Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.07.2012 12:08

Troszkę się zgubiłem z tymi licencjami ... :/

Zdaje się, że Sven byłby w tym lepszy, ale, chyba, faktycznie, w najbliższym sezonie, sprawa będzie wyglądała tak, że w Katowicach, na boisku GKS-u, Katowice będą reprezentowane przez ... Polonię Warszawa? :roll:

Nie ma sprawy :)

Żeby tylko boiska jakiś cham na biurowiec nie przerobił ... :(
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.07.2012 13:05

Wybrała plejada trenerów.
Wygrał Fornalik.

Toż to szok!
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 10.07.2012 13:30

Jacek S napisał(a):Wybrała plejada trenerów.
Wygrał Fornalik.

Toż to szok!

Ale niespodzianka.
Obrazek
Nie ma to jak zaskoczenie :wink:

8)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.07.2012 14:06

Ja tam nie wiem, czy niespodzianka.
A może on jest taki dobry, jak mówią? ;)

Ja to się cieszę, bo, jak się okazuje, życiem ryzykowałem i to nie dlatego, że zjadłem kebab w Wieżycy :lol:
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 10.07.2012 16:30

weldon napisał(a):Troszkę się zgubiłem z tymi licencjami ... :/

A gdy na trybunach Wisełki spiewają "zwycięzy Orzeł Biały,zwycięzy polski ród" a w składzie jeden Polak na boisku ,to sie nie gubisz? ;)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.07.2012 16:35

Nie znam Wisełki, ani ich śpiewów, więc trudno się zgubić :D

Zresztą, po pierwsze, mamy globalną wioskę, po drugie, nawet u ... zaraz, nie po polsku, ale poprawnie będzie, u afroitaliańczyka, znajdują korzenie wśród wrocławskich starozakonnych, to myślę, że nie byłoby problemu ze znalezieniem korzeni większości tych piłkarzy tam, skąd "ród" :D
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 11.07.2012 08:49

weldon napisał(a):Troszkę się zgubiłem z tymi licencjami ... :/

Zdaje się, że Sven byłby w tym lepszy, ale, chyba, faktycznie, w najbliższym sezonie, sprawa będzie wyglądała tak, że w Katowicach, na boisku GKS-u, Katowice będą reprezentowane przez ... Polonię Warszawa? :roll:

Nie ma sprawy :)

Sven pewne w litewskich borach, więc w zastępstwie Ci wyjaśnię.

Jakby przyszło co do czego to w Sosnowcu
bo z braku stadionu tam będą chyba grali zagra drużyna o nazwie Katowice będąca faktycznie Groclinem, występującym ostatnio dla niepoznaki pod nazwą Polonia.

Prawda, że proste. :lol:

Żeby tylko boiska jakiś cham na biurowiec nie przerobił ... :

O takim przypadku nie słyszałem.
Słyszałem o przerobieniu stadionu na bazar.
Ewentualnie zaadaptowaniu nieukończonego biurowca na stadion na potrzeby rozegrania pięciu meczy.

Ale, żeby boisko na biurowiec.
Klasy N ?

Znaczy namioty na trawce rozłożą :lol:

To rzeczywiście chamstwo by było :roll:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 12.07.2012 06:23

Kiepura napisał(a):

Bo pewnie mało boisk macie.

Skra, Warszawianka, baseny Legii, Gwardziści, Hutnik i inne ...
Świetne tereny. Obserwuję, jak to się wszystko w ruinę zamienia

Plany developerów o zabudowie od dawna leżą w urzędzie miasta, a na przeszkodzie stoi tylko to, że ich przeznaczenie jest rekreacyjno-sportowe, więc trzeba by zmienić plany zagospodarowania przestrzennego.

Tylko po co budować ludziom miejsca do spacerów i uprawiania sportu, jak lepiej zostawić odłogiem i poczekać, aż się ktoś wq...wi, że w środku miasta taka wylęgarnia szumowin stoi?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.07.2012 09:03

Kiepura napisał(a):Jakby przyszło co do czego to w Sosnowcu
bo z braku stadionu tam będą chyba grali zagra drużyna o nazwie Katowice będąca faktycznie Groclinem, występującym ostatnio dla niepoznaki pod nazwą Polonia.

Prawda, że proste. :lol: :

Zdaje się, że nie takie proste ...

GKS nie ma kasy. Do Polonii przymierzali się, za przeproszeniem, Niemcy, ale raczej im nie wyjdzie, jacyś amerykanie, którzy chcieli tu już raz inwestować w stadion, a teraz, najbardziej realne, jakiś biznesmen z Płocka staje w szranki:

"Patrowicz był od początku negocjacji kandydatem numer 1, to na jego zlecienie został przeprowadzony audyt w spółce KSP Polonia. Biznesmen na każdym kroku podkreśla, że jest zainteresowany Polonią, a nie jej licencją, którą przeniósłby do innego miasta."
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 13.07.2012 17:30

weldon napisał(a):
Kiepura napisał(a):

Bo pewnie mało boisk macie.

Skra, Warszawianka, baseny Legii, Gwardziści, Hutnik i inne ...
Świetne tereny. Obserwuję, jak to się wszystko w ruinę zamienia

Plany developerów o zabudowie od dawna leżą w urzędzie miasta, a na przeszkodzie stoi tylko to, że ich przeznaczenie jest rekreacyjno-sportowe, więc trzeba by zmienić plany zagospodarowania przestrzennego.

Tylko po co budować ludziom miejsca do spacerów i uprawiania sportu, jak lepiej zostawić odłogiem i poczekać, aż się ktoś wq...wi, że w środku miasta taka wylęgarnia szumowin stoi?

O widzę, że też developerów lubisz inaczej . Kilku za to co zbudowali w Krakowie (w sensie estetycznym) powinno się skazać na odsiadkę. Plus to pchanie sie wszędzie, gdzie jest tylko wolny teren.
Najlepsze jest to, że lud wszystko kupi np.mieszkanie w budynku stojącym na bagnie (tysiąc lat ludzie sie nie budowali bo bagno, a teraz można) :lol:

Winni są też urzędnicy. U nas plany zagospodarowania powstają latami, właśnie po to by można było budować cokolwiek i gdziekolwiek.

I te nazwy. Słoneczne Okienka i takie tam. :lol:

Zdaje się, że nie takie proste ...

Wiem, to takie gdybanie tylko było.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.07.2012 18:30

"Przywłaszczyliście" sobie jakąś tabliczkę, albo baner?

Podobno na przemiał pójdą :/

Daliby na jakaś aukcje charytatywną ... Podobno w Gdańsku pokochali Hiszpanów :D

Zdaje się że z trzech tysięcy flag, jakie tam wywieszono, wróciło koło tysiąca, w tym ani jedna Hiszpanii :)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 14.07.2012 07:24

weldon napisał(a):Zdaje się że z trzech tysięcy flag, jakie tam wywieszono, wróciło koło tysiąca, w tym ani jedna Hiszpanii :)

To prawda. 200 hiszpańskich zniknęło :P
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 18.07.2012 07:48

Niech się uczą od nas.

Wypowiedź jakiegoś dupka. To w nawiązaniu do linkowanego artykułu.

"...To nie jest więzienie. Nikogo nie zmuszaliśmy, by tu zamieszkał. Wielu naszych pracowników pochodzi z krajów, gdzie panuje ekstremalne bezrobocie. Oni są szczęśliwi, że mogą być częścią igrzysk. Zawsze znajdą się tacy, którzy będą narzekać - powiedział przedstawiciel przedsiębiorstwa Craig Lovett. .."

Kiedyś dziesiątki polskich lotników uratowało im dupy a te skur.....y nawet ich nie zaprosiły na paradę, dobrze, że zaprosili wtedy walecznych Czechów.
Buta i zarozumialstwo.

8)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 18.08.2012 06:55

Podsumowanie:

Z opublikowanych przez Instytut Turystyki danych wynika, że statystyczny obcokrajowiec w trakcie całego pobytu na Euro 2012 w Polsce wydał średnio 1541 zł, a jego średnie dzienne wydatki wyniosły 243 zł. Biorąc pod uwagę wydatki związane z mistrzostwami, poniesione jeszcze przed przyjazdem do Polski - rezerwację miejsca noclegowego, transport, ubezpieczenie, zagraniczny turysta wydał średnio 2654 zł. Łączne wydatki cudzoziemców, którzy odwiedzili Polskę w trakcie Euro 2012, wyniosły 980 mln zł.

85 proc. obcokrajowców bawiących w trakcie Euro2012 w Polsce bardzo dobrze oceniło organizację mistrzostw (czyli lepiej niż Euro 2008 w Austrii, które dobrze oceniło 68 proc. obcokrajowców); 80 proc. zagranicznych turystów deklaruje, że ponownie odwiedzi nasz kraj, a 92 proc. poleci Polskę swoim znajomym jako kraj atrakcyjny turystycznie.

Jak podaje MSiT, według przygotowanego przez polskich naukowców raportu Impact, dotyczącego wpływu Euro2012 na gospodarkę, dzięki poprawie wizerunku po mistrzostwach, Polskę będzie rocznie odwiedzać 500 tys. turystów zagranicznych więcej, a przychody z turystyki zagranicznej do roku 2020 wzrosną łącznie o 4,2 mld zł. Ministerstwo ocenia, że w latach 2013-2020 polskie PKB, dzięki poprawie wizerunku kraju na arenie międzynarodowej i modernizacji infrastruktury transportowej osiągniętej w wyniku przygotowań i organizacji Euro 2012, wzrośnie łącznie o 20 mld zł.

Mnie to cieszy. Tym bardziej, że Pan London cóś narzeka, że biznes się nie opłacił, tak, jak zakładał, a u nas, jakby lepiej było, niz miało byc :)

Acha, i płot mi kombinują, żeby rozebrać i na surowiec wtórny oddać albo na stojaki na rowery przerobić ...
W każdem razie - furtki pootwierali :)
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 18.08.2012 07:21

weldon napisał(a):Jak podaje MSiT, według przygotowanego przez polskich naukowców raportu Impact, dotyczącego wpływu Euro2012 na gospodarkę, dzięki poprawie wizerunku po mistrzostwach, Polskę będzie rocznie odwiedzać 500 tys. turystów zagranicznych więcej, a przychody z turystyki zagranicznej do roku 2020 wzrosną łącznie o 4,2 mld zł. Ministerstwo ocenia, że w latach 2013-2020 polskie PKB, dzięki poprawie wizerunku kraju na arenie międzynarodowej i modernizacji infrastruktury transportowej osiągniętej w wyniku przygotowań i organizacji Euro 2012, wzrośnie łącznie o 20 mld zł.[/i] [/color]

Chyba nie chcesz pogrążyć się w oczach tych co to czytają i nie piszesz na serio, że wierzysz w te wyssane z palca propagandowe bzdury na zamówienie. Brakuje jeszcze tylko spustu surowki i dziesiątej potęgi gospodarczej swiata. Jak za Gierka.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 160
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone