Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 26.06.2012 05:37

weldon napisał(a):
Kiepura napisał(a):Pewnie, że się ucieszy. Pisałem już :D

Ale cieszysz, bo piłka ręczna, czy cieszysz, że hale budują?
Może lepiej byłoby za to jakąś kamienice odrestaurować ;)

E, cieszę się, bo do hali mniej trzeba będzie dopłacać, jak już takiego molocha wybudują. Tak, z dziesięć postów temu napisałem.
A piłka ręczna mi rybka.

Z trawą nie kręcę. Zapytaj piłkarzy.

Wielkie odliczanie czas zacząć.
Do końca
hecy już tylko 5 dni.:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 26.06.2012 06:07

Kiepura napisał(a):Z trawą nie kręcę. Zapytaj piłkarzy.

Toż napisałem - piłkarze narzekali na prawdziwą trawę w Gdańsku, na sztucznej w Doniecku grało im się bez problemu.

Zdanie amatorów mnie nie interesuje. :lol:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 26.06.2012 16:05

weldon napisał(a):
Kiepura napisał(a):Z trawą nie kręcę. Zapytaj piłkarzy.

Toż napisałem - piłkarze narzekali na prawdziwą trawę w Gdańsku, na sztucznej w Doniecku grało im się bez problemu.

Zdanie amatorów mnie nie interesuje. :lol:

Mnie również... :lol:

VVCS, holenderskie stowarzyszenie piłkarzy, zorganizowało badanie pośród graczy z dwóch najwyższych klas rozgrywkowych. W sumie w ankiecie wzięło udział 538 piłkarzy, około 57% wszystkich.

Badanie wskazuje, iż aż 91,6% preferuje naturalną trawę, 8,3% stwierdziło, że woli sztuczną. Warto również zauważyć średnią ocen. Dla boisk trawiastych wyniosła ona 8,4, z kolei dla syntetycznych zaledwie 5. Noty były przyznawane w skali od 1 do 10.

A tu legioniści o sztucznej nawierzchni

No co prawda niektórzy mówią, że piłkarze Legii graja jak amatorzy...

Ale one złośliwe są... :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 26.06.2012 16:17

No, ale ci legioniści, nie mówią, że jest gorzej, tylko, że "inaczej".

Jednym słowem, ktoś, kto częściej grywa na sztucznej trawie będzie narzekał na naturalną i odwrotnie.

Dlatego napisałem: amatorzy.

Profesjonalista się, po prostu, przygotuje i będzie zasuwał, amator będzie szukał dziury w całym, a jak jeszcze przegra ... :roll:

Podstawowym argumentem jest ten, że powinno to być, na jednym poziomie rozgrywek, zunifikowane, ale na takie okazjonalne gierki, jak na Narodowym, to chyba lepiej rozwinąć, zwinąć i nie ponosić kosztów, a obie drużyny będą przecież miały takie same warunki, nie?
Nie mówimy przecież o stadionie piłkarskim, gdzie mecze są co tydzień-dwa rozgrywane, tylko kilka razy do roku.

Kiedyś takie rozmowy były na temat tenisa, że raz trawiasty, raz ceglasty kort, ale potem okazało się, ze jak ktoś potrafi grać w tenisa, to wygrywa wszędzie.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 26.06.2012 16:33

Ten rodzaj podłoża jest bardziej niebezpieczny, ponieważ nie ma na niej amortyzacji i łatwiej o urazy stawów kolanowego i skokowego. Inaczej odbija się piłka

To jest abecadło, które Ci powie każdy od amatora z A-klasy do mistrza świata.

Mając co najmniej kilka świetnych stadionów z trawą, piłkarze nie będą chcieli grać na sztucznej nawierzchni.

To nie jest kwestia chcieć czy nie. To są ludzie, którzy zarabiają grą na życie. Każda kontuzja to ogromna strata finansowa dla nich. Dlatego jest ogromny opór o czym świadczą chociażby badania holenderskie.

Ja tam jestem za tą sztuczną trawą. Meczy tam obojętnie jaka by nie była nawierzchnia i tak za dużo nie będzie.
A tak jest taniej i łatwiej będzie przygotować płytę do zlotów jakiś sekt religijnych (np. zlot miłośników Madonny) czy tym podobnych eventów. :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 26.06.2012 16:42

Poznałem kiedyś faceta, handlującego sztucznymi nawierzchniami i mam kilka takich dywaników porozkładanych przed firmą i na tarasie.

Pewnie, że się nie równa do zwykłej trawy :)

No, ale z tymi kontuzjami, to trochę dziwne.

Przecież murawa to nie tylko trawa, a trzeba grać wszędzie, nawet na jakimś zadupiu, jak drużyna w pucharach wyskoczy nagle i nikt mi nie powie, że takie boisko czwartej czy piątej ligi jest lepiej przygotowane, niż, na razie hipotetyczna, murawa Narodowego.

Przeżyją.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 27.06.2012 05:30

Powoli zaczyna działać mechanizm wyparcia...

Wielkie odliczanie czas zacząć.
Do końca
hecy już tylko 4 dni.:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.06.2012 07:56

HECA - Historyczna Europejska Celebra Ansamblów (piłkarskich) ;)

A co z tym wyparciem?

Coraz więcej zadowolonych z imprezy (pomijając niezadowolonych z niczego :lol: ).
Ciekawe, jak na Ukrainie.

Swoją drogą, największe porażki to, jak widzę, wszelkiej maści hotele i campy, które zamiast zarobić swoje, próbowały się ustawić do końca życia na kilku kibicach, afera z kempingiem w Gdańsku i hymn polskiej reprezentacji, który, jeszcze zanim został choć raz odśpiewany, już stał się powodem do procesu o podział zysków, których ... nie będzie :lol:

Niby Polska to "dziki kraj", jak niektórzy twierdzą, a jednak przyjechało do nas więcej ludzi niż cztery lata temu do Austrii i Szwajcarii razem wziętych i, w dodatku, wyjeżdżają zadowoleni.

Wypadało by teraz wymyślić coś na olimpiadę w Londynie, tylko czy musimy być równie prymitywni jak to całe BBC i ten angielski piłkarz?

Chyba nie musimy ... :D
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 27.06.2012 09:41

weldon napisał(a):Swoją drogą, największe porażki to, jak widzę, wszelkiej maści hotele i campy, które zamiast zarobić swoje, próbowały się ustawić do końca życia na kilku kibicach,

Dzielili skórę na niedźwiedziu ,a ten jeszcze w lesie biegał ... :lol:
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 27.06.2012 14:46

Pytanie do tych,którzy byli na Narodowym.
Ile czasu przed meczem trzeba być,by spokojnie zdążyć przed pierwszym gwizdkiem?
Czy i jak egzekwowany jest zakaz wnoszenia aparatów,ciut większych od kompaktów?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.06.2012 14:51

Być gdzie?

Na Stadion jedziesz albo kolejką, albo komunikacją miejską, albo nogami.
Jeszcze nie podali organizacji ruchu na jutro.

Wejście, z tego, co się orientuję, idzie sprawnie, więc na bramkach długo nie stoisz.
Wewnątrz też nie powinieneś się błąkać.

Z aparatami się nie wypowiem - jest zakaz, ale, z tego, co na przykład Jacek w Gdańsku zauważył, to wnosili lustra.
Pewnie takie trafisz/nietrafisz :/

Pozdrawiam
miłoszek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) miłoszek » 27.06.2012 16:32

przy 24 zespołach na Euro 2016 i tak pewnie nie wyjdziemy z grupy.Wystarcz trafić na jedną silniejszą drużynę i dwie niby słabsze np.Szkocja,Norwegia.Znowu 2 pkt i out
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.06.2012 16:44

Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 27.06.2012 17:19

Dzięki weldon,na wszelki wypadek jednak mały kompakcik wchodzi w grę.

Premier czuwa :)

Premier podpisał zarządzenie nr 56 wprowadzające dzisiaj o godzinie 14 stan ALFA. Sprawa ma związek z tratwą, na której mogły być ładunki wybuchowe - tratwa została zatrzymana przedwczoraj na Bugu.

Jak powiedziała Radiu ZET, rzeczniczka MSW Małgorzata Woźniak, nie ma zagrożenia dla osób lub miejsc w Polsce. "Jednak biorąc pod uwagę fakt, że jest to pierwszy tego typu istotny sygnał podczas EURO 2012 o możliwości wystąpienia zdarzenia o charakterze terrorystycznym, zdecydowano o wprowadzeniu pierwszego stopnia alarmowego w czterostopniowej skali"
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.06.2012 17:44

Kurcze, a kumple w sobotę do Modlina na eksplorację się wybierają :D

Manga napisał(a):... na wszelki wypadek jednak mały kompakcik wchodzi w grę.

W moim odczuciu wystarczy mieć aparat z niewymiennymi obiektywami,
nawet ultrazoom.

Na otwarciu stadionu właśnie na to zwracali uwagę, natomiast teraz, w czasie meczy, nie wiem.
Problemem może być zły dzień stewarda, więc bym nie ryzykował, ale jakiegoś Fujika, dobrze pamiętam, że 1000?, to raczej spokojnie można wnieść :)

Dojeżdżasz pociągiem czy samochodem?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 150
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone