weldon napisał(a):[color=#800000]
realista2 napisał(a):Zebik już Włodzimierz Ilicz potrafił docenić tych wszystkich którzy tak ochoczo kupowali propagandowe zagrywki. Nawet wymyślił w związku z tym ciekawy termin p.t. : "Pożyteczny idiota"
Mam ci współczuć czy jesteś z tym szczęśliwy?
Weldon napisał...
-----
Mnie odpowiadasz czy realiście, bo się zaplątałem. A raczej ty się zaplątałeś. Mniejsza z tym.
Póki co nie tylko zarabia na siebie
Póki co nie ma żadnych podstaw do stwierdzenia, że zarabia na siebie. Raczej zmniejsza straty. Korzysta z plusu nowości i tego, że ludzie chcą go obejrzeć to i parę imprez jest zorganizowanych. Ja się bardzo cieszę, że mniej będziemy dokładać.
Wycieczki na Stadion zgłasza się w zorganizowanych grupach pod wycieczki@ncs2012 Indywidualnie jest ciężko się załapać, chyba, ze się trafi na taka grupę i pozwolą się dołączyć, ale to marne szanse.
Możliwe, że choćby ze względu na brak jeszcze tego Sklepu Kibica i zaplecza gastronomicznego nie szaleli z tym zwiedzaniem do tej pory.
To wielki obiekt i upilnować i zając się taka grupą to nie w kij dmuchał.
Cieci, zwłaszcza z najemnych firm ochroniarskich, o takie poważne rzeczy, jak sprawy organizacyjne, to bym nie pytał.
Tia, nie widział. Wiedział dokładnie, gdzie trzeba iść, aby się załapać itd...
Po prostu wycieczek nie ma. Wakacje przecież. Urzędnik też człowiek, nie. Martwe dusze (czytaj wycieczki) jak u Gogola.
Nie da się, sklep kibica i inne takie.
Gdyby puścić to w pacht firmie turystycznej w trzy dni by wszystko zorganizowali.
Tyle o stadionie.
Reszta to już do realisty piszesz, ale...
Puściłeś na forum wypocinę jakiegoś Instytutu ile to miliardów zyskamy na Euro, to się realista odniósł do tego. Bardzo zresztą słusznie. I o tym była dyskusja. Jakich konkretów oczekujesz ? Ktoś ma wyliczyć, ile tych turystów przyjedzie i dlaczego.
Konkrety są takie: spadek wszystkich wskaźników gospodarczych (za wyjątkiem bezrobocia bo to w górę). To na teraz. A na przyszłość iluzoryczne wizje o miliardach. Myślę, że o to realiście chodziło. A nie ot czy mamy się cieszyć czy nie. Klasyczne skoro jest tak dobrze to czemu jest tak źle.
Pięćset tysięcy więcej turystów. Skąd ? Z Chin ? Sole trzeźwiące zalecam. Europa stoi przed największym od czasu wojny kryzysem. Kryzysem, a nie zwykłym wahaniem koniunktury. Będzie fajnie jak utrzymamy w ogóle poziom ruchu turystycznego.
Daj już spokój z tym Janosikowym. Jak rozśrodkujemy Urzędy Centralne, centrale banków etc. to pogadamy. Gdzie jest napisane, że Sąd Najwyższy musi być w Warszawie, a nie w Poznaniu. Sto lat temu taka koncentracja miała sens, teraz jest wręcz szkodliwa.
PS. Nie wiem o co chodzi z koralami. A pożyteczny idiota nie jest obrażliwe, jest określeniem pewnego sposobu myślenia. I to chyba nie do Ciebie było.
Pozdrawiam
EOT.