Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 04.05.2012 08:05

Można dyskutować o wyższości jednego utworu nad drugim.

Prawda jest taka, ze polska muzyka jest w tym samym miejscu, gdzie polska piłka.

Rodowicz, Wilki i Feel zaproponowały utwory, których nie zapamiętamy, bo miałkie i już.
Babcie rzuciły prosty rytm, kilka czarodziejskich słów i każdy, włącznie z tymi, których wzdryga ten utwór potrafią go zanucić.

Jeden z największych przebojów piłkarskich też ma kilka prostych słów i żadnych wyżyn literackich.
Łatwy rytm i jazda.
8)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.05.2012 08:32

marze_na napisał(a):Tzn., że co? Niby te "gwiazdy" Feel, Wilki i Rodowicz to świetne piosenki zaproponowali? Czy za samo znane nazwisko należało się zwycięstwo?

Oczywiście, że nie - pisałem wyżej, że podoba mi się Jarzębina.

Wszystkie cztery piosenki odsłuchałem wczoraj pierwszy raz, nie wiem jakie były pozostałe, z tych czterech "Koko Euro spoko" jest SPOKO :wink: :lol:
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 04.05.2012 08:35

marze_na napisał(a):Ale sie przejeliscie.

Ja jestem daleki od przejmowania się z tego powodu, po prostu wyrażam swoją opinię.

marze_na napisał(a):Faktycznie jest powod, zeby drzec koty, tudziez wlosy z glowy.

Mój kot ma się dobrze a włosy na wszystkich częściach ciała są na miejscu.

marze_na napisał(a):Smieszny konkurs firmowany przez rownie smieszny pzpn, ze o jeszcze smieszniejszym poziomie muzycznym nie wspomne nie jest dla mnie zadnym wyznacznikiem ani gustow, ani realiow.

Jestem podobnego zdania. Cieszę się że nie uległem jeszcze tej medialno-reklamowej sieczce w TV wszelkiej maści sponsorów (partnerów), "kup i wygraj bilety na Euro". Piję inne piwo i jem inną czekoladę.
Ostatnio edytowano 04.05.2012 08:39 przez Liquid, łącznie edytowano 2 razy
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.05.2012 08:36

kaszubskiexpress napisał(a):Jeden z największych przebojów piłkarskich też ma kilka prostych słów i żadnych wyżyn literackich.
Łatwy rytm i jazda. 8)

No to dla przypomnienia Shakira :wink: :lol:
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 04.05.2012 08:36

Panie Jarzębiny wywołały prawdziwą burzę medialną . Radio Wrocław od rana nawiązuje do Koko Euro Spoko, nawet puścili kawałek :lol: .
Przejrzałam parę serwisów internetowych, głos w sprawie "hymnu" postanowili zabrać dziennikarze muzyczni i niemuzyczni, psychologowie, socjologowie.... :roll: .
Pod jednym stwierdzeniem mogę się podpisać: "jednym z powodów wyboru ludowej pieśni Koko Euro Spoko mógł być niski poziom prezentowany przez konkurencję. - W obliczu wszechobecnej muzycznej miernoty, jaką obdarzyli nas również wykonawcy biorący udział w konkursie na hymn reprezentacji, znów zaśmiewając się przez łzy postawiliśmy na coś karykaturalnego."
Kawałek jak zauważył Kaszubski niewątpliwie wpada w ucho. W połączeniu z piwno-grillową atmosferą majowego weekendu wyszło jak wyszło :wink: .
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 04.05.2012 08:40

marze_na napisał(a):Panie Jarzębiny wywołały prawdziwą burzę medialną . Radio Wrocław od rana nawiązuje do Koko Euro Spoko, nawet puścili kawałek :lol: .
Przejrzałam parę serwisów internetowych, głos w sprawie "hymnu" postanowili zabrać dziennikarze muzyczni i niemuzyczni, psychologowie, socjologowie.... :roll: .
Pod jednym stwierdzeniem mogę się podpisać: "jednym z powodów wyboru ludowej pieśni Koko Euro Spoko mógł być niski poziom prezentowany przez konkurencję. - W obliczu wszechobecnej muzycznej miernoty, jaką obdarzyli nas również wykonawcy biorący udział w konkursie na hymn reprezentacji, znów zaśmiewając się przez łzy postawiliśmy na coś karykaturalnego."
Kawałek jak zauważył Kaszubski niewątpliwie wpada w ucho. W połączeniu z piwno-grillową atmosferą majowego weekendu wyszło jak wyszło :wink: .

I tej wersji się trzymajmy :wink:
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 04.05.2012 08:49

Janusz Bajcer napisał(a):... pisałem wyżej, że podoba mi się Jarzębina.

Wszystkie cztery piosenki odsłuchałem wczoraj pierwszy raz, nie wiem jakie były pozostałe, z tych czterech "Koko Euro spoko" jest SPOKO :wink: :lol:

Ja miałam przyjemność :roll: obejrzeć, a raczej odsłuchać to widowisko na żywo :lol: . Szwendaliśmy się akurat po warszawskim Nowym Mieście
I powiem, że Jarzębina spokojnie łapie się w moim rankingu na pierwszą piątkę :wink:.
Gdybym to ja miała wybrać to wygraliby Poparzeni Kawą Trzy.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 04.05.2012 12:47

Wy tu sobie o muzyczce, a tymczasem Stadion Narodowy w Warszawie został Budynkiem Roku w dwóch kategoriach: Budynek Roku w Europie Środkowo-Wschodniej i Południowo-Wschodniej oraz Projekt Roku w kategorii Hotel, Centrum Rozrywki, Budynek Mieszkalny.

Nagrody przyznawała co prawda jakaś tam CEEQA, ale dobre i to, że oprócz mnie są jeszcze jacyś ludzie,
którym się ta budowla podoba.
O dziwo, nie koniecznie jako ... stadion ;)

Pozdrawiam :D
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 04.05.2012 12:52

weldon napisał(a): dobre i to, że oprócz mnie są jeszcze jacyś ludzie,

Naszym (moim i męża:)) zdaniem brakuje mu trochę wysokości. Powinni mu dołożyć jeszcze ze dwa poziomy tej "opaski".
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 04.05.2012 13:07

Jasne ;)
Jak się stoi tam na samej górze, to się nabiera innego przekonania :D

Wiesz, on jest wystarczająco przytłaczający, w porównaniu z tym, co było poprzednio.
Były już głosy, że zbyt dominuje w krajobrazie Pragi.
I tak, dla zachowania proporcji, dołożyli mu tę sztycę po środku.

To jeszcze jest kwestia tego, skąd się na niego patrzy - pamiętaj, że jest owalny, więc te proporcje się zmieniają.

Jak jedziesz Wybrzeżem Szczecińskim, to robi wystarczające wrażenie, bez podnoszenia poziomów :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.05.2012 13:10

marze_na napisał(a):Naszym (moim i męża:)) zdaniem brakuje mu trochę wysokości. Powinni mu dołożyć jeszcze ze dwa poziomy tej "opaski".

Hm, ciekawe ile kosztowałyby dwie "opaski" :?: już są "krzyki", że Narodowy za drogi :wink:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 04.05.2012 13:25

Kawałek rzeczywiście na poziomie. Utrzymamy przynajmniej opinię, że w Polsce to wozy drabiniaste po szutrowych drogach przez pola jadą z nawalonymi jak prosię woźnicami a Kraków to miejsce Lajkonika i taniej wódy dla Angoli. Jest super 8)
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 04.05.2012 13:25

Zeby bylo jasne. nie chodzi mi o to, zeby caly byl wyzszy, ale o to, zeby tego bialo-czerwonego co jest dookola bylo wiecej.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 04.05.2012 13:34

Rysio napisał(a):Kawałek rzeczywiście na poziomie. Utrzymamy przynajmniej opinię, że w Polsce to wozy drabiniaste po szutrowych drogach przez pola jadą z nawalonymi jak prosię woźnicami a Kraków to miejsce Lajkonika i taniej wódy dla Angoli. Jest super 8)

:?:

Chyba kliknąłeś nie tam, gdzie trzeba ;)

marze_na napisał(a):Zeby bylo jasne. nie chodzi mi o to, zeby caly byl wyzszy, ale o to, zeby tego bialo-czerwonego co jest dookola bylo wiecej.

Niby, że sama opaska żeby poszła wyżej, na te sztyce?

Ona idzie falą, więc miejscami jest wyżej, miejscami niżej ...
Diabli wiedzą.
Teraz jest mniej więcej proporcjonalnie do nasypu, na którym jest posadowiony. Możliwe, że to przeważyło przy projektowaniu.

Cóż, niektórzy twierdzą, że tego jest za dużo, a niektórym w ogóle się nie podoba :D
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 04.05.2012 14:12

weldon napisał(a):Nagrody przyznawała co prawda jakaś tam CEEQA, ale dobre i to, że oprócz mnie są jeszcze jacyś ludzie,

Każda potwora znajdzie swego amatora... :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 96
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone