Re: Proszę o radę - wakacje2014 Trogir,rovinj,brela czy co ?
napisał(a) mirasowski » 01.06.2014 16:22
Witam.
Osobiście mogę polecić miejsca gdzie sam byłem. Np:
- Rogoznica - Riwiera Šibenik jest to to małe dalmatyńskie miasteczko malowniczo położone na brzegu słonego jeziora. Usytuowane jest na półwyspie, który kiedyś był wyspą, w głębokiej zatoce. Rogoznica słynie przede wszystkim z pięknych plaż żwirkowo - skalistych (kamienie, otoczaki), krystalicznie niebieskiego morza, grubych drzew piniowych i uroczych promenad wzdłuż brzegu.
- Omiś - małe sympatyczne miasteczko położone pomiędzy Splitem i Makarską, położone u ujścia rzeki Cetiny. Można super spędzić czas np jak ktoś lubi adrenalinę , rafting rzeką Cetiną, polecam. Plaża super , długo stopniowo opadające dno super dla małych dzieci, ciepła czysta woda i prawie piaskowa plaża.
Pisać tak by można długo.
Poczytajcie relacje z podróży, wybierzcie miejscowości które najbardziej was interesują a na pewno coś wybierzecie i dla siebie. Ja tak zrobiłem i dużo czasu spędziłem na tym forum by wybrać miejsce dla mnie.
Za 10 dni 3 wyjazd do Cro. Plany ambitne , Półwysep Peljesać , Orebić , Tucepi, Mostar , Wenecja, może jeszcze raz Dubrownik. Nie chcę zapeszać , mam nadzieje że obejdzie się bez problemów ( zapraszam do moich relacji)
Pozdrawiam.