Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 04.05.2012 17:36

Kiepura napisał(a):Każda potwora znajdzie swego amatora... :D

Nie każda, nie każda ...

Hotelarze dopiero teraz oferują nam pokoje po zwykłych cenach, ale dla nas to już o wiele za późno.

Było nie podnosić cen, to by obłożenie było, a tak, amatorów ... brak ;)
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 05.05.2012 02:14

W TVN się tego nie dowiecie - u mnie macie gratis.

Właśnie cztery dni temu "wizytowałem" stan zaawansowania budowy kluczowej dla komunikacji z Ukrainą autostrady A4 w okolicach Brzeska (pomiędzy Krakowem a Tarnowem).
Jeżeli ktoś jeszcze wierzy w "przejezdność" tej drogi na EURO2012 głoszoną przez Kena i Barbie III RP, to składam wyrazy głębokiego współczucia...

Obrazek

Obrazek

Fotki z dnia 30 kwietnia 2012.
Dwa tygodnie temu splajtował drugi już wykonawca tego odcinka autostrady.
Cały ubiegły rok prace na tym odcinku były zaniechane z powodu wycofania się poprzedniego wykonawcy.
Aktualnie trwa kolejny wielotygodniowy piknik na budowie tej drogi...

Koko, koko, EURO spoko...
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 05.05.2012 05:54

Oczywista oczywistość,że budowniczowie autostrady antycypowali wezwanie Zbawcy Polski ,do bojkotu Euro na Ukrainie ;)
PS
Za dwa miesiące ZB ogłosi,że bojkot zakończył się pełnym sukcesem .
W finale zagrały tylko dwie z szesnastu drużyn. ;)
Ostatnio edytowano 05.05.2012 05:58 przez Manga, łącznie edytowano 1 raz
VOID
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VOID » 05.05.2012 05:58

romuald22 napisał(a):zwolę sobie mieć takie samo zdanie.
Discopolowe stanowisko wydaje się być mocne. Ale przecież dobry styl górąnawet na Eurowizji. :lol:

tylko ciekawe ile tych babć dotrwa do Eurowizji....

tak samo będzie z tym naszym hymnem.... no cóż... mamy mocno zakorzenione tradycje disco polo i tego nic nie zmieni...

TURAN no drogi rewelacja... tak jak napisał Rysio.. wóz drabiniasty jeno nas czeka
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.05.2012 06:38

turan napisał(a):Właśnie cztery dni temu "wizytowałem" stan zaawansowania budowy kluczowej dla komunikacji z Ukrainą autostrady A4 w okolicach Brzeska (pomiędzy Krakowem a Tarnowem).

Ciekawe masz zainteresowania ;)

Osobiście wolałbym, żeby mi dojazd do Konotopy skończyli i wzięli się za północną obwodnicę,
bo tutaj to prace nieźle zaawansowane, w porównaniu z tym, co mam koło siebie.

A że kilku kibiców postoi w korkach?
Ja teraz stałem i nic mi nie jest, za to widziałem, że coś tam budują. Mocniej niż tutaj.

Jak nie teraz, to będzie na następne wakacje.
Mz lepiej poczekać i zrobić porządnie, a nie odwalać jednorazówki, jak za Gierka :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.05.2012 06:49

Po S5 Kaczkowo-Korzeńsko juz powinniśmy jeździć...
Może za rok lub dwa... :roll:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.05.2012 07:08

FUX napisał(a):Może za rok lub dwa... :roll:

I tego życzę :)
To jak z moją obwodnicą, ździebko ważniejszą, niż te na zawody w piłkie kopane budowane. Też może za rok, dwa ... zaczną :)

Lepiej raz, a dobrze, a nie napinać się, żeby na 22 lipca oddać ;)

I tak, 600 kilometrów w 7 godzin po polskich drogach, to już odczuwam różnicę.
Tyle, jeszcze kilka lat temu, to ja do Gdańska jechałem :)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 05.05.2012 10:14

Gdy ostatnio byłem na spotkaniu organizacyjnym odnośnie imprezy na PGE Arenie, mówę do pani z BIEGU 2012, że budowlańcy zrobili wam kuku, z tą niezakończoną budową.......
Obrazek
To fragment dwupasmówki z rozjazdami prowadzącej z lotniska do tumelu pod Martwą Wisłą.....
Obrazek

Obrazek

Kobieta patrzy na mnie z uśmiechem i mówi, tak zrobili nam kuku, bo zbytnio się pośpieszyli. Postęp prac widoczny na zdjęciach powinien pojawić się kilka tygodni po Euro. Ciepły grudzień i styczeń i mocno pociągnęli.

Wszystkie drogowe, mostowe, lotniskowe i kolejowe inwestycje w Trójmieście i tak by powstały, EURO je tylko przyśpieszyły.

8)

Śmieszą mnie te wszystkie apokaliptyczne wizje związane z meczami ( czterema przez miesiąc !!!!! ). Pracowałem przy meczu PL-D i około godziny po meczu nie było śladu w mieście po ludkach.

A gdy słyszę, że ludzie biorą urlopy, żeby uciekać stąd w czasie meczów, to nie wiem, czy się śmiać, czy współczuć
:wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.05.2012 10:41

kaszubskiexpress napisał(a):A gdy słyszę, że ludzie biorą urlopy, żeby uciekać stąd w czasie meczów, to nie wiem, czy się śmiać, czy współczuć
:wink:

I w tym problem, bo skoro biorą urlopy, to na pewno po to, żeby sobie w tym czasie jeździć po Polsce, a skoro jeździć, to na pewno autostradami tak sobie by jeździli ... :D

Ciekawe co będzie większym problemem: to, że na Euro nie będzie jakiejś autostrady, czy to, że na tych zakończonych postawią bramki i każą sobie płacić? ;)

Jeszcze okaże się, tak, jak u mnie, z mostem, że tak naprawdę to my tego nie potrzebujemy, bo i tak mało kto będzie po tym jeździł :D

Ja, przynajmniej, mam już stadion i porządek w samym centrum :lol:
VOID
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VOID » 05.05.2012 10:53

FUX napisał(a):Po S5 Kaczkowo-Korzeńsko juz powinniśmy jeździć...
Może za rok lub dwa... :roll:

Jak Dragados nie ogłosi upadłości to może.... może... na koniec roku można będzie śmigać obwodnicą Gniezna. W odległej przyszłości są plany obwodnicy Bydgoszczy...
A miało być tak pięknie... a wyszło jak zawsze
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.05.2012 11:05

A Bydgoszcz nie ma obwodnicy?
Wydawało mi się, że klika lat temu już jeździłem po czymś takim ...

Z tym, "jak zwykle" to bym nie przesadzał.

Patrząc na to, co zrobiono po uzyskaniu tego całego Euro, przynajmniej wokół mnie, to skłonny jestem powiedzieć, że "miało być jak zawsze, a wyszło nadspodziewanie dużo".

Most i trasę mostu budowano na przykład 2, a nie dwadzieścia lat, druga linia metra posuwa się do przodu, w porównaniu z poprzednią, w tempie kosmicznym, lotnisko, tunel pod Wisłą, tunel na lotnisko ...

Jak zwykle, to pewnie powinienem na to poczekać jeszcze z ćwierć wieku, a tu niektóre inwestycje już są zakończone, niektóre będą w bliższym lub dalszym czasie zakończone.

A że nie na Euro?

Pal diabli - teraz, to już i ja mogę zbojkotować to całe Euro :D

Solennie obiecuje, że na żaden mecz na Ukrainie nie pojadę, a więc nie będzie mi przeszkadzał brak tej autostrady.

Ba, obiecuję, że na żaden mecz nie pójdę :lol:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 05.05.2012 14:55

weldon napisał(a):
Ciekawe co będzie większym problemem: to, że na Euro nie będzie jakiejś autostrady, czy to, że na tych zakończonych postawią bramki i każą sobie płacić?

Jeszcze okaże się, tak, jak u mnie, z mostem, że tak naprawdę to my tego nie potrzebujemy, bo i tak mało kto będzie po tym jeździł :D

Nooooo... 8O

A jak to pisałem tak, ze czterdzieści stron temu to mnie od malkontentów tu wyzywali :D

Nie powiem, kto, co by mnie bananem nie poczęstowano :D

A gdy słyszę, że ludzie biorą urlopy, żeby uciekać stąd w czasie meczów, to nie wiem, czy się śmiać, czy współczuć

Naczytają się banialuk w prasie to są tego efekty. A swoją drogą, rzeczywiście ktoś chce wyjeżdzac spowodu tych meczów ?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.05.2012 15:15

A to ty nie jesteś malkontent? ;)

My mamy plan awaryjny - jak nie będą jeździć, to się zamknie drugi, taki właśnie na chybcika budowany, jako odpowiedź na "palące potrzeby społeczne".

Coś właśnie jak z tym pośpiesznym budowaniem, żeby kibice mogli się ...raz przejechać :D

Tak się śpieszyli, że od czasu oddania, w '81 roku, do dziś jest remontowany, przebudowywany, rozbudowywany ...

To ja już wolę żeby się nie śpieszyli dziś tak bardzo z tym oddawaniem :D

No a z tymi wyjazdami, to jak kto może.
Moje dziecko sesje będzie miało, więc raczej nie wyjedzie, a ja, w związku z tym, też.

Pójdę sobie od czasu do czasu popatrzeć jak Ruskie turystycznie się będą szwendać po mieście :)
Może im pokażę, gdzie im cerkiew spuściliśmy, albo gdzie Ivan stał za Wisłą, albo gdzie im Sowiński łupnia dał ;)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 05.05.2012 15:43

weldon napisał(a):A to ty nie jesteś malkontent? ;)

Nie...

Jestem znakomicie poinformowanym pesymistą :D

Pójdę sobie od czasu do czasu popatrzeć jak Ruskie turystycznie się będą szwendać po mieście

Hotelik pod Różą, czy przetrwa ?

W sumie to Wielki Książe Konstanty mieszkał, Car Aleksander II mieszkał Liszt mieszkał, Balzac mieszkał (i pewnie nie tylko) to i Coleen Rooney z koleżankami też mogą. :D

Mnie tam to rybka, ale dla wielu (o ile nie dla zdecydowanej wiekszości) będzie to ciekawsze niż to całe Euro :D

The WAGs plan to stay at the Pod Roza hotel, where luxury suites cost 1,600pln (£320) per night.

The hotel is in Ulica Florianza

Pincet lat się nazywa Floriańska, a tu proszę na Euro zmienili :D

Ciekawe co by było jakby w Polsce napisali :jestem w Londynie na Piccally Circus :evil:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.05.2012 16:26

Kiepura napisał(a):Ciekawe co by było jakby w Polsce napisali :jestem w Londynie na Piccally Circus :evil:

Myślę, że jakby to podobny brukowiec napisał, to nic by nie było.
U nasz nie takie kwiotki piszom w internecie, a w Wiki to już w ogóle błędów, a błędów ... :D

Fajne babesy ... ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 97
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone