krystian74 napisał(a):....jeśli tak to albo Rosjanin,Ukrainiec lub Polak
Rosjanie i Ukraińcy trzymają jeszcze OBOWIĄZKOWO kamerę w dłoni
Pozdrav

krystian74 napisał(a):....jeśli tak to albo Rosjanin,Ukrainiec lub Polak

.png)
krystian74 napisał(a):Moje spostrzeżenie,rodaka poznam po ubraniach, koszulka,spodenki,skarpetki,a buciki to już obowiązkowo wszystko musi być nike,adidas,puma itp. oczywiście w dowolnym zestawieniu...jeśli tak to albo Rosjanin,Ukrainiec lub Polak
.png)
woka napisał(a):...
ps. a co szanowne grono zakłada na stopy ?????

.png)
moondek napisał(a):Piotrek_B napisał(a):PS. a wracając do skarpetek i sandałków to nie tylko nasz atrybut![]()
Poniżej link do brytyjskiej strony www:
http://www.sandalandsoxer.co.uk/home.htm
Pozdrav
Polacy też mają swoją stronę
http://www.bialekozaczki.pl
[/url][/url].png)
.png)
woka napisał(a): ps. a co szanowne grono zakłada na stopy ?????
.png)
woka napisał(a):Usiłuję sobie przypomnieć co na stopach mieli wczasowicze spotkani na spacerze, plaży. Moim zdaniem właśnie klapki lub sandały. Skarpetki do klapek ....... no nie wiem, czy to żarty czy poważnie piszecie o takim stroju. Ja chyba takiego "wystroju" nie widziałem. Nie logiczne i bezcelowe.
.png)
woka napisał(a):Myślisz że to Polka ? Po czym to poznać.
Ponadto uważam, że przesadzamy z tym krytykanctwem.
Klapki czy sandały są uniwersalne i noszą je osoby bez względu na wiek, płeć, narodowość czy zasobność portfela. Usiłuję sobie przypomnieć co na stopach mieli wczasowicze spotkani na spacerze, plaży. Moim zdaniem właśnie klapki lub sandały. Skarpetki do klapek ....... no nie wiem, czy to żarty czy poważnie piszecie o takim stroju. Ja chyba takiego "wystroju" nie widziałem. Nie logiczne i bezcelowe. Być może było ale dawno temu, gdzieś w latach transformacji.
.png)
osobiście chodzę w sandałkach lub klapkach ale BEZ skarpetek,natomiast mój 8 letni synio za nic nie chce ich zdjąc twierdzi że wpadają kamyki, nieda się grac w piłkę,woka napisał(a):Troszku się zasmuciłem. Po przeczytaniu tych treści mam kaca moralnego. Na plaży, spacerze promenadą nakładam na stopy klapki lub właśnie sandały. Typowe półbuty mam z sobą ale z reguły nie są używane. Gorąco, upał i ja mam jeszcze chodzic w pełnych butach. ? Nie jestem pewny, nie zwracałem do tej pory wiekszej uwagi ale wydaje się że ..... chyba nikt nie chodzi w kozakach, trzewikach, etc. ..... po plaży, spacerując uliczkami miasteczka. Zwrócę na to teraz uwagę.
.png)
.png)
Kir napisał(a):A ja napiszę coś pozytywnego. Polaka poznasz w Chorwacji i Czarnogórze z reszta też, po przewodniku w ręku. Jeżeli gdzieś w Hr, zwłaszcza w niedostępnym miejscu widzicie człowieka z przewodnikiem szukającego jakiejś atrakcji to na 90% jest to Polak. Widac jesteśmy ludem ciekawym swiata.
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):woka napisał(a): ps. a co szanowne grono zakłada na stopy ?????
Po ziemi greckiej chodziłem w takich butach
Podobnie jak przed laty Hoplita w Grecji i Dalmatyńczyk w Dalmacji
.png)
woka napisał(a):Troszku się zasmuciłem. Po przeczytaniu tych treści mam kaca moralnego. Na plaży, spacerze promenadą nakładam na stopy klapki lub właśnie sandały. Typowe półbuty mam z sobą ale z reguły nie są używane. Gorąco, upał i ja mam jeszcze chodzic w pełnych butach. ? Nie jestem pewny, nie zwracałem do tej pory wiekszej uwagi ale wydaje się że ..... chyba nikt nie chodzi w kozakach, trzewikach, etc. ..... po plaży, spacerując uliczkami miasteczka. Zwrócę na to teraz uwagę.
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.