Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 01.07.2012 19:09

Raul73 napisał(a):
Może nie decydujące, ale na pewno bardziej miarodajne i wiarygodne niż jakichś pismaków od siedmiu boleści.

Na pewno zdecydowanie bardziej miarodajne i wiarygodne. Zresztą od zera (a na tyle można określić wiarygodność pismaków) wszystko jest lepsze.
Tyle, że niestety o ograniczonym "polu rażenia".
Oczywista bzdura z artykułu na portalu internetowym (o telewizji już nie wspominam) czy w gazecie jest powtarzana bez zastanowienia przez miliony.
Zdanie naocznego świadka typu kibic działa na znajomych i rodzinę. A i to nie zawsze, bo czasem bardziej wierzą w opowieści z gazety niż naocznych świadków.

W tym sensie Weldon ma racje, dziennikarze są bardziej opiniotwórczy.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.07.2012 19:24

Raul73 napisał(a):
To wy się uparliście, ze mają decydujące zdanie na temat opinii o Polce

Może nie decydujące, ale na pewno bardziej miarodajne i wiarygodne niż jakichś pismaków od siedmiu boleści.

Mi troszkę bardziej brakuje definicji kibica.

Z pewnością wśród tych, którzy przyjechali obejrzeć mecze, nie brakowało takich, którzy się piłką interesują na co dzień, natomiast przypuszczam, że większość przyjechała bardziej po to, żeby zaznać atmosfery mistrzostw i skorzystali, że jest blisko, tanio ...
Punkty informacji turystycznej, muzea, muzeum PW biło rekordy frekwencji w czasie mistrzostw.
Mz to bardziej tacy przypadkowi kibice byli, a bardziej ludzie uprawiający turystykę sportową.

Dlatego właśnie wydaje mi się, że ich zdanie zabrzmi dużo głośniej, niż zdanie kibiców piłkarskich, a jest to zdanie osób zadowolonych z pobytu u nas.

Dziennikarze też nie opierają swojej opinii tylko i wyłącznie na swoich doświadczeniach, ale właśnie na rozmowach z wolontariuszami i turystami z różnych krajów. Kurtuazja kurtuazją, ale liczy się to, co poszło w świat, a w świat poszło, że ... Campbell zrobił z siebie durnia :D

Kto będzie wiązał za kilka dni skrót BBC Polska, w inny sposób niż ... ten?:

Obrazek

:D
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 01.07.2012 21:41

Koniec, co za ulga :lol: :lol: :lol:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 01.07.2012 21:50

Kiepura napisał(a):Nie wiem czy to komplement czy chciałeś mnie obrazić. Na wszelki wypadek również pozdrawiam.
:papa:

Po prostu widzę, że we wszystkim dostrzegasz negatywy ( nie klisze :wink: )

Postaraj się spojrzeć na to wszystko z pryzmatu szklanki do połowy pełnej, tak jest łatwiej i przyjemniej.

Pozdrawiam. 8)
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 01.07.2012 21:55

Głębokie wyrazy ubolewania dla Alessandro...0-4 ...może jednak było warto wcześniej przegrać honorowo 0-1 z kimkolwiek ? ;)
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 01.07.2012 22:13

weldon napisał(a):
Obrazek

Panna Siwiec to największy obciach i wiocha tego Euro ;)

Kuba Atys ja przypadkowo wypatrzył i zrobil fotkę...tracę zaufanie do GW ;)
Ostatnio edytowano 01.07.2012 22:14 przez Manga, łącznie edytowano 1 raz
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 01.07.2012 22:14

kaszubskiexpress napisał(a):
Kiepura napisał(a):Nie wiem czy to komplement czy chciałeś mnie obrazić. Na wszelki wypadek również pozdrawiam.
:papa:

Po prostu widzę, że we wszystkim dostrzegasz negatywy ( nie klisze :wink: )

Postaraj się spojrzeć na to wszystko z pryzmatu szklanki do połowy pełnej, tak jest łatwiej i przyjemniej.

Pozdrawiam. 8)

Ależ ja dostrzegam pozytywy, tylko mało ich :D A nie będę dostrzegał ich na siłę, tam gdzie ich nie ma.

Patrze na wszystko realnie i widzę sprawy takimi jakimi są. Mam swoje zdanie i nawet jak jestem w mniejszości nie przeszkadza mi to.
Historia Polski to historia większości, która najczęściej nie miała racji.

Jak szklanka jest do połowy pełna, to nie jest pełna. I tyle.

Łatwiej i przyjemniej ? A kto powiedział, że łatwiej i przyjemniej musi być wartością w życiu ?
Kwestia indywidualnego wyboru.

Zresztą co to za poświęcenie napisać jakiś post, ze swoim zdaniem

A w ogóle to jestem niespotykanie wesoły człowiek. :D

Kończę, bo OT się straszne zrobiło.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.07.2012 22:44

Manga napisał(a):Panna Siwiec to największy obciach i wiocha tego Euro ;)

Kuba Atys ja przypadkowo wypatrzył i zrobil fotkę...tracę zaufanie do GW ;)

Tak sadzisz?

Dla mnie od początku do końca jest reżyserowaną sytuacja,
a w dodatku doskonale przez kobitke wykorzystaną.

Z jednej strony nie wierzę w przypadki w stosunku do prywatnej osoby, która, nagle, zdobywa bilety na całkiem sporą ilość meczy (obejrzała ich ... tfu, pokazała się na większej ilości niż Platini :D), z drugiej, po stokroć wolę taki symbol tych Euro, niż panie Jarzębinki, które nie tylko uwazam za większy obciach, ale w dodatku za największą katastrofę tej imprezy :D

Hymn reprezentacji nie odśpiewany ani razu - żenada :D
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 02.07.2012 06:07

Drogi Janie Kowalski

Tak, tak do Was mówię, nie oglądajcie się za siebie :lol:

Euro się skończyło, ale nie dla Was. Jeszcze przez tydzień będą trąbić o sukcesie, potem wszystko ucichnie.

Ale obojętnie czy uznacie, że to sukces, czy porażka czy po prostu, ze Euro się odbyło bo miało się odbyć czas zacząć spłacać długi.

Tylko nie myślcie, że to za drogi, lotniska i inne takie tam. Bo te i tak by powstały. Tylko może byłyby tańsze i sensowniejsze. Ale za niepotrzebny stadion, inne za duże, za koszty organizacji etc. I za koszty nie związane z Euro, ale z niego wynikające.

Jak za kilka miesięcy (lat), zdrożeje benzyna czy nie wybudują obwodnicy w Twoim miasteczku popatrz na Stadion Narodowy. Tam znajdziesz symboliczną przyczynę.

Nie pytaj co Euro 2012 dało Tobie.
Pytaj ile Ty musisz dać Euro.

Do końca
spłaty długów już tylko x0000 dni. :evil:

Ps. Nie wiem dokładnie ile dni. Spoko, nie będę tu wklejałem wyliczanek. Są inni co będą o tym przypominać. Nazywają się poborcy podatkowi.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.07.2012 06:18

Kiepura napisał(a):Jak za kilka miesięcy (lat), zdrożeje benzyna czy nie wybudują obwodnicy w Twoim miasteczku popatrz na Stadion Narodowy. Tam znajdziesz symboliczną przyczynę.

A jak nie wystrzelimy człowieka na Marsa, albo jak się kury przestana nieść, a krowy mleko dawać to też popatrzeć?

Do sputników już się ludzie przyzwyczaili ;)
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 02.07.2012 06:26

Kiepura napisał(a):
Jak za kilka miesięcy (lat), zdrożeje benzyna

To juz całkiem niemała aberracja,wiązać ceny benzyny za kilka lat z organizacją Euro ;)

To tak jakby ,gorący zwolennik Euro 2012 napisał,że dzięki Euro cena benzyny w ostatnim tygodniu spadła ponad 30 groszy ;)

Tylko to by był odchył w druga stronę.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 02.07.2012 09:21

Manga napisał(a):
Kiepura napisał(a):
Jak za kilka miesięcy (lat), zdrożeje benzyna

To juz całkiem niemała aberracja,wiązać ceny benzyny za kilka lat z organizacją Euro ;)

To tak jakby ,gorący zwolennik Euro 2012 napisał,że dzięki Euro cena benzyny w ostatnim tygodniu spadła ponad 30 groszy ;)

Tylko to by był odchył w druga stronę.

Baryłka ropy za rządów PIS, też była po 90 $ a cena ON na stacjach 4,45 ZŁ - można ? Tyle że oni to przewidzieli wcześniej i dlatego po windowali cenę ,ale też były naciski z Brukseli bo rażąca różnica była ceny tego towaru Niemcy u nas tankowali :wink: .
A w końcu z czego to budowali - co pan płomień dał z własnego majątku ? nie kowalskiemu zgodnie z prawem zabrał i będzie zabierał , żeby spłacać dług , pamiętacie słowa : uważajcie bo pewna ekipa się bierze za wasze portfele ! , mówił o sobie ,tylko Duraki myśleli inaczej , Nie wiem dlaczego 60 % społeczeństwa ma biedować tylko dlatego że 40 % myślących inaczej głosuje na "mniejsze czy większe zło " co za różnica ,a nie idą na prawdę ?

Tylko po co kowalskiemu stadion ? równie dobrze mógłby oglądać TV z Niemiec relację i gitara .

Tutaj z Kiepurą całkowicie się zgadzam ...

Grecy mieli euro , są bankrutami , Hiszpanie mieli euro ,po tym skończyły się dotacje i są bankrutami = brak kasy z unii + spłata zaciągniętych kredytów , teraz czas na nas .
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.07.2012 09:45

auto_gt napisał(a):Grecy mieli euro , są bankrutami , Hiszpanie mieli euro ...

Fakt, Hiszpanie mieli Euro, aczkolwiek dość dawno temu, więc ta teoria przyczynowo-skutkowa,
to dość odległa w czasie i naciągana, natomiast Grecy ... ?

Jesteś pewien, że mieli? Ja jakoś nie przypominam sobie :?

Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 02.07.2012 09:52

weldon napisał(a):
auto_gt napisał(a):Grecy mieli euro , są bankrutami , Hiszpanie mieli euro ...

Fakt, Hiszpanie mieli Euro, aczkolwiek dość dawno temu, więc ta teoria przyczynowo-skutkowa,
to dość odległa w czasie i naciągana, natomiast Grecy ... ?

Jesteś pewien, że mieli? Ja jakoś nie przypominam sobie :?

Może to o olimpiadę chodziło!

Belgia, Holandia, Austria też niedawno miały Euro - i nie bankrutują. Niemcy i Francja miały MŚ - nie bankrutują.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 02.07.2012 10:06

auto_gt napisał(a):Grecy mieli euro , są bankrutami ...

8O A ja myślałam, że to przez genetyczne lenistwo, rozdęty socjal i kulawy system podatkowy. No i przejadanie unijnych dotacji i pożyczek zamiast lokowanie ich w infrastrukturę i technologie.
Jak świat szeroki ekonomiści analizują przyczyny greckiego bankructwa, a na Olimpiadę nie wpadli :wink: .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 154
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone