Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Primosten 2011

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 26.07.2011 08:24

adamk3 napisał(a):próbowałeś w niedzielę wieczorem na plaży jedzonka z "dużych grilków"
wszystko po 15 było - a dobre mniam :D

pozdrav.

Nie próbowałem, codziennie tyle atrakcji w Primošten, nie wszędzie da się być i wszystko zaliczyć.

Za to polecam konobę Pepec, (na beczkach) skręcić w prawo przed wejściem na stare miasto, ze 100 metrów za toaletami. Ivo serwuje świetne wino, do tego pyszny pršut i masline jako zakąska. Pycha.
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 26.07.2011 08:45

Arek napisał(a):
adamk3 napisał(a):próbowałeś w niedzielę wieczorem na plaży jedzonka z "dużych grilków"
wszystko po 15 było - a dobre mniam :D

pozdrav.

Nie próbowałem, codziennie tyle atrakcji w Primošten, nie wszędzie da się być i wszystko zaliczyć.

Za to polecam konobę Pepec, (na beczkach) skręcić w prawo przed wejściem na stare miasto, ze 100 metrów za toaletami. Ivo serwuje świetne wino, do tego pyszny pršut i masline jako zakąska. Pycha.

wino (moim zdaniem) najlepsze - idąc w lewo i ca' w połowie półwyspu - przy morzu - piwniczka, starsze małżeństwo sprzedaje winko - jest kilka stolików i mają wspaniałe oliwki własnej roboty :)

pozdrav.
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 26.07.2011 17:12

Arek napisał(a):Są jeszcze 2 agencje w Primosten - jedna po prawo przy ulicy Zagrebackiej jadąc od fontanny w kierunku Jadranki, druga na ul.Splitskiej za stacją benzynową.

Idziol napisał(a): jeśli ktoś ma jakieś pytania to chętnie odpowiem.

Po ile Karlovacko w Konzumie ?? ;)

bylem rano kupilem piwo Adria 2l za 14.99 kun
Mudzahid
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mudzahid » 26.07.2011 20:23

Ja wróciłem z Primosten 23.07 , jechaliśmy w ciemno i byliśmy na miejscu około 15 i... do agencji, pokazali nam czyery apartamenty , z których tylko jeden nam pasował, ale zawołali 80E 8O , ale po tym jak odchodzilismy z tej agencji to chłopaczek który nam pokazywał apartamenty powiedział abysmy bez posrednictwa agencji pogadali z właścicielką.. no i staneło na 68Eza dobe :) apartament z widokiem na zatoczke, po lewej winnice a po prawej stare miasto, ulica Uz Plate
:)

Obrazek

W okolicach fontanny są cztery agencje.
My chodzilismy na plaze w okolice hotelu, niedaleko punktu wynajmowania skuterów wodnych i paratalingu, jesli komus za duzo słońca to można w cieniu drzew sie schować a i ludzi nie za dużo było..
Muzyke u nas tez było słychać ale z Pub Legend, codziennie na żywo tam grają i codziennie ten sam repertuar ;/
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 28.07.2011 08:43

100 euro = 731 kun w agencjach przy fontannie (na starym miescie 725)
slawekknepsi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekknepsi » 28.07.2011 11:31

Idziol napisał(a):również przyjechaliśmy w niedziele, byliśmy na miejscu o 6 rano chodzilismy szukalismy apartamentu do otwarcia biur i nic nie udało się znaleźć. W biurze mieli apartament dla 6 os. i drugi dla 4 co nam pasowalo. Ten 6 os. jest troszke gorszy płacimy 15 euro za os., dla 4 os. lepszy i po 25e, naganiaczy nie widzieliśmy, Pan w biurze powiedział ze możemy nie brać tych apartamentow ale za 5 min ich nie bedzie(mysle sobei zawsze tak mowia) i faktycznie gdy sie zdecydowalismy 5 minut pozniej byly juz tlumy przed wejsciem do biura lecz apartamentow juz brak, wiec jest problem

będe w primosten dopiero 8.08 jade w ciemno wiem że znaleziem apartamentu mi nie pomożesz, ale mam prośbe o namiary na wszystkie agencje,gdzie sie znajdują, byłem tam w zeszłym roku ale agencji nie kojarze, znalazłem apartament sam ,pozdrowienia
MTG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MTG » 28.07.2011 14:27

slawekknepsi napisał(a):będe w primosten dopiero 8.08 jade w ciemno wiem że znaleziem apartamentu mi nie pomożesz, ale mam prośbe o namiary na wszystkie agencje,gdzie sie znajdują, byłem tam w zeszłym roku ale agencji nie kojarze, znalazłem apartament sam ,pozdrowienia

Na pewno zauważysz kilka agencji przy fontannie, jak tylko wjedziesz do Primosten.
Za przystankiem, jakies 100m w górę od fontanny jest agencja "Dalmatinka" załatwiałem u nich noclegi, jak sie okazało pózniej nie zapłaciłem wcale więcej niż jakbym bezpośrednio znalazł ten apartament, ale to było w czerwcu, więc mogło coś się zmienić.
slawekknepsi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekknepsi » 28.07.2011 15:32

MTG napisał(a):
slawekknepsi napisał(a):będe w primosten dopiero 8.08 jade w ciemno wiem że znaleziem apartamentu mi nie pomożesz, ale mam prośbe o namiary na wszystkie agencje,gdzie sie znajdują, byłem tam w zeszłym roku ale agencji nie kojarze, znalazłem apartament sam ,pozdrowienia

Na pewno zauważysz kilka agencji przy fontannie, jak tylko wjedziesz do Primosten.
Za przystankiem, jakies 100m w górę od fontanny jest agencja "Dalmatinka" załatwiałem u nich noclegi, jak sie okazało pózniej nie zapłaciłem wcale więcej niż jakbym bezpośrednio znalazł ten apartament, ale to było w czerwcu, więc mogło coś się zmienić.

Troche się obawiam tego sierpnia w tym roku(chodzi o apartamenty)może dlatego że tak pomieszało sie w afryce północnej do tego Grecja,a nie zabardzo usmiecha mi sie nocleg w samochodzie,i niechce jakos mi się też szukać w innych miejscowościach
ilo27
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilo27 » 31.07.2011 17:58

Witam, ha wybieram się również do Primostenu Wyjeżdzamy 6 sierpnia. w tym roku nie ryzykowaliśmy i zarezerwowaliśmy Apartmani Jerko na ulicy Crnica A jak tam pogoda? dopisuje?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.08.2011 07:15

ilo27 napisał(a): A jak tam pogoda? dopisuje?

W środę (27) było słonecznie i ciepło.

:wink:
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 02.08.2011 10:53

Witam
We wrześniu chcę spędzić 10 dni w Primosten.
W jakim regionie w tym czasie najlepiej szukać kwatery?
pozdrav :papa:
KUCYNKA1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) KUCYNKA1 » 03.08.2011 15:48

ilo27!!! Znalazłam apartament w którym zamieszkacie i mi sie tez spodobał. Napisz , prosze jaka jest rzeczywistośc! my będziemy w primosten 20. 08 .jedziemy po raz pierwszy, więc każda informacja cenna.! Jeśli to nie tajemnica to napisz, ile wy płacicie za tą kwatere, jak to ma sie do cen na stronie. Z góry dziekuję i życzę udanego wypoczynku!!![/u]
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 03.08.2011 17:03

Oj coś mi się zdaje, że w tym roku będziemy chodzić tymi samymi ścieżkami. Też koresponduję z p. Ante z ap. Jerko. Wstępnie mailowo podał mi 54Eu za apartament dla 4 osób (we wrześniu, a to jest b. ważne)
Napiszcie coś więcej o tej lokalizacji, rzeczywistych odległościach, itp.

Pozdrav :papa: :hut:
ilo27
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilo27 » 04.08.2011 08:45

cześć kucynka :) a my właśnie jesteśmy do 20tego :) mam nadzieje że bedzie fajnie choć trochę mnie mąż nastraszył, że pod oknami stoją stragany i pewnie będzie trochę głośno.. ;)) co do cen to na stronie są aktualne i płacimy 20e za osobę Choć może jeszcze na miejscu coś ponegocjujemy Zastanawia mnie tylko gdzie tam jest parking. Ciesze się strasznie bo to juz tylko dwa dni do wyjazdu !!!!
dendrome
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dendrome » 04.08.2011 15:37

Możecie polecić jakieś restauracje z dobrym i bardzo dobrym jedzeniem?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone