Wymóg dwóch meczów przed ME wisi nad nimi jak miecz Demoklesa, więc kombinują jak mogą.
.png)
.png)
weldon napisał(a):A kto ci mówił, że jest taki wymóg?
Bo nie FIFA, które twierdziło, że nic takiego nie żąda.
Ktoś rzucił taką sugestię, media podchwyciły i sensacja gotowa:
nie było dwóch meczów!!! Mistrzostwa zagrożone![]()
.png)
weldon napisał(a):Czepiasz się. Jak nie FIFA to inne ustrojstwo.
Niech będzie, że Platini, bo on się tu jakoś kręcił Latem
Niemniej, ci, czy inni, podobno wymóg wyssany z palca.
Podpisując dokumenty wiele lat temu zobowiązaliśmy się, że na każdym stadionie Euro 2012 będą na dwa mecze testowe. Przy pełnej widowni, wykorzystaniu wszystkich służb. Raz był zgrzyt, kiedy w Poznaniu na meczu z Węgrami zamiast 40 tysięcy kibiców było zaledwie osiem. To jest tak jak z kupnem samochodu. Żeby go porządnie sprawdzić to trzeba pojechać trochę ekstremalnie, a nie zrobić rundkę wokół osiedla
.png)
arkona napisał(a):Wyssany z palca? To co powiesz na słowa byłego prezesa Listkiewicza:
arkona napisał(a):Tylko co będzie jak kibice oleją ten sparing?

.png)
weldon napisał(a):Nie twierdzę, że nie powinno tego być, czy też, że się Listkiewicz nie podjął (a co tam, podobno stać go na to. Sąd ma rozstrzygnąć) tylko, że ten nadzór piłkarski tego nie wymaga.
Ja mogę się podjąć, że z grupy wyjdziemy, jeżeli to kogoś miałoby ucieszyć
.png)
weldon napisał(a):Nie twierdzę, że nie powinno tego być, czy też, że się Listkiewicz nie podjął (a co tam, podobno stać go na to. Sąd ma rozstrzygnąć) tylko, że ten nadzór piłkarski tego nie wymaga.
.png)
arkona napisał(a):weldon napisał(a):Nie twierdzę, że nie powinno tego być, czy też, że się Listkiewicz nie podjął (a co tam, podobno stać go na to. Sąd ma rozstrzygnąć) tylko, że ten nadzór piłkarski tego nie wymaga.
Skoro Listkiewicz mówi, że się zobowiązaliśmy to raczej nie tylko on się zobowiązał (chyba, że Listkiewicz niczym król mówi o sobie w 1 os. liczby mnogiej), tylko cała strona polska. Jak widać na przykładzie Poznania takie nawet ustne zobowiązanie pociąga za sobą konsekwencje. Przecież ustna umowa w świetle prawa jest ważna.
.png)
weldon napisał(a):arkona napisał(a):weldon napisał(a):Nie twierdzę, że nie powinno tego być, czy też, że się Listkiewicz nie podjął (a co tam, podobno stać go na to. Sąd ma rozstrzygnąć) tylko, że ten nadzór piłkarski tego nie wymaga.
Skoro Listkiewicz mówi, że się zobowiązaliśmy to raczej nie tylko on się zobowiązał (chyba, że Listkiewicz niczym król mówi o sobie w 1 os. liczby mnogiej), tylko cała strona polska. Jak widać na przykładzie Poznania takie nawet ustne zobowiązanie pociąga za sobą konsekwencje. Przecież ustna umowa w świetle prawa jest ważna.
Nie masz wrażenia deja vu?
.png)
.png)
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.