Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 30.06.2012 07:44

Kiepura napisał(a):... na forach można wyczytać opinie ludzi mniej "entuzjastycznych" a bardziej "dociekliwych"

Coś w tym musi być :?

To się dało odczuć zwłaszcza w pierwszej połowie meczu Makaroniarzy z Giermańcami, kiedy Niemcom cement w oczy leciał i musieli się pomiędzy rusztowaniami przedzierać :)

Po zmianie miejsc, było wyraźnie lepiej, ale skoki przez doły z wapnem ich tak wykończyły, że nie dali rady już nic z tym zrobić ;)

Drogi ważna rzecz, ale ważniejsze, żeby pogoda była i wiatr w żagle, bo wakacje się zaczęły :D

A jak pogoda będzie, to i budowa będzie sprawniej się posuwać :)

Tylko, kurcze, te worki po cemencie mi wiatr po boisku będzie rozwiewał, to się trzeba będzie nachodzić, żeby pozbierać.
Ale trudno, niech tam dzieciaki mają pogodę ;)
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 30.06.2012 10:33

weldon napisał(a):
EDIT: Manga, podali, że w związku z tą tratwą, będą przeprowadzali bardziej drobiazgowe kontrole przy wejściu na stadion.

Minutę trwało,w tym 10 sek macania.W zwiazku z tratwą,tylko wiecej helikopterów latalo.
A jeszcze wyjeżdżając z Warszawy nazajutrz widziałem policjantów zagladających do kosza na przystanku autobusowym i to na peryferiach ,tak jakoś 500m od tabliczki z przekreśleną nazwą"Warszawa" .Słuzbisci widocznie ;)

Zamachu nie było,słuzby zdały egzamin,opozycja załamana...Euro to klęska -powiedział opozycjonista nr 1 ;)

PS
Towarzyszom wyprawy nie chciało sie czekać w tłumie na pociag na W-wa Stadion.
Wieczór był ciepły,poszliśmy z buta przez Świętokrzyski do metra pod PKiN...do teraz mam zakwasy w nogach.
Szukam winnych i nie wiem...czy to wina rzadu,ze kilka tysiecy ludzi chciało pociagiem w tym samym czasie,czy znajomi,ktorzy chcieli spaceru po nocnej W-wie,czy tylko moj siedzacy tryb życia i 4 km spacer spowodował bol nóg ,trwający do dzisiaj?
Ostatnio edytowano 30.06.2012 11:08 przez Manga, łącznie edytowano 1 raz
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 30.06.2012 10:54

Największa klęska (rządu,UEFA(?)) wg mnie to bezalkoholowe piwo na stadionie po 12 złotych za pół litra.
(nie,no kleska UEFa to nie byla na pewno czyli jednak rządowa)
Wprawdzie zimne ale ohydne w smaku...moje 6 złotych poszło w trawnik (oby mu sie rosło w zdrowiu) ;)
Carlsberga więcej do ust nie wezme ;)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 30.06.2012 11:21

Manga napisał(a):... nazajutrz widziałem policjantów zagladających do kosza na przystanku autobusowym i to na peryferiach ...

Bo im kosze z centrum wywieźli i nie mieli gdzie zaglądać :D

Piwo było po 12 złotych?

Dobrze, że nie pijam, bo by mnie to zmartwiło :)

Z tego co czytałem, to tłum przed dworcem spowodowany był barierkami i limitowaniem wchodzących na dworzec.
To dość szybko szło, bo pociągi często podstawiali.

A zamiast Świętokrzyskim, pod górkę, było od razu na Poniatoszczaka iść,
to byście mieli po płaskim :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 30.06.2012 13:12

Tak właśnie się zastanawialiśmy z dzieckiem, o czym komentator gada, na temat hymnu drużyny reprezentującej Hiszpanię, Katalonię i Kraj Basków.

Teraz już wiem, skąd mu się nie tylko tłumaczenie wzięło, ale w ogóle, skąd wpadł na pomysł, że on w ogóle posiada słowa :D

Ale obciach :roll:

:lol:
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 30.06.2012 13:23

Koncepcja pierwsza była pociagiem ze Stadionu do Śródmieścia.A jak sie juz wyszło ze stadionu powrotu nie było.
A potem byl tłum pod stacją.
Potem decyzja -idziemy spacerem.
Z tych dwóch przyslanek wyszedł Świętokrzyski ;)
Potem metro na Mokotów.
Bo ostatecznie na Mokotowie a nie w Ząbkach byl nocleg.

Tak na marginesie,stolica duze wrażenie zrobiła na mnie.
Miedzy Al.Sikorskiego a Puławska ,prawie środek stolicy,krzaczory jak u mnie na Halembie.
Hektarowe pole z kapustą,burakami,fasolką szparagową i kartoflami w środku miasta ,graniczące z nową rezydencją ,tak na oko za 1,5-2 mln,kawałek dalej ambasada Moldawii...robi wrażenie.(okolice stadionu Stegny)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 30.06.2012 13:43

Mało wiecie o swojej stolicy ;)

Oficjalnie istnieją na terenie Warszawy nie tylko gospodarstwa rolne,
ale również działają przedsiębiorstwa rybołówcze oraz indywidualni rybacy,
mamy u siebie przedsiębiorstwa wydobywcze jak również górki do jazdy na nartach.

Można by rzec - Polska w pigułce :D

No i przejechałeś się najdłuższym tunelem w Polsce :)
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 30.06.2012 14:29

W dodatku za darmo .Bramka po prawej była otwarta,prawie jak w CRO ;)
I jeszcze darmowe parkowanie w P&R.Stolica wymiata ;)
Sjemko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sjemko » 30.06.2012 16:12

weldon napisał(a):Podobno, nie wiem, z jakiego powodu, bilety na ten mecz wykupiło ... 6 tysięcy Szwajcarów :roll:

Ciekawe, na kogo stawiali :D

Nie znam dokładnych danych, ale ok. 1/5 Szwajcarii to tereny italojęzyczne. Nie zdziwiłbym się, gdyby dość spora część tych Szwajcarów kibicowała Azzurrim. A pozostali mogli za to kibicować Niemcom :wink:
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 30.06.2012 16:19

Nie wydaje się,żeby wszystkich Włochów do kupy razem wzietych było 6 tys a co dopiero z Szwajcarii.To były dwa malutkie sektory.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 30.06.2012 16:56

Na wstępie przepraszam gdyż nie śledziłem wątku i wypowiadam się tu pierwszy raz napatoczywszy się nań.
Autorowi - na postawione w tytule pytanie - odpowiadam.
Jeden dzień :D .
A takie moje krótkie wrażenie z ostatniego okresu Mistrzostw Europy.
Nie zdawałem sobie sprawy jak wielu ekspertów od piłki nożnej jest w naszym kraju i jak to kompletnie nie przekłada się na wyniki naszej drużyny
:lol: .
Pozdrawiam kibiców.
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 30.06.2012 18:20

To juz był koniec,łza sie zakreciła :

!

Może taki watek założę;
Niemcy -Włochy wg mangi ;)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 30.06.2012 18:25

Manga napisał(a):To juz był koniec,łza sie zakreciła :

!

Od pola karnego do pola karnego. Czad. :wink:
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 30.06.2012 18:32

Ostatnia nadzieja białych(post scriptum) ;)

weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 30.06.2012 21:15

Manga napisał(a):To juz był koniec,łza sie zakreciła :

!

Może taki watek założę;
Niemcy -Włochy wg mangi ;)

Jesteś lepszy niż tefałpe.

Podobno nie pokazali flagi?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 152
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone