Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Primosten 2011

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aglaja
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aglaja » 17.08.2011 13:22

50m od plaży kilka drzew przed oczami, tak można liczyć na cień ale nie na głównej plaży, zresztą i tak tam nie chodzimy bo za duzo ludzi, skały są ale na tym półwyspie z kościołem (stare miasto za bramą)reszta plaż żwirkowa z początkowo łagodnym zejściem do wody lecz póżniej jest już głęboko.
Chcieliśmy zamieszkać właśnie na starym mieści ale nic nie znaleźliśmy, apartament mamy na ul. Raduca i jest tu całkiem dobrze tylko wieczorem słychać muzykę z jakiejs dyskoteki ale nam to nie przeszkadza[/quote]

Idziol, czy przesłałbyś namiary na apartament, w którym mieszkałeś?
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam
bariii
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bariii » 19.08.2011 10:48

ja również bym prosil o namiary na fajne apartamenty w okolicy.

Pozdrawiam,
Jakub
piotr-unia
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr-unia » 23.08.2011 21:52

Ja wróciłem z Primosten 19.08.
Spędziłem fantastyczne dwa tygodnie w eleganckim apartmanie = 75 euro / 4 osoby. Było super, ale w połowie wpływ miało na to świetne lokum: trzy duże sypialnie, dwie toalety, salon, kompletnie wyposażona kuchnia i ogromny taras pod winoroślami. Druga połowa to jednak niezaprzeczalne walory Primostenu. Wielość plaż - co kto lubi: słoneczne bądź zacienione, kamieniste albo żwirkowe. Charakterystyczne stare miasto, na którym codziennie muzyka na żywo i dużo zabawy.
Świetna baza wypadowa do Trogiru i Szybenika.
aglaja
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aglaja » 24.08.2011 18:40

Piotr-unia jak daleko do plaży ( i której) miałeś swój aparatment?
Orientujesz się może w jakich cenach oscylują apartamenty w bliskiej odległości od plaż ?
piotr-unia
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr-unia » 24.08.2011 22:02

Po kilku pobytach w Cro doświadczyłem, że najlepsze apartmany znajdują się "over the road", jak to ostatnio nazwano, czyli nie nad plażą. Istotne zalety takiego zakwaterowania to: cisza, niższe ceny. Minusem - odległość od plaży. Aczkolwiek po przebyciu półtora tysiąca kilosów, kilkaset metrów nie robi już specjalnej różnicy.

W Turist Biro niespecjalnie oferowano coś ciekawego, szału nie ma. Chodziliśmy więc od domu do domu - "over the road", przy plaży zero wyboru.

Ceny chyba takie jak wszędzie - zależnie od widzimisię właściciela.
piotr-unia
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr-unia » 24.08.2011 22:09

Dookoła starego miasta plaże kamieniste. Plaże żwirkowe (rożna granulacja) dookoła zalesionego cypla. Na rogatkach miasta mniej uczęszczane plażyczki - pośród skał (od Szybenika) i pośród lasów (od Splitu, za portem).

Na każdej fajnie.

Na cyplu od zatoki (Raduca mala) niezłe fale.
aglaja
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aglaja » 25.08.2011 06:54

szkoda, ze mały wybór przy plaży, bo my się na jej bliskość nastawiamy. Jesteśmy z trójmiasta, więc fajnie byłoby mieć plażę na wakacjach bliżej niż w domu :) aby można było przejść sobie góra 5 minut....
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone