Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pytanie w zasadzie do dziewczyn zw. z Chorwatami ...:)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
baletka
Globtroter

Postnapisał(a) baletka » 07.12.2010 11:43

Mam pytanie natury osobistej. Poznałam fajnego Chorwata ( oczywiście na wakacjach i.t.p) . Początkowo wakacyjny flirt trwa do tej pory (sms'y, maile). Mój Dalmatyńczyk wybiera się do mnie na Sylwestra. Nie jestem stałą CRObywalczynią (przynajmniej do tej pory) i nie za bardzo wiem czego się po tej miłej znajomości spodziewać. Wiem, że to może naiwne ale jestem "swieżą" rozwódką i nie chce się narażać na jakieś emocjonalne kłopoty. Czy któraś z was była w podobnej sytuacji? Jak się zachować - bowiem zdążyłam już zauważyć, że Chorwaci zwł. z południa są dosyć wylewni i....uczuciowi? Niewątpliwie "egzemplarz":) z którym mam do czynienia na moje oko nie jest typem łamacza damskich (turystycznych) serc. Jeśli ktoś odpisze to miło - jeśli nie to przynajmniej się tutaj wywnętrzyłam. Bo kto z mej rodziny zrozumie słabość do Chorwata...?:)
Kevlar
Cromaniak

Postnapisał(a) Kevlar » 07.12.2010 11:56

Raczej sama musisz poznać człowieka. Nikt na forum nie powie Ci jaka to osoba. Ogólnie z mojej obserwacji mogę powiedzieć że Chorwaci to dobrzy i życzliwi ludzie. Mało już takich w Europie.
Dudek2222
Koneser

Postnapisał(a) Dudek2222 » 07.12.2010 12:01

Wszędzie są dobrzy i źli ludzie.
życzliwe nastawienie mieszkańców Południa wynika, wg. mnie, z faktu, że żyją sobie w przyjaznym klimacie, stosują fajną dietę i mają czas na wszystko ( vide siesta ).
A ten Twój Chorwat...
życzę jak najlepiej, ale kevlar ma racją - sama musisz go ocenić i zdecydować.

ciekawe, gdzie się podziały forumowe dziewczyny ?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.12.2010 12:20

Dudek2222 napisał(a):
ciekawe, gdzie się podziały forumowe dziewczyny ?

Może Kasia z Hvaru coś odpowie :wink:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.12.2010 12:57

..
Ostatnio edytowano 07.01.2011 11:56 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
mala
Croentuzjasta

Postnapisał(a) mala » 07.12.2010 13:18

chyba mogłabym Ci coś doradzić - ale raczej nie na forum :lol:
Dudek2222
Koneser

Postnapisał(a) Dudek2222 » 07.12.2010 13:21

Ech, te kobiece sekreciki i tajemnice :oops:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 07.12.2010 13:24

Janusz Bajcer napisał(a):
Dudek2222 napisał(a):ciekawe, gdzie się podziały forumowe dziewczyny ?
Może Kasia z Hvaru coś odpowie :wink:

A cóż tu powiedzieć... cechy osobowe nie są uzależnione od paszportu, jaki nosi się w kieszeni. Każdy przypadek i każdy "egzemplarz" jest inny... To, że "gorący Południowiec" (Sycylijczyk, Dalmatyniec, Latynos itd.) rozkocha w sobie, wykorzysta i porzuci to stereotyp i nie jest to nic odkrywczego.
Jedno jest pewne: gdzie Kupidyn karty rozdaje, tam nikt mądry nie jest. Na nic się więc zdadzą rady w stylu" nie trać głowy".
Przyjdzie czas, że sama znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania.
Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.12.2010 13:33

baletka napisał(a):Mam pytanie natury osobistej. Poznałam fajnego Chorwata

Mala i Kasia napisały wszytko :D reszta zależy od Ciebie i od Dalmatinca :D

Pozdrawiam Małopolankę :papa:
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 07.12.2010 13:45

"baletka" ....ta Twoja ksywa to skąd się wzięła. Przypadkowa czy ma coś z Twojej natury ?
mirko
Rezydent

Postnapisał(a) mirko » 07.12.2010 15:23

A propos :wink:

Spomenik "Galebu" u Makarskoj :?

Obrazek

Może to ciekawe, po której stronie znajduje się dziewczyna 8O 8O
Biker_HR
Cromaniak

Postnapisał(a) Biker_HR » 07.12.2010 17:51

mirko napisał(a):Mo¿e to ciekawe, po której stronie znajduje siê dziewczyna

Tipican odgovor za tebe, nista drugo nije se moglo ni ocekivati! :roll:

Neki ljudi ispali bi puno pametniji, kad bi sutjeli, ali majka priroda im ocito nije dala takav talent...

Bila je prije nekoliko godina tv emisija o zenama sa svih strana, koje su dosle na odmor u Hrvatsku, i zauvijek su tu ostale zivjeti. Njemice, Austrijanke, Dankinje, i t.d... Dobro su se snasle, i uglavnom su zadovoljne. Osim toga, postoji stoljetna tradicija pomorstva, pa su nasi mornari pronasli i doveli svojim kucama zene iz cijeloga svijeta.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 07.12.2010 18:23

Biker, imaš li Ti uopće smisao za humor?
Pozdrav
Biker_HR
Cromaniak

Postnapisał(a) Biker_HR » 07.12.2010 20:12

Katarzyna G³ydziak Bojiæ napisał(a):Biker, ima¹ li Ti uopæe smisao za humor?
Pozdrav

Naravno da imam, mozda i puno vise nego sto vi pretpostavljate! Ali ovdje se radi o ozbiljnim stvarima, baletka je postavila ozbiljno pitanje, pa valjda ocekuje i takve odgovore?
mirko
Rezydent

Postnapisał(a) mirko » 07.12.2010 20:21

Biker_HR napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Biker, imaš li Ti uopće smisao za humor?
Pozdrav

Naravno da imam, mozda i puno vise nego sto vi pretpostavljate! Ali ovdje se radi o ozbiljnim stvarima, baletka je postavila ozbiljno pitanje, pa valjda ocekuje i takve odgovore?

Biker, drži se ti diskusije o četnicima u tome području si "doktor nauka"

:?
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone