Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 30.06.2012 21:17

To było dobre 10 min po zakończeniu meczu.
Może blok reklamowy jeszcze leciał? ;)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 30.06.2012 21:58

Moje zainteresowanie piłką kopaną jest tak duże, że potrafię nie przetrwać dogrywki :D

Gdzieś czytałem "podziękowania" od kibiców, za ten fakt, że nie pokazali flagi.

W niedzielę, przed finałem Euro 2012 przy wejściach do warszawskiej strefy kibica każdy może powiedzieć BBC i Solowi Campbellowi, że się mylą. "Sol - you are wrong! Z Polski nie wraca się w trumnie"

Wyślijmy trumny do Sola Campbella i BBC! Wypełnimy je pocztówkami z pozdrowieniami z Polski, ze zdjęciami bawiących się kibiców z całej Europy! Potem wyślemy je do Anglii do redakcji BBC i Sola Campbella.

Nie obiecuję, ale będę starał się podjechać i zobaczyć, jak akcja się rozwija :D
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 01.07.2012 07:16

Oto jest dzień...

Koniec
hecy już dziś. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

------------------------------------------------

W niedzielę, przed finałem Euro 2012 przy wejściach do warszawskiej strefy kibica każdy może powiedzieć BBC i Solowi Campbellowi, że się mylą. "Sol - you are wrong! Z Polski nie wraca się w trumnie"

Wyślijmy trumny do Sola Campbella i BBC! Wypełnimy je pocztówkami z pozdrowieniami z Polski, ze zdjęciami bawiących się kibiców z całej Europy! Potem wyślemy je do Anglii do redakcji BBC i Sola Campbella.

Młodzież lub fejsowe stadne akcje. Nie trzeba myśleć, bo przecież jak 500 innych zalajkowało to, to na pewno to mądre jest. :D
Tak było z zabieraniem babci dowodu i wieloma innymi fejsowymi akcjami. Ciekawe kto tam pierwszy to zainicjował ?

Niech sobie tam wysyłają te kartki. Niestety to nic nie da. Jasny przekaz poszedł w świat i ani dobra atmosfera na Euro ani kartki tu nic nie pomogą.

I na koniec tak poza konkursem. Co by było jakby taki materiał BBC poszedł bez związku z narodową histerią pt. Euro ?
Protestowaliby czy może raczej wręcz odwrotnie ?
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 01.07.2012 10:57

Kiepura napisał(a):
Niech sobie tam wysyłają te kartki. Niestety to nic nie da. Jasny przekaz poszedł w świat i ani dobra atmosfera na Euro ani kartki tu nic nie pomogą.

Ale w świat poszły też informacje, zdjęcia, filmy i relacje z fantastycznej atmosfery w Polsce (na Ukrainie też), w świat poszły odpowiedzi dla Campbella od angielskich piłkarzy i to ich zdjęcie przy trumnie, w świat poszły wypowiedzi piłkarzy i trenerów wszystkich innych zespołów, którzy byli zaszokowani i zachwyceni atmosferą w Polsce, w świat poszła portugalska flaga "Dziękujemy Opalenica", w świat poszłą też irlandzka strona "Thank you Poland" z prawie ćwierć milionem wpisów.

To chyba aż nadto, żeby zagłuszyć głos jednego psychopaty Cambella, który teraz łatwego życia w angielskich mediach miał nie będzie.

Tak po prawdzie to przyznaję się, że i ja byłem trochę sceptycznie do tego wszystkiego nastawiony i nie spodziewałem się, że aż tak dobrze nam to Euro wyjdzie.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 01.07.2012 12:23

Kiepura napisał(a):Niech sobie tam wysyłają te kartki. Niestety to nic nie da. Jasny przekaz poszedł w świat i ani dobra atmosfera na Euro ani kartki tu nic nie pomogą.

Angielska federacja piłkarska będzie skarżyć BBC, myślisz że zrobią to po cichu ?

Biorąc pod uwagę wszystkie Twoje dotychczasowe wpisy, to albo jesteś smutnym facetem, albo jesteś kotkiem pewnego prezesa.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 01.07.2012 14:33

Raul73 napisał(a):
Kiepura napisał(a):

Ale w świat poszły też informacje, zdjęcia, filmy i relacje z fantastycznej atmosfery w Polsce (na Ukrainie też), w świat poszły odpowiedzi dla Campbella od angielskich piłkarzy i to ich zdjęcie przy trumnie, w świat poszły wypowiedzi piłkarzy i trenerów wszystkich innych zespołów, którzy byli zaszokowani i zachwyceni atmosferą w Polsce, w świat poszła portugalska flaga "Dziękujemy Opalenica", w świat poszłą też irlandzka strona "Thank you Poland" z prawie ćwierć milionem wpisów.

To chyba aż nadto, żeby zagłuszyć głos jednego psychopaty Cambella, który teraz łatwego życia w angielskich mediach miał nie będzie.

Tak po prawdzie to przyznaję się, że i ja byłem trochę sceptycznie do tego wszystkiego nastawiony i nie spodziewałem się, że aż tak dobrze nam to Euro wyjdzie.

Angielska federacja piłkarska będzie skarżyć BBC, myślisz że zrobią to po cichu ?

Fajnie, również bardzo się ciesze, ze takie przekazy doszły.
Miejmy nadzieję, że doszły do szerszej P.T. publiczności.

Jak pisałem, to świeżo byłem po lekturze forum kibiców jednego z niemieckich klubów (w wersji niemieckiej, nie polskiego fanklubu). I tam tak, tematy o meczach wiadomo, temat ogólny o Euro i temat pt. Plotki i skandale na Euro. Ten ostatni oczywiście największy. Znalazłem jeden wpis o wizycie tamtejszego kibica w stylu "fajny kraj, przyjaźni ludzie, może po Euro coś tam się zmieni na lepsze.".
Większość wpisów z ostatnich dni to rasizm, u nich w Polsce, na Marsie, gdziekolwiek. :D
Byłem też po lekturze artykułu z The Times (tym razem przedruk w prasie polskojęzycznej). Tytuł mówi sam za siebie "Ukraina nie dorosła do Euro".
Ukraina, Polska oni tego nie rozrózniają. Itd.
Który przekaz się bardziej przebije do świadomości, czas pokaże.

W sumie kompletnie źle Panowie odczytaliście mojego posta. To był ironiczny post o fejsbukowych akcjach polskiej młodzieży. Nic poza tym.
Zdanie angoli czy niemców na temat Polski a zwłaszcza rasizmu mało mnie w ogóle rusza. Co nie znaczy, że dobrze wiedzieć jakie ono jest.

Biorąc pod uwagę wszystkie Twoje dotychczasowe wpisy, to albo jesteś smutnym facetem, albo jesteś kotkiem pewnego prezesa.

Nie wiem czy to komplement czy chciałeś mnie obrazić. Na wszelki wypadek również pozdrawiam.

:papa:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.07.2012 15:14

Forum kibiców?

A od kiedy kibice maja aż taka role opiniotwórczą, jak dziennikarze, którzy:
Zagraniczni dziennikarze o Polsce: turniej First Class! Mogliście organizować bez Ukrainy!

Patrz pan, rozróżniają nas od Ukrainy ...

Czy ci kibice piszą o tym co u nas widzieli, czy o tym, co im się wydaje?
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 01.07.2012 16:05

weldon napisał(a):
Czy ci kibice piszą o tym co u nas widzieli, czy o tym, co im się wydaje?

Przecież pisałem, że chodzi mi o fejsbuka :D

W dużej mierze posty dotyczą tego co się u nich pisze.
Oczywiście, ze kibice nie są opiniotwórczy, tak jak nie są opiniotwórczy Ci co byli u nas, a myślę, że wywieźli dobre wrażenia (co do Polaków oczywiście).

W tym materiale o dziennikarzach entuzjastyczny jest tylko tytuł. Jak się wsłuchać to w większości są to albo kurtuazyjne wypowiedzi, albo wręcz z grzecznie sformułowane zastrzeżenia.
Entuzjastyczny, głównie w krytyce BBC, był tylko Patrick Barclay, szkocki dziennikarz związany z konkurencyjną w stosunku do BBC stacją.
Że też mnie jego wypowiedż nie dziwi :D
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 01.07.2012 16:22

weldon napisał(a):Forum kibiców?

A od kiedy kibice maja aż taka role opiniotwórczą, jak dziennikarze

Od zawsze!! Większą niż ci się wydaje!
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.07.2012 16:30

Myślę, że nad interpretujesz z ta kurtuazją.

Mimo wszystko i mimo tych programów BBC, mimo stereotypów panujących w Europie i w świecie, mimo, że Austria i Szwajcaria wydawały się krajami o wiele bardziej interesującymi i godnymi odwiedzenia w ramach mistrzostw, to liczby wskazują, że ... okazaliśmy się pod tym względem lepsi.

Wiem, pewnie zaraz powiesz, że liczby robili Rosjanie, bo mieli blisko, ale oni wylecieli razem z nami, więc chyba jednak nie oni robili te ilości.
Zresztą, z tego co słyszę po znajomych knajpach i sklepach, to porażka Rosjan bardzo mocno uderzyła po kieszeni Polaków, bo ci kibice należeli do tych najlepszych pod względem zakupów.

Oczywiście, ze kurtuazja można nazwać to, że większość pytanych twierdzi, że przekonała się, że Polska jest całkowicie odmiennym krajem, niż to, co do tej pory twierdzili. Tak samo to, że chcą wrócić, że będą namawiać znajomych do przyjazdu tutaj.

Tyle, że nie to jest ważne.

Ważne jest to, że wielu nie wierzyło, że nam się w ogóle uda i że damy ciała -jak zwykle - tymczasem, zupełnie nie jak zwykle, zdążyliśmy z budowa dróg dojazdowych, doskonale opanowaliśmy teoretyczny chaos w miastach organizujących mecze, doskonale poradziliśmy sobie z organizacja czasu miedzy meczami.

Mówiono, ze najemy się wstydu, kiedy pokażemy nasze dworce i lotniska, a tu nawet PKP stanęła na wysokości zadania, a lotniska przyjmowały po kilkadziesiąt nadprogramowych samolotów w dniach przed- i meczowych.

Mówiono, że kibole rozpirza igrzyska, a, poza jednym, czy dwoma incydentalnymi (no bo jak nazwać kilkudziesięciu kiboli legii w Warszawie, w porównaniu ze 150 tysięcznym tłumem bawiącym się w tym samym czasie w strefie kibica?).

Mało kto wierzył, że w Warszawie, na miejscy Jarmarku Europa powstanie największy w Polsce Stadion Narodowy,a w Krakowie dadzą radę przysposobić stadion Hutnika dla Anglików ;)

I co? Twój fejsbuk, kontra moje fakty.

Nie da rady zdyskredytować tego, co się stało.

Można, jak niektórzy próbują, twierdzić, że można było więcej, ale to już Pani Pelagia Z tyłu sklepu krzyczała, że to zależy kto pyta, taka będzie odpowiedź.

Mi wystarczy to, co po Euro pozostało, a pozostała, ogólnie rzecz biorąc, bardzo dobra opinia i cała masa rzeczy, a których zamierzam zacząć korzystać :D

PS Oczywiście nie mam na myśli Madonny po trzy stówy ;)

EDIT: Raul, dziś ostatni mecz. Od jutra już nie będzie kibiców :)
Od jutra świat znormalnieje, a my się obudzimy w świecie po Euro.

Już bez kibiców :D
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 01.07.2012 16:59

weldon napisał(a):...

Jeju, dajcie żyć. :D

Napisałem o sterowanej głupawce o nazwie fejsbuk.

A Wy o tym Euro tylko :D

Myślę, że nad interpretujesz z ta kurtuazją.

Posłuchaj jeszcze raz materiału. Nic nie nadinterpretuje.

I co? Twój fejsbuk, kontra moje fakty.

Fakty ? Niedziela jest, ciepło, piwko idę wypić, nawet mi się nie chce sprostowań pisać. :D

Od jutra świat znormalnieje, a my się obudzimy w świecie po Euro.

Już bez kibiców

Pełna zgoda. Świat po chwilowym szaleństwie znormalnieje.
Tylko co ty z tymi kibicami ? Czegoś nie wiem ?

W tym tygodniu ruszają puchary, sparingi, liga za miesiąc z kawałkiem.

Kibice dopiero wracają z urlopów. :D

Ech, idę pić piwko.

:papa:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.07.2012 17:24

Kiepura napisał(a):Tylko co ty z tymi kibicami ? Czegoś nie wiem ?

Niby ja?

To wy się uparliście, ze mają decydujące zdanie na temat opinii o Polce :D

75 % ankietowanych zadowolonych z tego, że Euro było zorganizowane u nas.

Wiem, wiem, zależy kto i kogo pyta :D
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 01.07.2012 18:22

Kiepura napisał(a):
Tak było z zabieraniem babci dowodu i wieloma innymi fejsowymi akcjami.

Akurat nad tym dowodem babci,20 % społeczeństwa płacze do dzisiaj ;)
Skuteczniejszej akcji w historii fejsbuka w Polsce nie było.
Gdyby nie to, bylibyśmy w środku średniowiecza IV RP ;)
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 01.07.2012 18:52

weldon napisał(a):
Mi wystarczy to, co po Euro pozostało, a pozostała, ogólnie rzecz biorąc, bardzo dobra opinia i cała masa rzeczy, a których zamierzam zacząć korzystać :D

O, pod tym się podpiszę :D :D

To wy się uparliście, ze mają decydujące zdanie na temat opinii o Polce

Może nie decydujące, ale na pewno bardziej miarodajne i wiarygodne niż jakichś pismaków od siedmiu boleści.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.07.2012 19:08

Raul73 napisał(a):
To wy się uparliście, ze mają decydujące zdanie na temat opinii o Polce

Może nie decydujące, ale na pewno bardziej miarodajne i wiarygodne niż jakichś pismaków od siedmiu boleści.

Trener "Franek Smuda czyni cuda" był wybrany pod presja kibiców :wink: i co :?: :cry:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 153
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone