Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Plan wyjazdu - może mi coś innego doradzicie?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Przemolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemolo » 03.09.2006 22:00

W tym roku wybieram się do Chorwacji w drugiej połowie września (oby tylko nie padało).
Zaplanowałem sobie w dużym przybliżeniu tak - przyjazd na Kvarner do Crikvenicy (dzień I).
Dzień II - zwiedzenie wyspy KRK i okolic
Dzień III - być może Plitvice (nie byłem tam jeszcze - byłem za to na wodospadach rzeki KRK - czy warto po obejrzeniu wodospadów KRK? może jest w okolicy coś ciekawszego?)
Dzień IV - wyjazd z Crikvenicy do Gradaca
Dzień V - Zwiedzanie Riviery Makarskiej
Dzień VI - Wyjazd do Dubrovnika (być może też troszkę dalej na południe aż do Kotoru - warto?)
Dzień VII - Wyjazd do Medugorie i Mostaru
Dzień VIII - Zwiedzanie którejś z wysp w okolicy Gradaca - Plejesac? Korcula?
Dzień IX - Wyjazd z Gradaca w kierunku Polski z jakimś noclegiem po drodze.

Dni niewiele, a do zobaczenia wiele - bardzo proszę Was o ewentualne propozycje zmian w moim planie - być może warto zwrócić uwagę na jakieś inne miejsca niż te wymienione powyżej?
Z góry dziękuję też za wszelkie uwagi dot. zwiedzania miejsc wymienionych powyżej (na co zwrócić uwagę, czego nie ominąć, co zobaczyć).

Z góry serdeczne dzięki!
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 03.09.2006 22:20

Dzień III - być może Plitvice (nie byłem tam jeszcze - byłem za to na wodospadach rzeki KRK - czy warto po obejrzeniu wodospadów KRK? może jest w okolicy coś ciekawszego?)

Jeśli podobały sie Tobie wodospady na rzece Krka...to zakochasz się w Jeziorach Plitwickich (tym bardziej poza sezonem)
Ja byłam najpierw w Plitwicach...stąd też Krka nie wywarły na mnie takiego wrażenia
pozdrawiam-napisz po powrocie czy mialam rację :P
censor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) censor » 03.09.2006 22:28

Jreżeli to co napisałeś zrealizujesz to będzie niesamowite.
Wg moich doświadczeń nie dasz rady 8O 8O ale powadzenia :) .
Napisz relację po powrocie
Przemolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemolo » 03.09.2006 22:38

censor napisał(a):Jreżeli to co napisałeś zrealizujesz to będzie niesamowite.
Wg moich doświadczeń nie dasz rady 8O 8O ale powadzenia :) .
Napisz relację po powrocie

Niewykluczone, że coś odpadnie - szczególnie jak pogoda będzie ładna - odpowiednia do poleżenia choć chwile na plazy.
Jeśli możecie dodać od siebie kilka słów n/t ciekawych miejsc w okolicach o których pisałem, to będzie fajnie :)
krynia
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krynia » 05.09.2006 09:10

A ja przeciwnie, najpierw kapiel pod wodospadami w KRKA i niestety PLITVICE nie zrobiły juz takiego wrażenia. Ale są piękne, na pewno.

madzia1981 napisał(a):

Jeśli podobały sie Tobie wodospady na rzece Krka...to zakochasz się w Jeziorach Plitwickich (tym bardziej poza sezonem)
Ja byłam najpierw w Plitwicach...stąd też Krka nie wywarły na mnie takiego wrażenia
pozdrawiam-napisz po powrocie czy mialam rację :P
krynia
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krynia » 05.09.2006 09:19

Przemolo napisał(a):W tym roku wybieram się do Chorwacji w drugiej połowie września (oby tylko nie padało).
Zaplanowałem sobie w dużym przybliżeniu tak - przyjazd na Kvarner do Crikvenicy (dzień I).
Dzień II - zwiedzenie wyspy KRK i okolic
Dzień IV - wyjazd z Crikvenicy do Gradaca
Dzień V - Zwiedzanie Riviery Makarskiej
Dzień VI - Wyjazd do Dubrovnika (być może też troszkę dalej na południe aż do Kotoru - warto?)
Dzień VII - Wyjazd do Medugorie i Mostaru
Dzień VIII - Zwiedzanie którejś z wysp w okolicy Gradaca - Plejesac? Korcula?
Dzień IX - Wyjazd z Gradaca w kierunku Polski z jakimś noclegiem po drodze.

Dni niewiele, a do zobaczenia wiele - bardzo proszę Was o ewentualne propozycje zmian w moim planie - być może warto zwrócić uwagę na jakieś inne miejsca niż te wymienione powyżej?
Z góry dziękuję też za wszelkie uwagi dot. zwiedzania miejsc wymienionych powyżej (na co zwrócić uwagę, czego nie ominąć, co zobaczyć).

Z góry serdeczne dzięki!

Witam, w tym roku zwiedziłam wodospady na rzece KRKA - jest wyznaczone miejsce do kapieli przy wodospadach. Wrażenia piekne, pływasz a bryza od wodospadów delikatnie na Ciebie pryska. Koniecznie wycieczka statkiem przez Kanion. Plitvice były później, więc nie zrobiły juz na mnie takiego wrażenia. Ale są piękne, na pewno warto je zobaczyc by miec swoje zdanie. Oby tylko nie padalo. Ja miałam pecha i pogoda nie dopisała. Gdybym miała wybierać wybrałabym albo KRKA albo PLITVICE, w ciągu jednego pobytu to chyba za dużo dwa parki wodne. Cena wejscia do KRKA, hm chyba 70 KUN, nie pamietam dokładnie, oddzielnie płatny rejs statkiem, ok. 60 KUN. Wejscie do Plitvic 100 KUN, ale rejs statkiem jest wliczony w cenę. Zdecydowanie polecam MOSTAR. Znajomi byli w mostarze, my w tym czasie w Plitvicach. Zobaczysz inną kulturę, religię. pozdrawiam
Przemolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemolo » 05.09.2006 12:37

[quote="krynia
Witam, w tym roku zwiedziłam wodospady na rzece KRKA - jest wyznaczone miejsce do kapieli przy wodospadach. Wrażenia piekne, pływasz a bryza od wodospadów delikatnie na Ciebie pryska. Koniecznie wycieczka statkiem przez Kanion. Plitvice były później, więc nie zrobiły juz na mnie takiego wrażenia. Ale są piękne, na pewno warto je zobaczyc by miec swoje zdanie. Oby tylko nie padalo. Ja miałam pecha i pogoda nie dopisała. Gdybym miała wybierać wybrałabym albo KRKA albo PLITVICE, w ciągu jednego pobytu to chyba za dużo dwa parki wodne. Cena wejscia do KRKA, hm chyba 70 KUN, nie pamietam dokładnie, oddzielnie płatny rejs statkiem, ok. 60 KUN. Wejscie do Plitvic 100 KUN, ale rejs statkiem jest wliczony w cenę. Zdecydowanie polecam MOSTAR. Znajomi byli w mostarze, my w tym czasie w Plitvicach. Zobaczysz inną kulturę, religię pozdrawiam[/quote]

W Wodospadach Krka byłem rok temu będąc 8 dni w okolicach Zadaru.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone