Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.10.2011 14:39

Platini zadowolony, a Gdańsk się zmienił ...

Ja wiem ... :?

No dobra, do końca zmieni się, jak te remonty na dojazdach do obwodnicy skończą,
ale resztę mogę potwierdzić - zmienił :D

Uwaga! Misiek leci do Wrocławia ;)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 11.10.2011 15:34

Do POZnan*ia lepiej niech nie leci

Wygląda na to, że być może i tak najlepszy interes na EURO zrobi Kraków :D

i jego hotelarze, restauratorzy, barmani, sklepikarze, dilerzy i panienki.

Co było jasne i do przewidzenia.

A mówi się, jeszcze o Francuzach.

Będzie się działo. Trza by gdzieś wyjechac w tym terminie. Najlepiej do jakiegoś fajnego, ciepłego, niedrogiego, południowego kraju z czystym morzem i przyjaznymi tubylcami. :D

Grecje mam na myśli, ofkorz. :idea:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.10.2011 16:48

"A może przesadzamy z tym Euro? Będziemy mieli zaledwie trzy mecze. Może nikt tu nie przyjedzie, oprócz jakichś 150 tysięcy kibiców? Byłem na Euro w Hiszpanii i widziałem, ilu kibiców lub turystów odwiedziło te mniejsze miasta. Po prostu tylu, ilu chciało zobaczyć dany mecz. A ich wizyta trwała łącznie trzy dni."

Toż cały czas to powtarzam - EURO, EURO i po EURO :D

Ważne jest, co my z tego będziemy mieli, a nie, że ktos tam sobie raz w życiu w Poznaniu na mecz pójdzie, a potem pojedzie do Wrocławia czy do Gdańska :D

Swoją drogą to miałem przyjemność uczestniczyć w fazie wstępnej budowy pubów na EURO w całym kraju.

Telebimy, koszulki, sraty, taty ... Zdaje się, że z tego nic nie wyszło, ale zamysł jakiś był.

Pod to EURO to się w każdym mieście w Polsce podłączą, a zostanie tym, którzy będą potrafili z tego skorzystać.

Kiepura napisał(a):Najlepiej do jakiegoś fajnego, ciepłego, niedrogiego, południowego kraju z czystym morzem i przyjaznymi tubylcami. :D

Grecje mam na myśli, ofkorz. :idea:

Tam jest, podobno, drogo - JAnniko tak ostatnio pisał i przykłady podawał.

A może interlokutor Janniko?

Nie pamiętam :lol:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 11.10.2011 17:12

weldon napisał(a):
Toż cały czas to powtarzam - EURO, EURO i po EURO :D

Ważne jest, co my z tego będziemy mieli, a nie, że ktos tam sobie raz w życiu w Poznaniu na mecz pójdzie, a potem pojedzie do Wrocławia czy do Gdańska :D

W sumie to się zgadzam. Tyle tylko, że ja uważam, że forsa która poszła na te inwestycje mogła zostać racjonalniej wykorzystana. Tak jak to zrobili pragmatyczni Anglicy (Olimpiada) czy Austriacy (Euro). No, ale teraz mleko sie już rozłało.

A w czwartek dla uspokojenia nerwów popijawa w Krakowie.

Ale ja nie o tym tylko pamięć Ci chciałem poprawiać.

Tam jest, podobno, drogo - JAnniko tak ostatnio pisał i przykłady podawał.

A może interlokutor Janniko?

Nie pamiętam

janniko napisał(a):
Jeżdżę do Grecji od kilku lat i na razie nie chcę tego zmieniać, bo: jest tam pięknie, zawsze można liczyć na pogodę (nawet jak pada to jest gorąco), w stosunku do Chorwacji jest taniej, a ostatnio (z tego co czytam) to zdecydowanie taniej, no i co najważniejsze - Grecy wiedzą jak traktować turystów, w Grecji czuję, że jestem odpowiednią osobą na odpowiednim miejscu, Grecy traktują turystów tak, jak powinno się traktować klienta, który zapewnia im dostatnie życie (a tego często na Bałkanach brakuje).

Owszem interlokutorka mówiła, że jest drożej. Tylko, że jej chodziło o kosmetyki. :D

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=9987&start=1080

Bajdyłej, chyba dziś biedronki grają :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.10.2011 17:26

Kosmetyki ważna rzecz.

Podobno, cyt.: "prawie 2% polskich gospodarstw nie kupuje papieru toaletowego", a cyt.: "30%mężczyzn i 11%kobiet nie myje zębów w ogóle" :D

Ja myślę, że wykorzystanie funduszy to jedno, a sposób spożytkowania tego, co osiągnęliśmy, to drugie.

Pamiętaj, że rozmawiasz z przedstawicielem regionu, który musi corocznie przekazać olbrzymie kwoty janosikowego, które ... no właśnie, wolelibyśmy spożytkować na jakieś bardziej racjonalne cele, niż utrzymanie kilku stołków w jakiejś dziurze, więc dla nas te inwestycje to ważna rzecz i taki sposób ich realizacji jest, mz, korzystniejszy dla wszystkich.

Można by, na przykład, kupić za to ze 4 miliardy tubek pasty i drugie tyle papieru toaletowego i rozdać, tylko, sam widzisz, ile, statystycznie, z tego wylądowało by na śmietniku :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.10.2011 18:34

A już myślałem, że wpadniesz na Fiolkowo-Krakusowocitowe spotkanko....
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=34746...
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 11.10.2011 18:51

weldon napisał(a):Kosmetyki ważna rzecz.

Podobno, cyt.: "prawie 2% polskich gospodarstw nie kupuje papieru toaletowego", a cyt.: "30%mężczyzn i 11%kobiet nie myje zębów w ogóle" :D

Nie znasz się, nie jesteś dość postępowy.

Może oni nie przeszli kursu jak używac papieru toaletowego

Może oszczędzają lasy.

A zgodnie z najnowszymi trendami myć się za często nie jest wskazane

Przepraszam bardzo, że cytat z takiej gazety. Mam nadzieję, że nie bedę posądzony o wulgarność.

Tak, że wiesz, u Was w tej Warszawce to zacofanie jest jak widzę.:D

A z tym janosikowym to po bandzie pojechałeś.

Cały naród buduje stolicę (nie swoją bo ona Wasza jest). Wybieram pieniądze z bankomatu, robię przelew, kupuję cokolwiek - zawsze płace jakąś cześć na Warszawę. Dlaczego, ano dlatego, że korzystacie z handicapu stolicy. Centrale banków, urzedów, instytucji to wszystko jest w stolicy a utrzymywane jest w głównej mierze z pieniędzy całego społeczeństwa. Te urzędy, Ci ludzie pośrednio lub bezpośrednio zasilają budżet Warszawy. Więc jak oddacie te marne 4 miliardy to i tak powinniście byc zadowoleni. Gdyby nie ten handicap Warszawa byłaby o połowe mniejsza.

My też płacimy Janosikowe, nie skarżymy się, tylko nam nikt nie dokłada. Bo co tu panie w tym Krakowie jest. Bida z nędzą. Jeden etatowy Mistrz Polski w piłce (sami utrzymujemy), jeden bank, jakas hinduska huta.

Także bez takich tu o janosikowym bo domiar dołożymy. :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.10.2011 19:01

Handicap ... kurcze, trudne słówka używasz :D

Wiesz, że tu większość to przyjezdne, w dodatku, w większości, z prowincji ;)

Ostatnio pisali, że nas mało, bo jest nas tak dużo, że trzeba więcej, żeby to obsłużyć wszystko ;)

Też macie hinduską hutę? :roll:
Ja to się zgubiłem trochę, ale wydaje mi się, że ta nasza to też hinduska :)

Ciągle zapominam co to te biedronki ...
Ale już wiem - mówią, ze będzie ciężko 8O

:D
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 11.10.2011 19:21

weldon napisał(a):Wiesz, że tu większość to przyjezdne, w dodatku, w większości, z prowincji ;)

Najbardziej pracowite to te z Krakowa. Ale one nie z prowincji. :D

Dzięki Slapol za pamięć. 19 listopada, Osiemnasta powiadasz. Hmmm...

14 kolejka:
19 listopada (sobota) - Wisła Kraków - Górnik Zabrze

Nie ma sprawy wpadniemy z ekipą, to w końcu tylko 500 metrów z buta... :lol:

Full service w ramach kosztów:

W cenie - 85zł/osobę jest :
wynajem lokalu wraz z obsługą w godzinach jw. , dania ciepłe , sałatki , przystawki - wszystkie śródziemnomorskie, wędliny, sery , zimne napoje, herbata, itd, itp niespodzianki

Torcida się pewnie też dołączy...:sm:

A w ogóle trzeba było dwa tygodnie wcześniej to zorganizować.

13 kolejka:
6 listopada (niedziela), to szczególny dzień, tego dnia na stadionie Cracovii odbędą się 184 Wielkie
Derby Krakowa. Cracovia ; Wisła Kraków

Już co poniektórzy do Sarajewa nie musieliby jechać... Survival, paintball, pokazy wschodnich sztuk walki, wszystko za free... :lool:

Lece na biedronki :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.10.2011 21:35

Kiepura napisał(a):...

Dzięki Slapol za pamięć. 19 listopada, Osiemnasta powiadasz. Hmmm...

14 kolejka:
19 listopada (sobota) - Wisła Kraków - Górnik Zabrze

Nie ma sprawy wpadniemy z ekipą, to w końcu tylko 500 metrów z buta... :lol:

Full service w ramach kosztów:

W cenie - 85zł/osobę jest :
wynajem lokalu wraz z obsługą w godzinach jw. , dania ciepłe , sałatki , przystawki - wszystkie śródziemnomorskie, wędliny, sery , zimne napoje, herbata, itd, itp niespodzianki

Torcida się pewnie też dołączy...:sm:

A w ogóle trzeba było dwa tygodnie wcześniej to zorganizować.
....
...

Że tak się po pyrlandzku wyrażę...widzę do prostopadłego podania wychodzisz TEJ :wink: :lol:
Jam nie ŁORGANIZATOR ino podpowiadacz :!: ...gdzie, co i kiedy w Twoim mieście :lol:
Chcesz zawitać, to pewnie Krakuscitowy kontakt niezbędny :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 12.10.2011 05:42

I co? Ile wygraliśmy?

No bo, chyba, wygraliśmy??? 8O

:D

Sumy, sumy, sumy, liczby, porównania ...: Narodowy za drogi? W Kanadzie dali 1,7 mld za sam dach!

Oczywiste oczywistości okazują się nierzeczywiście nierzeczywiste ... ;)

Pozdrawiam :)
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 12.10.2011 07:07

Kiepura napisał(a):......, ano dlatego, że korzystacie z handicapu stolicy. Centrale banków, urzedów, instytucji to wszystko jest w stolicy.

Też mieliście kiedyś stolicę, a nawet króla, ale nie potrafiliście go zatrzymać.

Kiepura napisał(a):
Mistrz Polski w piłce

Tak jak z tym królem i stolicą. To już historia.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 12.10.2011 07:13

weldon napisał(a):Sumy, sumy, sumy, liczby, porównania ...: Narodowy za drogi? W Kanadzie dali 1,7 mld za sam dach!

Oczywiste oczywistości okazują się nierzeczywiście nierzeczywiste ... ;)

Pozdrawiam :)

Znam faceta, który tygodniowo na jedzenie dla psów wydaje więcej niż ja dla całej rodziny w miesiącu.
No ale on jest bogaty a ja... niebogaty.
Podobnie z Kanadą i Polską. Inne realia ekonomiczne, inne płace. Zarobki robotnika montujące ten dach w Kanadzie a u nas... itd.

slapol napisał(a):Chcesz zawitać, to pewnie Krakuscitowy kontakt niezbędny

No nie wiem czy organizator byłby zachwycony jakbyśmy tam wpadli po meczu z chłopakami :D

A poważnie bo odbiegamy od tematu, imprezka raczej nie dla mnie.
Ale życzę szampańskiej zabawy.

realista2 napisał(a):
Kiepura napisał(a):......, ano dlatego, że korzystacie z handicapu stolicy. Centrale banków, urzedów, instytucji to wszystko jest w stolicy.

Też mieliście kiedyś stolicę, a nawet króla, ale nie potrafiliście go zatrzymać.

Sam się spławił :D

realista2 napisał(a):
Kiepura napisał(a):
Mistrz Polski w piłce

Tak jak z tym królem i stolicą. To już historia.

Póki co to do maja 2012 to aktualność. A potem... A potem się zobaczy :D
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 12.10.2011 07:23

Kiepura napisał(a):...Tyle tylko, że ja uważam, że forsa która poszła na te inwestycje mogła zostać racjonalniej wykorzystana. No, ale teraz mleko sie już rozłało.

Zgadzam się zamiast budować nowe stadiony we Wrocławiu i Gdańsku trzeba było wykorzystać istniejące w Chorzowie i Krakowie. Zupełnym kuriozum było postawienie dwóch wielkich nowoczesnych stadionów w Warszawie. Wystarczyłby stadion Legii (inny projekt, nieco większy stadion + tymczasowe trybuny rozebrane po Euro tak jak to zrobili Austriacy). W dodatku Stadion Narodowy ma tandetną, nie pasującą do otoczenia bryłę, a jego późniejsze wykorzystanie stanie pod znakiem zapytania z powodu braku bieżni. Oj będą koszty.
Co do Wrocławia i Gdańska to nowe stadiony tak, ale mniejsze. Byłoby to z korzyścią dla miasta, Klubu, kibiców i samej piłki nożnej, bo nie ma nic gorszego niż gra na pustym stadionie.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 12.10.2011 07:40

realista2 napisał(a):Wystarczyłby stadion Legii

A dlaczego Legii, a nie Polonii?

;)

:mrgreen:

Wiesz, nie oszukujmy i siebie i tych niezaangażowanych.
Stadion Narodowy wybudowany został na miejscu wielkiego strucla, usypanego z warszawskich gruzów,
szumnie zwanego Stadionem X-lecia, a bardziej znanym jako Bazar Europa i opanowanym przez skośnookie mafie.

Dziś w tym samym miejscu mamy kompleks sportowo-konferencyjno-biurowo-rozrywkowo-rekreacyjny.
Fakt, że w budowie, ale w Warszawie jest tak, że nikt nie lubi próżni,
więc to samo z siebie się będzie kończyło i utrzymywało.

Ciężko porównać z tym fajny, niemniej niezbyt duży i niezbyt uniwersalny stadion typowo piłkarski, jakim jest Legia.

W sumie, z jednym trzeba się zgodzić - jak życie pokazuje piłka nie ściąga na stadiony tak wielu chętnych, jak inne, okolicznościowe imprezy.

Trochę nie wyobrażam sobie faktu, że gra Legii uzależniona jest od kalendarza imprez i konferencji w Warszawie :)

No, chyba, żeby na ten czas Legia przenosiła się na Konwiktorską, ale to tylko wtedy, jakby grała z Polonią, albo jakby Polonia grała na wyjeździe

:lool:

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 45
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone