jak już wszytko jest zajęte ;)
melania80
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) melania80 » 12.06.2014 22:10

Czyli już za późno na poszukiwania na wyjazd w lipcu?
Czy właścicele apartamentów w ogóle odpowiadają na maile? Wczoraj wysłałam kilka zapytań i zero odezwu ...
voite
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) voite » 13.06.2014 06:20

Za późno może nie, ale na pewno te fajniejsze kwatery już pozajmowane i trzeba się więcej natrudzić i mieć troszkę szczęścia by coś utrafić. A jaki masz termin tego wyjazdu?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2014 06:33

melania80 napisał(a):Czyli już za późno na poszukiwania na wyjazd w lipcu?
Czy właścicele apartamentów w ogóle odpowiadają na maile? Wczoraj wysłałam kilka zapytań i zero odezwu ...

Kiedyś odpowiadali na każdego maila...odkąd ojro całkiem uderzyło im do głowy to nie zawracają sobie gitary mailami w przypadku kiedy maja już full...kiedyś Chorwaci byli inni ale od jakiegoś czasu myślenie jest inne - nie Ty to następny przyjedzie...co do tego nie ma wątpliwości...Chorwaci teraz a 10 lat temu to dwa różne światy...
voite
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) voite » 13.06.2014 07:06

alechandro napisał(a):
melania80 napisał(a):Czyli już za późno na poszukiwania na wyjazd w lipcu?

Kiedyś odpowiadali na każdego maila...odkąd ojro całkiem uderzyło im do głowy to nie zawracają sobie gitary mailami w przypadku kiedy maja już full...kiedyś Chorwaci byli inni ale od jakiegoś czasu myślenie jest inne - nie Ty to następny przyjedzie...co do tego nie ma wątpliwości...Chorwaci teraz a 10 lat temu to dwa różne światy...

alechandro dokładnie tak mi wczoraj gość w mailu odpisał, próbowałem coś potargować się z ceną to dostałem odpowiedź "że to dobra cena i jak ja nie wezmę to weźmie ktoś inny"
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.06.2014 07:19

voite napisał(a):to dobra cena i jak ja nie wezmę to weźmie ktoś inny

To już nie wina Chorwatów, że znajdują chętnych do płacenia :)
W końcu po to inwestują, żeby zarabiać, a nie, żeby robić komuś przyjemność.
voite
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) voite » 13.06.2014 07:31

weldon napisał(a):To już nie wina Chorwatów, że znajdują chętnych do płacenia :)
W końcu po to inwestują, żeby zarabiać, a nie, żeby robić komuś przyjemność.

Odpowiem cytatem kolegi :D bo o to głównie mi chodziło.

alechandro napisał(a):Kiedyś odpowiadali na każdego maila...odkąd ojro całkiem uderzyło im do głowy to nie zawracają sobie gitary mailami w przypadku kiedy maja już full...kiedyś Chorwaci byli inni ale od jakiegoś czasu myślenie jest inne - nie Ty to następny przyjedzie ...co do tego nie ma wątpliwości...Chorwaci teraz a 10 lat temu to dwa różne światy...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2014 07:38

weldon napisał(a):W końcu po to inwestują, żeby zarabiać, a nie, żeby robić komuś przyjemność.

Zawsze inwestowali ale byli mili, uśmiechnięci i elastyczni kiedyś...teraz różnie z tym bywa i nie ma znaczenia czy jesteś Polakiem, Włochem czy Niemcem...jesteś po prostu ojro :!:
Ostatnio edytowano 13.06.2014 07:54 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 13.06.2014 07:47

alechandro napisał(a):
weldon napisał(a):W końcu po to inwestują, żeby zarabiać, a nie, żeby robić komuś przyjemność.
[/color]

Zawsze inwestowali ale byli mili, uśmiechnięci i elastyczni kiedyś...teraz różnie z tym bywa i nie ma znaczenia czy jesteś Polakiem, Włochem czy Niemcem...jesteś po prostu ojro :!:

No cóż, jest nawet takie przysłowie, że... ojro rządzi światem :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2014 08:00

Chorwaci zawsze bardziej kochali ojro niż turystów i trudno im się dziwić :)
Szanujmy się nawzajem. Oczywiście wypada odpowiadać na @,ale z drugiej strony nie oczekujmy w szczycie sezonu super cen i apartamentów.Targować można się poł roku wcześniej :hut:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2014 08:06

A jeździłeś do Chorwacji 10-11 lat temu ? W 2002/2003 roku nie obserwowałem tego zjawiska a przynajmniej nie na taka skalę...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2014 08:25

Tak,jeżdżę od 10 lat 8)
Wracając do tematu plaże Lozica i Sepurine także są odpowiednie dla dzieci,a w miasteczku kursuje wesoła ciuchcia od starówki do mariny i z powrotem.Jest to duża atrakcjia dla dzieciaków :hut:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.06.2014 17:57

alechandro napisał(a):...jesteś po prostu ojro

Tak, ja sobie zdaję z tego sprawę, ale to właśnie, przede wszystkim, wina turystów.

Chorwaci, po prostu, dostosowali się.
Jak się karta odwinie, to znów zaczną odpowiadać na maile, spuszczać ceny i uśmiechać.
Póki co ich klienci tego nie potrzebują.

croktoś napisał(a):plaże Lozica i Sepurine także są odpowiednie dla dzieci

A broń cię Boże zabrać małe dzieciaki na Lozice :roll: Betonowe podesty i przepiękne, sterczące biało czarne skały.

Dla dzieci to wyspa, zatoka koło Mariny, Superine i, daleko, ale warto, plaża za Mariną, na półwyspie. Tam, oprócz łagodnego wejścia do wody i niedużej ilości skał, a których można się poopalać lub poskakać (to rozrywka dla dzieci), jest ładny lasek, gdzie jest cień.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje