Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brela - parkowanie

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
klajdla
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) klajdla » 05.03.2015 00:12

Jonaska i jak, jesli chodzi o pobyt w tym apartamencie? :) Mozesz cos wiecej napisac? Jak wlascicielka? Ile rzeczywiscie idzie sie promenada do centrum Breli? I jak jesli chodzi o zejscie do plazy? Jakies schodki, duzo pod gore? Bede wdzieczna za krotki opis :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.03.2015 00:29

Brela na całej długości ma wzdłuż morza promenadę, którą dochodzi się również do Baška Voda :idea:
Nicolae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nicolae » 05.03.2015 10:29

tkdiablo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tkdiablo » 16.05.2025 09:32

Witam
Podbiję temat bo widzę, że ostatni wpis jest sprzed 10 lat. Nie chcę już pytać czy i gdzie da się zaparkować za darmo ale który parking płatny polecacie? Czytałem, że niektóre oferują tylko parkowanie całodniowe a ja planuję być przejazdem. Myślę o najbliższym parkingu aby nie marnować czasu na chodzenie a chciałbym podejść do Kamen Brela + przejść się kawałem promenadą. Jeśli ktoś ma rozeznanie w parkingach w Brela + aktualne ceny będę wdzięczny za pomocne informacje. Z góry dziękuję.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.05.2025 11:20

polecam parking a właściwie miejsce na naprawdę bezpieczne zostawienie samochodu w Breli Stomarica. Kościół "Crkva Sv. Stjepana". Kościół jest na ulicy Sjepana Radića Brela Stomarica. jeżdżę do Breli od 15 lat i mam apartament 300 metrów od tej lokalizacji. Parking jest bezpłatny, zawsze jest miejsce i nikt się nie czepia i nie pyta o nic...... :mg: :mg: :mg:
sorki za stare zdjęcie ale nie mam nic innego pod ręką a w sumie nic się w tym miejscu nie zmieniło.
auto można zostawić i zejść w dół schodami na urokliwą promenadę na morzem. jak się zejdzie kierunek w lewą stronę na wschód do centrum Breli. Mamy jakieś 30 minut spacerkiem a po drodze kilka restauracji i barów a także stoisk z lokalnymi owocami, warzywami i oliwą..........
i dodam jak ktoś by chciał iść w lewo na zachód promenadą dojedzie do Baru Waikiki, serduszka I Love Brela a dalej do fajnych restauracji Plima i Sirena oraz do "mojej" plaży gdzie urzęduję od rana "Podcrkavlje" :glupek: :glupek: :glupek:
Załączniki:
DSCN0087.JPG
DSCN0075.JPG
20240813_132154.jpg
20240813_102026.jpg
20240812_201307.jpg
20240812_194228.jpg
20240812_193804.jpg
20220817_113952.jpg
20220817_113825.jpg
Ostatnio edytowano 16.05.2025 13:28 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 5 razy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.05.2025 11:28

a jak ktoś chce szukać lokum na wakacje w Breli i okolicach to tutaj bardzo fajna wyszukiwarki poniżej i pamiętajcie że bardzo dużo właścicieli w tej chwili opanowało już język polski przynajmniej łamany....... :mg: :mg: :mg:
i uwaga po chorwacku czerwiec, lipiec, sierpień to odpowiednio : lipanj, srpanj, kolovoz
w Dalmacji nagminnie i potocznie używane są zwroty że czerwiec to też śesti mjesac, lipiec to sedmi mjesac, sierpień to osmi mjesac i nikt się nie pomyli w terminie rezerwacji :psikus: :psikus: :psikus:

https://brela.hr/pl/domy-i-apartamenty- ... &location=

https://www.brela.com/accommodation/apartments

:proszedzieki: :proszedzieki: :proszedzieki:
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 16.05.2025 13:05

Nigdy nie byłem w Brelach. Może kiedyś zajrzę.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.05.2025 13:23

Marlowe1994 napisał(a):Nigdy nie byłem w Brelach. Może kiedyś zajrzę.

:mg: :mg: :mg: to jest Brela ta Brela
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 16.05.2025 13:41

leswac napisał(a):
Marlowe1994 napisał(a):Nigdy nie byłem w Brelach. Może kiedyś zajrzę.

:mg: :mg: :mg: to jest Brela ta Brela

To są te Brele. Jak Katowice albo Starachowice.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.05.2025 13:42

:lol: :lol: :lol: Brela jak Warszawa. dalej mamy też Brela Stomarica......
zobacz przez Google .....Brele nic nie pokaże ale Brela już tak......
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 16.05.2025 13:51

leswac napisał(a)::lol: :lol: :lol: Brela jak Warszawa. dalej mamy też Brela Stomarica......
zobacz przez Google .....Brele nic nie pokaże ale Brela już tak......

Moim zdaniem się mylisz. Po chorwacku pisze się Brela su..... czyli w takiej formie jak u nas Katowice są... Wystarczy popatrzeć na Wikipedije. Brele to spolszczona formą. Utarło się mówić że jedziemy do Breli ale moim zdaniem do Brel. Używając polskiego języka.
Ale zawsze zachodzi możliwość, że nie mam racji.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.05.2025 14:03

ja i tak używam po chorwacku bo nauczyłem się języka przez 3 lata i dla mnie i tak "uvijek u ljeto putujem u Brelima" czyli zawsze latem podróżuję do Breli. :mg: :mg: :mg: z ortografią i pisownią na bakier ale mówić mówię i czasem nawet ich gwarą....
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 16.05.2025 14:12

....u Brelima. Czyli množina.
Ale w sumie nie o tym wątek :) Póki co się tam nie wybieram i mam to w tytce :lool:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 16.05.2025 15:00

Marlowe ma rację 8)

To jest liczba mnoga, bardzo popularna w chorwackich nazwach miejscowości 8) Te Brela - u Brelima, jak te Povlja (na Braču) - u Povljima.

Ja się uczyłam chorwackiego na kursie (przez 4 lata), a z racji zawodu ;), poprawność językowa jest dla mnie ważna :D Chociaż rzeczywiście utarło się, że to jest ta Brela, sama tak pisałam w relacjach 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.05.2025 09:24

maslinka napisał(a):Marlowe ma rację 8)

To jest liczba mnoga, bardzo popularna w chorwackich nazwach miejscowości 8) Te Brela - u Brelima, jak te Povlja (na Braču) - u Povljima.

Ja się uczyłam chorwackiego na kursie (przez 4 lata), a z racji zawodu ;), poprawność językowa jest dla mnie ważna :D Chociaż rzeczywiście utarło się, że to jest ta Brela, sama tak pisałam w relacjach 8)

wiecie że nie miałem pojęcia....... :glupek: :glupek: :glupek: ale dzięki za informację.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Brela - parkowanie - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone