Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Primosten 2011

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Idziol
Cromaniak
Primosten 2011

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 25.07.2011 12:51

Witam

Od wczoraj jestem w miejscowości Primosten do niedzieli 31.07 (ul Raduca) jeśli ktoś ma jakieś pytania to chętnie odpowiem.

Pozdrawiam
daro2008
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro2008 » 26.07.2011 05:59

Witam.

Mam w planach Primosten na następny rok, napisz w jakiej odległości jesteś od plaży, jakie są w Primosten plaże - czy można liczyć na trochę naturalnego cienia jak na Rivierze Makarskiej?
Jakie są warunki do kąpania - tzn. czy nie ma w wodzie dużo skał, tak jak miało to miejsce w Orebić, gdzie byłem w tym roku.
W jakiej okolicy, dzielnicy, szukać najlepiej apartamentu?
adrian132
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adrian132 » 26.07.2011 06:25

Właśnie szukałem kogoś kto jest w Primostenu i na bieżąco może coś napisać . Ja jadę z rodzinką ( 5 osób ) w Sobotę tj (30.07)do Primo.. i jedziemy w ciemno. Napisz jak tam sytuacja z apartamentami ? czy bez problemu można coś trafić ? czy widać na mieście naganiaczy ? Czy woda ciepła itp. itd
Jedziemy pierwszy raz do HR i to jeszcze w wysokim sezonie stąd moje pytanie . POZDRAWIAM

ps. ja będe na miejscu 31.07 ( niedziela ) tak jak ty wyjeżdżasz, może przypadkiem masz namiar na apartament dla 4 osób dorosłych + dziecko ( 8lat ) ? :)
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 26.07.2011 06:45

daro2008 napisał(a):Witam.

Mam w planach Primosten na następny rok, napisz w jakiej odległości jesteś od plaży, jakie są w Primosten plaże - czy można liczyć na trochę naturalnego cienia jak na Rivierze Makarskiej?
Jakie są warunki do kąpania - tzn. czy nie ma w wodzie dużo skał, tak jak miało to miejsce w Orebić, gdzie byłem w tym roku.
W jakiej okolicy, dzielnicy, szukać najlepiej apartamentu?

50m od plaży kilka drzew przed oczami, tak można liczyć na cień ale nie na głównej plaży, zresztą i tak tam nie chodzimy bo za duzo ludzi, skały są ale na tym półwyspie z kościołem (stare miasto za bramą)reszta plaż żwirkowa z początkowo łagodnym zejściem do wody lecz póżniej jest już głęboko.
Chcieliśmy zamieszkać właśnie na starym mieści ale nic nie znaleźliśmy, apartament mamy na ul. Raduca i jest tu całkiem dobrze tylko wieczorem słychać muzykę z jakiejs dyskoteki ale nam to nie przeszkadza
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 26.07.2011 06:50

również przyjechaliśmy w niedziele, byliśmy na miejscu o 6 rano chodzilismy szukalismy apartamentu do otwarcia biur i nic nie udało się znaleźć. W biurze mieli apartament dla 6 os. i drugi dla 4 co nam pasowalo. Ten 6 os. jest troszke gorszy płacimy 15 euro za os., dla 4 os. lepszy i po 25e, naganiaczy nie widzieliśmy, Pan w biurze powiedział ze możemy nie brać tych apartamentow ale za 5 min ich nie bedzie(mysle sobei zawsze tak mowia) i faktycznie gdy sie zdecydowalismy 5 minut pozniej byly juz tlumy przed wejsciem do biura lecz apartamentow juz brak, wiec jest problem
adrian132
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adrian132 » 26.07.2011 07:03

A w którym biurze byłeś ?
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 26.07.2011 07:34

W dwoch przy fontannie
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 26.07.2011 07:41

Są jeszcze 2 agencje w Primosten - jedna po prawo przy ulicy Zagrebackiej jadąc od fontanny w kierunku Jadranki, druga na ul.Splitskiej za stacją benzynową.

Idziol napisał(a): jeśli ktoś ma jakieś pytania to chętnie odpowiem.

Po ile Karlovacko w Konzumie ?? ;)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 26.07.2011 07:59

Na Dalmatinskiej, przy wjeździe od strony Grebasticy też jest.
W takiej małej budce, przy wjeździe na teren osiedla apartamentów.

Ale mi, osobiście, jakoś ci naganiacze i agencje nie potrafią dopasować ... :?
No, niemniej, lepszy rydz... :)
viggen_wawa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) viggen_wawa » 26.07.2011 08:01

Arek napisał(a):Są jeszcze 2 agencje w Primosten - jedna po prawo przy ulicy Zagrebackiej jadąc od fontanny w kierunku Jadranki, druga na ul.Splitskiej za stacją benzynową.

Idziol napisał(a): jeśli ktoś ma jakieś pytania to chętnie odpowiem.

Po ile Karlovacko w Konzumie ?? ;)

Tutaj znajdziesz wszystkie ceny w Konzumie. Internet jest kopalnią wiedzyhttp://online.konzum.hr/categories/list/5471133
adrian132
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adrian132 » 26.07.2011 08:01

Skoro taka ciężka syt. z apartamentami w Primostenu to ciekawe jak jest poza nim? Może ktoś się orientuje jak w takich miejscowościach z amartamentami , jak : Grebastica , Bilo, Marina, Sevidi lub samej Rogoznicy ?
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 26.07.2011 08:04

viggen_wawa napisał(a):.....

W ubiegłym tygodniu wróciłem z Primosten, więc cenę Karlovacko (i nie tylko) znam. Ot taki żarcik do Idziola ;)
viggen_wawa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) viggen_wawa » 26.07.2011 08:07

Arek napisał(a):

W ubiegłym tygodniu wróciłem z Primosten, więc cenę Karlovacko (i nie tylko) znam. Ot taki żarcik do Idziola ;)

... nawet śmieszny ;) ... ten dowcip :)
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 26.07.2011 08:09

viggen_wawa napisał(a):
Arek napisał(a):

... nawet śmieszny ;) ... ten dowcip :)

Cieszę się, że Ciebie również rozbawił ;)
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 26.07.2011 08:14

Arek napisał(a):

próbowałeś w niedzielę wieczorem na plaży jedzonka z "dużych grilków"
wszystko po 15 było - a dobre mniam :D

pozdrav.
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone