Dlatego proszę o pomoc w ostatecznej decyzji.
Zdecydowałam się już na rejon między Zadarem a Splitem. Wiem, że riwiera makarska jest piękna i samą mnie kusi, ale odkładam na inny raz. Teraz jedziemy z dzieckiem i autem bez klimy a chcemy trochę pozwidzać, dlatego szukam:
- dobrego miejsca wypadowego (wyspy odpadają), wskazanana bliskość Krka, Szibernika, Splitu ...
- małej urokiwej miejscowości, ale nie tak małej żeby nie było sklepu, piekarni i kilku dobrych lokali gdzie można zjeść i napić się do syta, wskazane ładne widoki, bardziej zależy mi na uroku miejsca i widokach niż atrakcjach typu puby, promendady pełne staganów, disco
- fajnych plaż - chodzi przede wszystkim o łagodne zejścia do wody i stopniowy wzrost głębokości.
Błagam doradźcie coś, bo za chwilę kompletnie się załamię i pojadę na Węgry
Ja na razie wytypowałam takie miejsca:
- Pakostane - jak duże jest to miasteczko?, plaże podobno fajne?, klimat mieściny fajny? czy Jordanka nie za blisko?
- ewentualnie Drage - ale to już chyba za mała dziura na wrzesień?
- Tribunij koło Vodic - jak tam z plażami? mieścina przyjemna dla rodzin z dziećmi?
- Brodarica - podobne pytania jak powyżej.
A może jeszcze jakieś pomysły z waszej strony?
Ja już wyeliminowałam Primosten (raczej na pewno) i Rogoznicę (na pewno!). Biogard na Moru też - raczej za duży dla nas.
HELP! HELP! HELP!
-

.png)
.png)

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)