Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 19.04.2012 10:21

weldon napisał(a):Podobnie, jak na stadionach, będą kłopoty z wnoszeniem własnych napojów, aparatów fotograficznych, różnych przeszkadzajek, typu ... no właśnie, tego do końca nie wiadomo, co będzie uznane za coś, co "może przeszkadzać innym użytkownikom strefy".

Skoro to ma być spektakl to pewnie chodzi o telefony komórkowe...

:wink:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 19.04.2012 10:24

Mi się wydaje, że nie tylko ... :?

Noże, kastety, bejsbole, race, rakiety itp. też mogą okazać się równie niepożądanymi, jak dzwonek telefonu ;)
marze_na
Koneser

Postnapisał(a) marze_na » 25.04.2012 07:09

Trafiłam wczoraj na kanale domo+ na całkiem interesujący program przedstawiający stadiony, na których odbędą się mecze Euro 2012.
Akurat leciał odcinek drugi "wrocławski". A że o tym wrocławskim stadionie akurat sporo wiem, mogę stwierdzić, że materiał trochę lukrowany i lekko pachnie propagandą sukcesu... ale obejrzeć warto, bo kamera wchodzi w miejsca niedostępne dla zwykłego kibica. Oprócz samego stadionu pokazano jak w związku z EURO zmieniło się miasto, zwłaszcza infrastruktura okołostadionowa. Generalnie polecam. Jeszcze jutro można załapać się na powtórkę tego "wrocławskiego" odcinka. Więcej o programie i plan emisji TUTAJ

Pierwszy odcinek serii był o stadionie w Poznaniu.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 26.04.2012 06:34

Domo sporo lukruje ... i powtarza.

W zasadzie, to oglądam tam tylko takie migawki z rożnych miast i regionów, ale one, dla większości ;), w zasadzie niedostępne, bo lecą przed szóstą rano :D

Może się załapie na któryś odcinek :) Dzięki

Sawuar wiwre dla ... poznaniaków ;)

Włosi lubią zjeść późną porą ... jasne, jak się ma 30 stopni w cieniu w ciągu dnia, to się lubi.
Jak im "dogrzeje" polski, czerwcowy, wieczór, to na pewno się zasiedzą :D

W rozmowach z Chorwatami poznaniacy za nic w świecie nie powinni przywoływać tematu dawnej Jugosławii (z powodu zaszłości historycznych) ani żartować z ich dumy narodowej. - ciekawe z czyjej dumy narodowej będzie można sobie porobić jaja? ;)

Dla Irlandczyków podobnie nieprzyjemnym tematem są wszelkie porównania z Anglikami. - pamiętajcie - porównywać z Walijczykami :)

Zaś kobiety z Zielonej Wyspy niespecjalnie lubią zwyczaj całowania w dłoń na powitanie. - no pewnie. Jak już zobaczycie jakąś "kobietę z Zielonej Wyspy" to przytulcie, misia zróbcie ... :D

Acha, Włoskich kibiców nie należy też w żaden sposób poganiać, bo to dla nich bardzo denerwujące. - na luzie, nie poganiać, co z tego, że się śpieszycie do pracy, a miasto zakorkowane przez szwendających się turystów, a was gonią terminy, albo sesja ...

Powoli, spokojnie, bez pośpiechu. Wiadomo, że w porównaniu z nami, te śródziemnomorskie narody to nieruchawe ciapciaki :lol:

Może jakieś rady dla kontaktów z pozostałymi nacjami? Nie wiem, pokazać Ruskim, gdzie im cerkiew wysadziliśmy?
Im to strefę kibica na Pradze powinni zrobić.
Powinni czuć się tam dobrze. Kilka miesięcy tam stali w końcu, pomnik mają ... Mieli znaczy się ;)
marze_na
Koneser

Postnapisał(a) marze_na » 26.04.2012 07:06

Nasz lokalna prasa też serwuje nam porady z serii jak podjąć zagranicznych kibiców :lol: .

Nie tylko panie z Irlandii nie lubią całowania w rękę. Czeszki również :!: .

Przy obsługiwaniu Greków nie powinniśmy zbyt szybko zamykać transakcji, bo to może zostać przez nich odebrane obraźliwie. Grecy mają po prostu dużo czasu. Z tego też powodu kuchnie we wrocławskich restauracjach nie powinny być dla nich zamykane przed północą. Eh Ci południowcy :roll: .

Znalazły się też wskazówki, jakich słów przy zagranicznych kibicach nie używać. Podczas rozmów powinniśmy też uważać na wypowiadane słowa. W greckim słowo "kolos" to "dupa", a w czeskim "szukać" oznacza "pieprzyć".

Pani trener radzi też, żeby nie traktować Rosjan stereotypowo, bo to się nam opłaci :roll: . Niestety gazeta nie raczyła poprosić o rozwinięcie tej złotej myśli.

Spodziewam się, że z każdym tygodniem wysyp tego typu artykułów będzie coraz większy.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 26.04.2012 07:11

marze_na napisał(a):Nie tylko panie z Irlandii nie lubią całowania w rękę. Czeszki również :!: .

Czeszka tylko mnie rozśmiesza, chociaż lubię Czechów -
Gdybym wydał sie za Czeszkę, umarłbym ze śmiechu!
;)

marze_na napisał(a):Pani trener radzi też, żeby nie traktować Rosjan stereotypowo, bo to się nam opłaci :roll: . Niestety gazeta nie raczyła poprosić o rozwinięcie tej złotej myśli.

Przy Rosjanach najlepiej ... udawać Greka ;)

:D
sviva
Cromaniak

Postnapisał(a) sviva » 28.04.2012 07:26

weldon napisał(a):
Przy Rosjanach najlepiej ... udawać Greka ;)

:D

Przy Rosjanach najlepiej... udawać Greka, czyli wyjdzie nam z tego... Czeski film...;D
a to ja
Cromaniak

Postnapisał(a) a to ja » 29.04.2012 23:15

Tydzień temu ... na Placu Defilad w Warszawie ...
Obrazek

W foliowym namiocie stał "On"
Obrazek

"Oni" robili zdjęcie, które w ciągu 24 h można było sobie ściągnąć ze strony UEFA (oprawione w dodatki z logo mistrzostw).
Czyli ... można było przyjść bez aparatu 8)

Dla wszystkiego wolałam mieć swoje ujęcie :wink:
Obrazek

Poza zrobieniem fotki z pucharem można było ... pomarzyć o meczu na boisku
Obrazek
... i to marzenie spełnić
Obrazek

a potem zagrać w rekordowo długie piłkarzyki,
Obrazek

spróbować ... wykopać piłkę na drugą stronę Marszałkowskiej
Obrazek

i w tzw. międzyczasie zobaczyć, jak puchar ... unosi się ponad ziemią
Obrazek

Obrazek

Obrazek

P.s. Wczoraj puchar był w Poznaniu, a na Rynku we Wrocławiu będzie w najbliższy weekend :D

Polecam szczególnie dla tych, co mają młodszą latorośl lubiącą piłkę nożną :)
W czasie imprezy: organizatorzy rozdawali znaczki "do klapy":wink: a Coca-Cola ... pełne puszki
brzo1985
Croentuzjasta

Postnapisał(a) brzo1985 » 30.04.2012 09:04

Wczoraj, WKS-Zagłębie Lubin

Obrazek

Tyle w temacie. 8)
a to ja
Cromaniak

Postnapisał(a) a to ja » 30.04.2012 10:09

brzo1985 napisał(a):...
Tyle w temacie. 8)

Nasz 6-latek też umie czytać.
Myślisz, że nie zrozumie Twojego przekazu?

Dla niego Euro to PIŁKA NOŻNA.
Nic ponad to.
I nic poza tym ... :)
Kilkunastu piłkarzy - z różnych klubów - gra pod hasłem: reprezentujemy swój kraj.
Nic ponad to.
I nic poza tym ... :)
"Wtajemniczać" go nie będę. Przyjdzie czas i ... sam zrozumie.

Tyle w temacie ... "na temat" :wink:

Pozdraviam
marze_na
Koneser

Postnapisał(a) marze_na » 30.04.2012 10:23

brzo1985 napisał(a):Wczoraj, WKS-Zagłębie Lubin

Obrazek

Tyle w temacie. 8)

A tak poza tym, to masz jeszcze coś ciekawego do powedzenia w temacie mistrzostw i przygotowań do nich?
brzo1985
Croentuzjasta

Postnapisał(a) brzo1985 » 30.04.2012 10:37

Przed meczem Śląsk- Arka, włodarze klubu wymyślili, że deficyt kibiców na Stadionie Miejskim zastąpią kilkoma tysiącami dzieciaków, które zmuszone były oglądać wątpliwą grę grajków obu drużyn. Na szczęście sektor O62 (jak kto woli- sektor B) nie mógł być obojętny i dał lekcję dzieciom:

Obrazek

Reasumując, chciałbym aby dzieciom wytłumaczono przez rodziców/opiekunów/nauczycieli dlaczego hasła są takie "brzydkie" jak i fakultatywne na transparentach.

Stadion to nie popcorn, chipsy, kiełbasa i okrzyki typu "siadaj, bo mi zasłaniasz" czy wyjście z meczu reprezentacji 30 minut przed końcem, bo "źle grają".

Pozdrawiam
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 30.04.2012 10:54

brzo1985 napisał(a):...

Precz z komuną ?

Nie wiem gdzie mieszkasz, ale u mnie komuny nie ma od ponad 20 lat 8O

Jeśli chodzi o ten przekaz z Euro, to zakładam, że wszyscy Ci solidaryzujący się z tym transparentem, jeżdżą tylko polskimi samochodami, odpoczywają tylko na wczasach pod gruszą, piją tylko oranżadę z saturatora.

Europa to My !!!

Może tym koleżkom ktoś powinien powinien powiedzieć, że Euro 2012 to impreza a nie tirówka i nijak nie da się jej wyfakać 8O
marze_na
Koneser

Postnapisał(a) marze_na » 30.04.2012 11:17

brzo1985 napisał(a):Reasumując, chciałbym aby dzieciom wytłumaczono przez rodziców/opiekunów/nauczycieli dlaczego hasła są takie "brzydkie" jak i fakultatywne na transparentach.

A ja myślę, że to nie dzieci trzeba edukować, a wywieszających te szmaty. Chociaż daremny to trud, na edukację już raczej za późno...

kaszubskiexpress napisał(a):Jeśli chodzi o ten przekaz z Euro, to zakładam, że wszyscy Ci solidaryzujący się z tym transparentem, jeżdżą tylko polskimi samochodami

raczej niemieckim "szrotem".
a to ja
Cromaniak

Postnapisał(a) a to ja » 30.04.2012 11:18

Nie mówcie mi, że tylko na poziomie 6-latka można bezkonfliktowo zagrać mecz ... "Paragwaj : Jagiellonia", w dodatku w koszulce z Kranjcarem na plecach.
Bez doszukiwania się głupich porównań, że Jaga gra ... na poziomie Paragwaju :lol:
Od boiskowego kiczu aż zęby zgrzytają :lol:
Nam, dorosłym.

Bo nie dzieciakom.
Piłka nożna, to dla nich także przedpokój w mieszkaniu, i akcje na bramkę w drzwiach wejściowych, i bieganie z piłką i komentarzem na ustach, i ... przeprosiny za kopnięcie piłką w kwiatek.
A potem ... piłką w rabatkę u sąsiadki.

Tak to się pewnie u niektórych piłkarzy zaczynało :D
Takie zwyczajne bieganie z piłką przy nodze.

Moja w tym głowa, żeby "zapalonego" piłkarza nie ostudzać.
Niech próbuje! 8)

Zanim zaczną się jakieś trybuny, jakiś popcorn??, jakaś polityka???

P.s. już zaczynam żałować, że się tu odezwałam.

Pozdraviam
- mama trzech amatorsko "grających" "piłkarzy"
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 93
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone