Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 06.07.2012 06:13

Za mały wtedy byłem i nie oglądałem, ale myślę, że gdyby kiedyś były robione podobne badania Kobra z pewnością osiągnełaby podobną oglądalność ;) :)
A poważnie - Wojan zwrócił uwagę na istotną rzecz. Osoby mające dotąd głęboko gdzieś kopaną (z różnych powodów: póci, wieku, braku czasu) same zaczynały rozmowę od Euro podczas OIROPAMAJSTERSZAFTU ;)! :)

Myślę, że ukradkiem nawet Profesor Środa i dziewczęta z Femenu spozierały w ekran... ;)
Ostatnio edytowano 06.07.2012 08:40 przez tony montana, łącznie edytowano 1 raz
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 06.07.2012 08:34

wojan napisał(a):Kaszubski może nie powie nic, ale ja mogę ... :D

Nie powie, ale miło poczytać, że się nie myliłem :wink:
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 06.07.2012 10:01

I zupełnie nie wiem skąd Ruscy wymyśli sobie bajeczkę o jakiejś rusofobii w naszym kraju... !

Podzielam zdanie z własnego doświadczenia ze medialne oddziaływanie spowodowało że kopaną zainteresowali się nawet CI co na co dzień nie mieli o tym pojęcia ....
Atmosfera była wspaniała poza .... tym jednym dniem , meczu z ruskimi .
Byłem wtedy w Warszawie i to co wyprawiali młodociani kobole na moście było żenujące . Wyglądało to tak ze szła kolumna Rosyjskich kibiców , w tym rodziny z dziećmi , w szpalerze policji , i co jakiś czas z tłumu wyskakiwał gówniarz w szaliku , podlatywał do byle kogo ( aby Ruski ) i walił po głowie i uciekał w tłum . Notabene w większości kibiców Rosyjskich to nie były jakieś ogolone głowy tylko normalni ludzie po fizjonomii twarzy i ubiorach widać było że to taka średnia klasa , wcale nie prowokowali .
A potem jeden narywny młody radny , PIS-owiec napisał jak to wspaniali kibole musieli bronic honoru Polski . To już nie żenada tylko paranoja ....

Druga żenada to przyśpiewki w trefie kibica w W-wie w dniu tego meczu, główna przyśpiewka zapijaczonych kiboli to było "ruska k.... lalalalala .

Ale poza tym atmosfera w W-wie była świetna w trakcie innych dni kiedy tam było .
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 06.07.2012 10:33

- No pięknieś pan nam to wszystko wyśpiewał, panie Cwynkar.
- Ja wam zawsze wszystko wyśpiewam.

:lol:

bajeczka o rusofobii......... eh te polactwo no nie ?

w sumie gdyby mój kraj przez kilkaset lat: mordował, gwałcił, katował i siłą narzucał swoje to tez bym w życiu nie pomyślał o polonofobii :roll:

Wiesz dlaczego nie piszę o operetce i życiu godowym pancerników ? Bo się na tym nie znam
Tobie radzę to samo
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 06.07.2012 11:37

Sven - Co ma piernik do wiatraka ???
Na historii akurat się trochę znam , za Rosjanami nie przepadam ale co innego się różnic w poglądach a co innego wyskakiwać z tłumu i walić po mordzie bogu winnego człowieka tylko ze względu na narodowość .
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 06.07.2012 11:57

Mam trochę inne i zapewne mniej poprawne politycznie zdanie na temat zajść około meczowych tego dnia.
Widziałeś słynny " łokieć " na moście tego dnia - daję głowę, że ten Polak też z "ciemną stroną piłki" nie miał nic wspólnego ( nie on jeden tego dnia)

Tak samo jak wiele osób potępiam ataki na bogu winnych kibiców. Natomiast nie zgodzę się ze stwierdzeniem że wszyscy z tego tłumu byli bogu winni.

tutaj dobrze widać nastawienie pewnej grupy z pewnego pięknego miasta nad Newą i kolejnego winnego Polaka 1:31

zresztą takich filmików jest dużo w necie
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 06.07.2012 20:46

To są jakieś ksenofobiczne propagandowe filmiki... z pewnością przez podstępną brać z ciemnogrodu podsyłane, a uprzednio zmontowane..
Nawet jeden z naszych największych autorytetów w dziedzinie patriotyzmu pisał nie tak dawno o Ruskach jak o przyjaciołach (Do przyjaciół Moskali .. itp), więc ta cała niby rusofobia to przez wiadomo kogo napędzana... przez jakichś nieudaczników, którzy się nasłuchali bajek o paskudztwach Czerwonoarmiejców i niby terrorze stalinowskim, lub naczytali się bzdur o Gułagach..
A nawet jeśli coś tam kiedyś było na rzeczy, to czy nie warto by przykładem Okrągłego Stołu i kancelarii Wielkiego Demokraty Obamy po prostu puścić w niepamięć drobne niesnastki i rodzinne kłótnie i zacząć budować dobrosąsiedzkie stosunki...

No, ale Euro to było to, czego Polska potrzebowała.
Opozycja jak to opozycja wszystko potrafi zeszmacić, piszą o jakichś niby zadłużeniach i "ekonomicznej porażce"..
Zobaczymy za pół roku jak Polska odbije się i poszybuje ekonomicznie.. i gospodarczo.
Już nie jest źle!
A będzie jeszcze lepiej!

Więc niech żyje Euro, UE, UEFA, PZPN i cała nasza brać sportowa!

A malkontentom i wiecznie niezadowolonym powiem tyle - idźta panowie na ryby!

pzdro
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.07.2012 21:07

janniko napisał(a):A malkontentom i wiecznie niezadowolonym powiem tyle - idźta panowie na ryby!

pzdro

Malkontenci nawet jak złapią rybę życia, to i tak powiedzą. że to nie ta :wink:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 07.07.2012 05:24

kaszubskiexpress napisał(a):
Kiepura napisał(a):Większość narodu Euro olała, ale żeby aż tak otwarcie 8O

Mógłbyś zdefiniować termin "Większość". Wśród moich znajomych są tylko zachwyceni Euro, ewentualnie kilku obojętnych, ale żadnego, który miałby wylane 8O

Och to była ironiczna trzy zdaniowa wypowiedź, w jako respons na błąd kolegi janniko...

Ale...

Już kolega auto_gt Ci to dobrze wyjaśnił.

Nie mylmy zainteresowania z entuzjazmem (to tak do późniejszych postów).

Jak popatrzyłem raz czy dwa sobie dwa razy na wiadomości w TV czy poczytałem coś na tym forum, to przekaz tego był taki, jakby cały naród trwał w orgiastycznej euforii na tle Euro i toż ojro wypełnia ich całe życie.

Tymczasem z racji obowiązków zawodowych trochę w tym czasie podróżowałem i trochę z ludźmi rozmawiałem. Wierz mi, ze temat ojro praktycznie w ogóle nie istniał. A porównuje to np. z sytuacją z przed dwóch lat, kiedy każda rozmowa, obojętnie z kim i na jaki temat zaczynała się od powodzi i kończyła się na powodzi. Wtedy ludzie tym autentycznie żyli.
Podobnie z akcją flagową, po tym jak reprezentacja Smudy odpadła znikły błyskawicznie (patrz mój post na ten temat), widać, ze pojawiły się w związku z kibicowanie tej reprezentacji a nie z okazji ojro. Zresztą i z tym było chudo. Jak bya pierwsza taka akcja, na mojej ulicy co trzeci dom coś miał, teraz jeden (a jest ich trochę więcej niż trzy).

W ciągu tych czterech tygodni temat Euro w rozmowach w mojej pracy pojawił się nie więcej niż kilka razy, w większości były to krótkie komentarze o charakterze czysto piłkarskim, raz dyskusja o pewnym marszu (sam się zdziwiłem, co koledzy "niekibole" mówią :lol: ).
W życiu prywatnym nie spotkałem się z żadnym zdaniem "zachwytu" nad Euro.

Rozdźwięk miedzy oficjalnym entuzjastycznym przekazem a tym co odczuwałem w rzeczywistości był ogromny, w tym sensie też napisałem to "większość".

Kropla to dość specyficzne forum, niszowe, nie przekładałbym tego co można tu wyczytać na umownie to nazwijmy "poglądy społeczeństwa".
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 07.07.2012 10:43

Kiepura napisał(a):W życiu prywatnym nie spotkałem się z żadnym zdaniem "zachwytu" nad Euro.

Zapewne dobierasz sobie rozmówców pod kątem własnych przekonań.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 07.07.2012 11:57

O!
I tak właśnie wrogie siły próbują zburzyć wszechpanujący spokój i zadowolenie! Skandal! Za takie wypowiedzi należy do sądu powoływać!
fragment wywiadu:

- Jakie będą skutki Euro?
- Będzie pełno potłuczonych butelek, zdemolowanych przystanków, ludzi zarażonych chorobami wenerycznymi i kobiet przywiezionych do seksusług. To jest samczy, infantylny i idiotyczny kult igrzysk, które nie mają żadnego celu poza tym, żeby ci mężczyźni mieli frajdę - mówiła Kazimiera Szczuka, znana działaczka feministyczna, w audycji "Sterniczki" w radiowej "Jedynce". »

Aż wstyd w internecie czytać iluż idiotów, pseudo- polityków, pseudo-ekonomistów i pseudo-socjologów zabiera haniebny głos .. !
Do czego to doszło!
Zamiast cieszyć się z niebywałego sukcesu Euro 2012, z galopującej gospodarki, ze spokoju społecznego, z zacieśniających się więzi z bratnim narodom Radzieckim (tfu... chciałem napisać Rosyjskim), to jakieś paskudy z ciemnogrodu sieją zamęt i plują na własny naród i na jego osiągnięcia.
Hańba, zaprzaństwo i skandal!

Euro górą!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.07.2012 15:13

Po Euro 2012 została u mnie pełnowymiarowa flaga Chorwacji, która pojedzie na jesienny zjazd cromaniaków 8)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 07.07.2012 15:14

A kiedy ten zjazd i gdzie?
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 07.07.2012 19:49

Kiepura napisał(a):Podobnie z akcją flagową, po tym jak reprezentacja Smudy odpadła znikły błyskawicznie (patrz mój post na ten temat), widać, ze pojawiły się w związku z kibicowanie tej reprezentacji a nie z okazji ojro. Zresztą i z tym było chudo. Jak bya pierwsza taka akcja, na mojej ulicy co trzeci dom coś miał, teraz jeden (a jest ich trochę więcej niż trzy).

A mój tato nie zdjął, poobnie jak paru jego sąsiadów. W Lidze Światowej w końcu gramy o złoto ;) Byłam dzisiaj u szwagra i u niego biało-czerwona też ciągle wisi. Stwierdział, że co będzie ściągał, jak zaraz Igrzyska Olimpijskie się zaczynają :)
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 07.07.2012 20:44

Rosjanie ograli nas na żużlu w Bydgoszczy.
Nikt nikogo nie napier...la,hymn ruski grają,nikt nie gwiżdże,Rosjanie szampanem sie polewają..
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 158
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone