Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 08.05.2012 06:33

Kiepura napisał(a):Dlaczego tak jest. Prosta sprawa. W pasie od Opola do Rzeszowa mieszka i pracuje 1/3 ludności Polski.
Niby dlaczego mamy jeżdzić do Warszawy ? Nie te czasy.

Potwierdzam.
Sztuczny tłok w tej Warszawie się robi.
Samoloty czarterowe także lataja przez poznań, Wrocław, Katowice, Kraków.
Do Wrocka mam godzinę, Poznania dwie, Katowic, ze trzy.
Na Okęcie koło 5-6, Modlin jeszcze dalej.

Bez sensu.
Chyba, że w cenie biletu będą robić dowozy, w co wątpię.
I tak kolejne 40min. w plecy + odprawy. :roll:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.05.2012 06:45

W ciągu pięciu lat Ryanair chce zbazować na Modlinie 10 samolotów, otworzyć 40 połączeń, przewozić rocznie 3,5 miliona pasażerów i stworzyć 3500 miejsc pracy. W pierwszym roku działaności (jesienią 2012) otwartych przez Ryanair ma zostać ok. 10-12 kierunków

Linie lotnicze Wizz Air jako pierwsze ogłosiły wykonywanie lotów z lotniska Modlin. 1 lutego 2012 władze Wizz Air'a zakomunikowały, że wszystkie loty z lotniska Chopina w Warszawie zostaną przeniesione 18 lipca 2012

Ale to dupki :roll: Chyba się nie znają na tym ...

Na szczęście to prywatne firmy i nie przejmowałbym się za bardzo tym, że ktoś chce swoje pieniądze umoczyć w bezsensownej realizacji ;)

W każdym razie, wracając do tematu, na te całe Euro port ma działać.
Już działa, tylko coś z infrastrukturą jeszcze walczą.

Osobiście mam nadzieję, że komunikacje z Warszawą zrobią przez Jabłonnę i Legionowo, bo jak po mojej stronie, to mam przesrane :/

No, ale skoro to bez sensu i nikt tam nie będzie jeździł, jak twierdzicie, to chyba nie mam się czym przejmować?

Pozdrawiam :lol:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 08.05.2012 07:41

Trójmiasto ma nowy terminal o sporej przepustowości, ale władze 3miasta już zdecydowały o uruchomieniu drugiego lotniska.

Latamy coraz więcej i coraz taniej. Póki nie wybudują u nas jakiegoś Teżewe, to samoloty będą najszybsze a odprawa przez internet i na lotnisko przyjeżdżasz 40 minut przed odlotem.
8)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 08.05.2012 12:12

weldon napisał(a):

Na szczęście to prywatne firmy i nie przejmowałbym się za bardzo tym, że ktoś chce swoje pieniądze umoczyć w bezsensownej realizacji ;)

Raczej nie umoczą, w Modlinie będzie pewnie taniocha, więc część lotów przeniesię się tam.

Na ogólną liczbę pasażerów to jednak nie wpłynie. Sytuacja w Polsce jest podobna do Niemiec. Tam również stolica położona jest w obszarze niezurbanizowanym, stąd oba porty lotnicze nie obsługują więcej niż Dusseldorf a do Frankfurtu czy Monachium to im daleko.

Ale w sumie dobrze, że uruchomią. Konkurencja dobrze zrobi Okęciu, marne opinie o nim panują.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.05.2012 12:33

Kiepura napisał(a):... w Modlinie będzie pewnie taniocha

Może będzie, a może nie ... ;)

Dla mnie ważne jest, żeby dało się wytrzymać jak się zacznie ruch pasażerski.

Miałem kiedyś firmę w Pyrach, to tam koszmar był od tych latających maszyn.
Teraz się chyba nic nie zmieni, bo latają od dawna, to trochę bardziej z boku, nad Kampinosem i wyżej niż w Pyrach czy na Okęciu, więc tyle, że będzie ich więcej, natomiast patrząc na te ceny, które niektórzy krzyczą, np. 99 złotych do Gdańska, to muszę przyznać, że dla mnie to będzie okazja do polatania.

Dojazd na Okęcie, zostawienie samochodu, to dla mnie taki sam ambaras, jak dla ciebie dojazd do Katowic na przykład :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.05.2012 12:25

Nowa trawa jest (kurcze trochę drogo to wyszło), ale nazwę zdjęto i teraz kibic może nie tragić na PGE Arena bo takiego nie ma.

8O

:wink:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 09.05.2012 12:29

Jacek S napisał(a):Nowa trawa jest (kurcze trochę drogo to wyszło), ale nazwę zdjęto i teraz kibic może nie tragić na PGE Arena bo takiego nie ma.

8O

Podobno nawet (w Radio Gdańsk mówili) ciężarówka z trawą zastanawiała się czy zmieści się pod którymś z wiaduktów (nie dosłyszałem pod którym) i spowodowała spore zatory

:)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.05.2012 12:35

Jacek S napisał(a): teraz kibic może nie trafić na PGE Arena bo takiego nie ma.

Za to jest Arena Gdańsk więc spoko, trafi :)

Z tą trawą to Platiniemu wali, bo wszędzie każe wymieniać :/
Chyba nawet jej nie oglądał, tylko tak ma być i nie dał się przekonać, że wszystko jest OK.

I ... niech mu będzie :)

Damy radę :D

Gorzej macie, chyba, z tymi kablami?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.05.2012 12:42

weldon napisał(a):Gorzej macie, chyba, z tymi kablami?

Kiedyś na tym terenie ś.p. teść miał działkę.
Woda stoi(ła) tam przez cały rok na głębokości wbitego w ziemię szpadla o oni się nagle obudzili...wiem, wiem była całkowita wymiana gruntu, zrobiono odwodnienia ale...mam nadzieję, że nie będzie więcej wpadek.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.05.2012 12:49

Jacek S napisał(a): oni się nagle obudzili...

Ten wieżowiec w Gdyni stawiali na jakiejś sztucznej wyspie, pływającej w gruncie, czy jakoś tak.

Sporo tej wody koło was ;)

A ja, możliwe, że będę miał powód do zadowolenia wcześniej, niż niektórzy prorokowali :D
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 09.05.2012 13:15

Jacek S napisał(a):Nowa trawa jest (kurcze trochę drogo to wyszło)...

i tak tanio, wrocławska kosztowała ponad 1 mln :roll: .
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.05.2012 13:17

W takim razie powinno mi ulżyć...nie ulżyło.

Pozdrawiam
8)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.05.2012 13:37

marze_na napisał(a):
Jacek S napisał(a):Nowa trawa jest (kurcze trochę drogo to wyszło)...

i tak tanio, wrocławska kosztowała ponad 1 mln :roll: .

No to u mnie taniej :)

Może potem zrobią tę modułową, bo ta wymieniona za długo nie wytrzyma.
Kilka koncertów, a w październiku Polska - Anglia się szykuje, więc powinna być nowa.

A na jesieni, na Narodowym, mają się odbyć spore Targi Turystyczne :)
Jak nie zapomnę, to chętnie pójdę.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.05.2012 14:02

Sufit nam na głowę zleciał :D

Jakby do piątku przetrzymał, to byłby już problem Platiniego, a nie nasz.

To pewnie za tę trawę :D
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 09.05.2012 15:14

Jacek S napisał(a): ale nazwę zdjęto i teraz kibic może nie tragić na PGE Arena bo takiego nie ma.

8O

Kolejny pełen hipokryzji pomysł Uefa (typu stop polityce na stadionach, oprócz oczywiście opcji, którą my (znaczy Uefa) popieramy).

W Krakowie zdjęto emblematy klubowe ze stadionu Hutnika. W kolejce czeka Wisła i Cracovia. Bo odniesień klubowych też ma nie być

Ciekawe co z tym zrobią ?

Albo z tym ?

Bedą wyrywac krzesełka ? :lol:

Edit.

A ja, możliwe, że będę miał powód do zadowolenia wcześniej, niż niektórzy prorokowali

No, w Krakowie mamy tez taki powód to znaczy rowerzyści i rolkarze.
Otwarli super trase szybkiego ruchu. Ale chyba 100 metrów zabrakło do skończenia. No i jest droga do nikąd. :D

Prawda, że ładna ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 100
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone