napisał(a) woojtekg » 19.08.2009 12:34
czarek napisał(a):Prośba o radę.
Jadę A1 do Dubrownika i muszę zajechać po drodze na lotnisko w Splicie (Kastela, czyli przed Splitem). Czy radzicie:
1. Wrócić na A1, jechać do końca i zjechać w Ravca - podobno korki na tym zjeździe,
2. Wrócić na A1 i zjechać w Sestanavac - tylko czy wtedy warto wracać na A1,
3. Z Kasteli jechać już nad morzem - tylko wtedy przez Split.
Dla lepszego obrazu - jadę 28.08, czyli w piątek.
Dziękuję.
z mapy wynika, że musiałbys sie mocno cofnąc na tą autostrade, albo dojechać do Splitu i dopiero potem na autostradę, więc troche drogi do nadłożenia
kiedys jechałem tą droga na wybrzeżu w tygodniu i ruch szedł sprawnie, innym razem korek na zjazdzie ze sestanovca ( sobota ) był ogromny, a od Splitu nie bylo zadnego, wię zjeżdzając na jardanke w splice byłoby duzo szybciej.
nie wiem jak wyglada teraz dojazd z Ravcy do Ploce ( gdzies słyszałem, że droga jest kiepska, a gdzie indziej, że jest wybudowana nowa droga, ale obawiam się, że to drugie to tylko plany )
no i musiałby sie kto wypowiedziec na temat piatkowych korków w Splicie, bo jak wiadomo u nas jest to newralgiczna pora
jednym słowem, jeżeli nie ma dobrej drogi Ravca - Ploce i jeżeli nikt nie napisze o gigantycznych korkach w Splice, skłaniałbym sie ku opcji 3 0 opcja 2 zdecydowanie odpada
Ostatnio edytowano 19.08.2009 12:43 przez
woojtekg, łącznie edytowano 2 razy