Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przejście w Zwardoniu

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 30.05.2006 20:16

Ja tak tylko informacyjnie,nie zebym sie czepial....
maciej1969
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciej1969 » 31.05.2006 13:49

jasne, jasne ... :lol: :lol: :lol: słuszna uwago - chodzi o granicę posko-słowacką.
maciej
Przemo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemo » 31.05.2006 20:02

W tym rejonie jet parę przejść.
Jak jedziesz z Kujaw to sie zastanów czy koniecznie musi być Chyżne.
Pojedziesz pewnie na Łódź - Częstochowę - Katowice
I potem co?
Najszybciej najkrócej jest K-ce (1) do Bielska potem DK69 Bielsko-Żywiec,
Dalej droga 945 do Korbielowa wg mapy to 45 km z Bielska do Korbielowa.
Wylatujesz na Słowacji w Oravskiej Polhorze i dalej Namestovo
Poczytaj wątki o Zwardoniu tam masz troche informacji na temat odcina BB-Ż.
Poza tym nie TETRALANDIA tylko TATRALANDIA http://www.tatralandia.sk/
Jeśli chodzi o noclegi to poszukaj w Besenowej, staniesz na parkingu Cię znajdą :D. W samej Besenowej również jest kompielisko, za cała rodzine zapłaciśz tyle co za jedną wejściówkę do Tatralandii :D.
Z tym, że nie ma tam takich atracji ale mnie np. to nie przeszkadza.
święty
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) święty » 03.06.2006 09:11

Mam pytanko. Czy w takim razie jadąc z Cieszyna przez Jablunkow na Cadca potrzebna lest winietka na Czechy.
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 03.06.2006 09:17

święty napisał(a):Mam pytanko. Czy w takim razie jadąc z Cieszyna przez Jablunkow na Cadca potrzebna lest winietka na Czechy.

nie
święty
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) święty » 04.06.2006 10:38

:) :) dzięki
a.d.a.m.
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) a.d.a.m. » 15.04.2007 12:03

Odgrzeję zeszłoroczny wątek przekraczania granicy Polsko-Słowackiej dla jadących przez Źilinę. Sporo ostatnio tam się kręcę i śmiało mogę polecić wariant pośredni pomiędzy wariantami:
1. Bielsko - Żywiec - Zwardoń(przejęcie graniczne) - Ćadca - Źilina
i
2. Bielsko - Skoczów - Cieszyn(przejęcie graniczne) - Triniec - Jablunkov - Mosty u Jablunkowa(przejęcie graniczne) - Ćadca - Źilina (~118km)

Czyli wariant dla tych którzy nie boją się zjechać z głównej drogi:
Bielsko - Skoczów - Ustroń - Cisownica - Leszna Górna(przejęcie graniczne) - Triniec - Jablunkov - Mosty u Jablunkowa(przejęcie graniczne) - Ćadca - Źilina.
W tym wariancie omijamy i Bielsko - Białą i Cieszyn zaoszczędzając przynajmniej 30km polskich dziurawych dróg. Na tej trasie bardzo trzeba się starać zeby się pogubić.

moje WWW:
www.auto-uzywane.pl
maciej1969
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciej1969 » 15.04.2007 16:40

czy w Mosty u Jablunkowa(przejęcie graniczne) można kupić winietkę na Słowację ? :?:
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 15.04.2007 16:58

Winietkę na słowackie autostrady możesz kupić na stacjach paliw. Ja kupowałem przy wjeździe do Cadcy (stacja OMV). Posiadali w sprzedaży winietki o wszystkich terminach ważności. Wcześniej i tak nie potrzebujesz :)
a.d.a.m.
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) a.d.a.m. » 15.04.2007 17:29

Ja zawsze kupuję winietkę natej samej stacji paliw przed Źiliną (po lewej stronie) nogdy nie było problemów tak jak na granicy gdzie winietek zawsze brakuje.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Przejście w Zwardoniu - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone