napisał(a) majeczka » 18.12.2009 18:29
aga2 napisał(a):Myśle że wyjeżdzając gdziekolwiek trzeba pamiętać o jednym...ludzie są dla Ciebie tacy, jak Ty dla nich...
Bądź jak przyjaciel a nie jak roszczeniowy turysta, a poznasz przyjazną twarz Chorwacji

Niestety nie przebywałam u Ivo sama, bardzo chętnie podam Ci adres naszych przyjaciół z Wrocławia, którzy zajmowali wraz z nami drugi apartament /ten dolny/. Janek jest bywalcem forum, ale mogę Ci podać również Jego adres emailowy.
Z naszej strony nie było
absolutnie, absolutnie żadnych roszczeń, oprócz uśmiechu oraz chęci wspólnej konwersacji...
Co do Twojej dygresji wierz mi, że zawsze jestem sobą...
Tym bardziej w kontaktach z ludźmi, niestety taki mam zawód i na pewno nie muszę się czerwienić za samą siebie /szkoda, że nie znamy się osobiście/...
Z uwagi również na to, że dość dobrze oboje z Jankiem znamy prawdziwą twarz Chorwacji, /swoje urlopy spędzamy tu już od dobrych, dobrych kilku lat/ zaskoczyło nas,
podkreślam nie tylko mnie postępowanie Ivo.
Nie bez przyczyny, Chorwaci u których mieszkaliśmy 10 dni wcześniej odwieźli nas osobiście na nową kwaterę i odwiedzali co drugi, trzeci dzień dla swojej własnej przyjemności przebywania z nami...
Być może ten fakt uraził ambicję Ivo i Jego nastawienie do nas...