Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
santosz
Cromaniak

Postnapisał(a) santosz » 03.07.2012 21:42

jeśli tak, to tylko anakin tu moze pomóc :D
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 05.07.2012 08:54

Po Euro zostało kupa wspaniałych wrażeń!
Mamy nowe autostrady, biznes turystyczny rozkwitł, knajpy, knajpki, stragany, hotele, motele, panie z najstarszego zawodu świata też się obłowiły nieźle.. jednym słowem wszyscyżeśmy nieźle na tym wyszli... A jaki rozgłos w świecie!!! Uchu chuchu chu...
Rząd się umocnił w przekonaniu o swojej sprawności, a wiadomo, jak głowa dobrze furczy, to i ryba cała i ładnie pachnie... :). Gospodarka ma się coraz lepiej, ludziom żyje się w sumie też nie najgorzej, nastroje dopisują, nadzieja na wejście do drugiej grupy na następne Euro też rośnie, bo i w PZPN-ie stabilnie i prezesi mocno się trzymają :).
Jednym słowem, Euro to był szczał w dziesiątkę!
Same plusy... no i może kilka niedociągnięć, ale takich malusich... nieistotnych... Co prawda trochę z przyjaciółmi Rosjanami malutkie zgrzyty byli .. ale to się załagodzi.. jak to w sporcie bywa.. no, trochę może nerwy ponieśli... ale wiadomo, zdrowe współzawodnictwo czasem się letko wyślizgnie spod kontroli...
A tak poza tym to nawet pogoda fajna się zrobiła i lato jakiego dawno nie było..
Ech... oby więcej takich imprez u nas..
pzodro
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 05.07.2012 09:15

Jeśli ktoś miał nadzieję to niech zapomni...Prezes będzie kandydował.
Endless Summer.

Oświadczenie
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 05.07.2012 09:50

W ciemno by się nie decydował.Wybór Bydgoszczy jako gospodarza meczu z RPA to zwykłe kupowanie głosów. Wysondował poparcie i wyszło, że zostaje.
Rządzący są za bardzo podatni na wpływy "reklamodawców" i nie zdecydują się na jedyny w tym przypadku krok czyli zaoranie tego burdelu.
Jeśli ktoś sądzi, że mamy jakiekolwiek szanse na MŚ w Brazyli po występach na Euro to musi nieźle orbitować.
No ale znowu będzie można z okazji eliminacji organizować takie mini mini koko spoko.
Bo przecież nowy trener, nowe nadzieje itd.
Szansy upatruję w remisie z Czarnogórą i bęckami z Anglią, Może wtedy się ktoś obudzi. Ale jak już pisałem - to za duży rynek dla reklamodawców ( czego niestety dowiodły ME - przykład tyskie i inni) żeby komuś pozwolić na wykluczenia.
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 05.07.2012 11:37

janniko napisał(a):Jednym słowem, Euro to był szczał w dziesiątkę!

Dopatruje się w Twoim poście ironii z nutą głębokiej kpiny (zupełnie zresztą słusznej).

No, ale tu to już troszke przegiąłeś. :lol:

Większość narodu Euro olała, ale żeby aż tak otwarcie 8O
pt
Croentuzjasta

Postnapisał(a) pt » 05.07.2012 12:49

Wiecie,że zlikwidowano Wydział szkolenia młodzieży w pzpn? Jego obowiązki ma przejąć pion szkoleniowy pzpn czyli engel i piechniczek :roll:
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 05.07.2012 13:17

Kiepura napisał(a):[Większość narodu Euro olała, ale żeby aż tak otwarcie 8O

Kiepura, a co to za insynuacje ?!
Ja oglądałem dzielnie prawie wszystkie mecze tego Euro... , więc nic nie wiem o olewaniu :roll:
A największą radość sprawił mi mecz Grecja-Rosja!
Z tym, że trochę współczuję tym ruskim piłkarzykom, bo raczej wiadomo co zrobi z nimi batiuszka Władimir... z pewnością to samo co zrobił kilka lat temu po przegranej Sobrnej Ruskiej... a mianowicie rozwiązał ichnij Związek Piłkarski .. wszystkich wysłał na zieloną trawkę .. i zawiązał se nowy... w końcu to ichnia inaczej pojęta "demokracja".. i nic nam do tego... ale chłopaków żal.. starali się jak mogli, ale nie dali radę moim kochanym Grekom! :P

A więc jak widzisz nie zlałem Euro i proszę mi tu nic nie imputować.. !!! :devil:

PS
I zupełnie nie wiem skąd Ruscy wymyśli sobie bajeczkę o jakiejś rusofobii w naszym kraju... !
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 05.07.2012 21:00

Kiepura napisał(a):Większość narodu Euro olała, ale żeby aż tak otwarcie 8O

Mógłbyś zdefiniować termin "Większość". Wśród moich znajomych są tylko zachwyceni Euro, ewentualnie kilku obojętnych, ale żadnego, który miałby wylane 8O
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 05.07.2012 21:15

kaszubskiexpress napisał(a):
Kiepura napisał(a):Większość narodu Euro olała, ale żeby aż tak otwarcie 8O

Mógłbyś zdefiniować termin "Większość". Wśród moich znajomych są tylko zachwyceni Euro, ewentualnie kilku obojętnych, ale żadnego, który miałby wylane 8O

Myślę ,że zachwyceni są ci co byli blisko imprezy - Ty masz znajomych w okolicy jednego z obiektów ,więc "żyliście" tą i imprezą , fale kibiców itd. .

Co jednak powiesz o Podkarpaciu - Bieszczadach , Mazurach ilu młodych tam jest ? większość wyjechała do pracy za granicą , a zostali starzy , co tym starym po euro ? to że zobaczyli 3 kiepskie mecze reprezentacji ...?

Myślę że Kiepura spojrzał szerzej na ten temat , w Polsce jest około 35-37 mln , oglądalność meczu była jak podawali ok 15 mln. - pobili Małysza :wink: , to i tak nawet jeszcze nie połowa ...

Punkt widzenia ,zależy od punktu patrzenia . Pozdrav !
PiotrekS
Croentuzjasta

Postnapisał(a) PiotrekS » 05.07.2012 21:32

Dla mnie EURO spoko. Dzięki Euro byłem we Wrocławiu.
Makijaż musi być
Obrazek

Przed stadionem
Obrazek

Już w środku
Obrazek

Flaga super, ale kibice do bani
Obrazek
Tylko wynik ech...
Teraz czekamy na następne Euro, a może Mundial.
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 05.07.2012 21:37

auto_gt napisał(a):Myślę ,że zachwyceni są ci co byli blisko imprezy

cytat napisał(a):Fakt, że Polska jest organizatorem Euro cieszy aż 2/3 Polaków. 1/5 nie ma zdania, ale co ósmy jest z tego powodu niezadowolony. Płeć różnicuje satysfakcję. Wśród mężczyzn jest 84% osób zadowolonych, a wśród kobiet tylko 54%. Satysfakcja z faktu, że Polska organizuje Euro rośnie wraz z wykształceniem i maleje wraz z wiekiem - wynika z badania Barometr Ubezpieczeniowy

8)

Co ósmy, to nie większość. Badania nie dotyczyły tylko miast organizatorów.
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 05.07.2012 22:01

kaszubskiexpress napisał(a):
auto_gt napisał(a):Myślę ,że zachwyceni są ci co byli blisko imprezy

cytat napisał(a):Fakt, że Polska jest organizatorem Euro cieszy aż 2/3 Polaków. 1/5 nie ma zdania, ale co ósmy jest z tego powodu niezadowolony. Płeć różnicuje satysfakcję. Wśród mężczyzn jest 84% osób zadowolonych, a wśród kobiet tylko 54%. Satysfakcja z faktu, że Polska organizuje Euro rośnie wraz z wykształceniem i maleje wraz z wiekiem - wynika z badania Barometr Ubezpieczeniowy

8)

Co ósmy, to nie większość. Badania nie dotyczyły tylko miast organizatorów.

Badania ... wierzysz im ? :wink: - kto płaci ten ma wyniki za jakie zapłaci . propaganda i koko spoko .// za stary wróbel jestem na to .

Ale nie ma się o co spierac , było minęło .
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 05.07.2012 22:13

auto_gt napisał(a):Badania ... wierzysz im ? :wink: - kto płaci ten ma wyniki za jakie zapłaci . propaganda i koko spoko .// za stary wróbel jestem na to .

Badania przeprowadzono dla firmy ubezpieczeniowej pod kątem obaw. Miały służyć propozycjom ubezpieczeniowym. Płacili za nie, bo chcieli mieć obraz nastrojów. Sami siebie mieli dymać 8O

Ale dajmy spokój.
8)
wojan
Koneser

Postnapisał(a) wojan » 05.07.2012 22:20

auto_gt napisał(a):
Co jednak powiesz o Podkarpaciu - Bieszczadach ....

Kaszubski może nie powie nic, ale ja mogę ... :D

Znam wielu ludzi z mojego miasta, którzy byli na wszystkich meczach we Lwowie, w przemyskiej strefie kibica zawsze były tłumy, sam byłem na meczu naszych we Wrocławiu - na A4 widać było,że prawie wszyscy jadą na mecz :D Mecz otwarcia z Grekami oglądałem w Cisnej (dla niezorientowanych - głębokie Bieszczady :) ) - puste ulice. Nawet mój ponad siedemdziesięcioletni teść, który z reguły piłkę kopaną ma daleko gdzieś ... szukał u mnie w barku środków uspokajających po niezbyt udanych meczach naszych "orzełków" :D :D :D
Czy to wygląda na olewanie imprezy :?:

auto_gt napisał(a):Myślę że Kiepura spojrzał szerzej na ten temat , w Polsce jest około 35-37 mln , oglądalność meczu była jak podawali ok 15 mln. - pobili Małysza :wink: , to i tak nawet jeszcze nie połowa ...

Punkt widzenia ,zależy od punktu patrzenia . Pozdrav !

Kiepura czasami pisze tutaj fajne "felietony" ale z tą "większością olewającą" chyba trochę przesadził :D
Nie chce mi się sprawdzać w rocznikach statystycznych ile mamy w naszym pięknym kraju "młodzieży" w wieku nie pozwalającym na prawidłową percepcję meczu piłkarskiego , ale myślę że oglądalność 15 - 16 mln. to jednak dobry wynik ... :D :D
Ostatnio edytowano 05.07.2012 22:38 przez wojan, łącznie edytowano 1 raz
santosz
Cromaniak

Postnapisał(a) santosz » 05.07.2012 22:26

Nawet bardzo dobry i tylko malkontenci nigdy nie dostrzegaja pozytywów, teraz narzekaja a kilka tygodni temu nikt o takich rzeczach nie mówił
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 157
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone