glonik21 napisał(a):Ja płaciłem w tym roku karta Mastercardu Reiffeisen Polbank i kune przeliczali mi średnio po kursie 0,5527-0,5570 zł. Jestem bardzo zadowolony.
A które konto tam posiadasz ?
.png)
glonik21 napisał(a):Ja płaciłem w tym roku karta Mastercardu Reiffeisen Polbank i kune przeliczali mi średnio po kursie 0,5527-0,5570 zł. Jestem bardzo zadowolony.
.png)
artur77 napisał(a):Witam,
Czy ktoś z was wypłacał kartą płatniczą uniCreditGroup ( u nas Bank Pekao S.A.) kuny w Cro?
Zazwyczaj płacę tą kartą w knajpach i supermarketach, jest korzystny przelicznik( 1 kuna- 0,555zł)
Ale jak jest przy wypłacie i przewalutowaniu?
Ktoś coś?
.png)
grzesiek-swidnica napisał(a):glonik21 napisał(a):Ja płaciłem w tym roku karta Mastercardu Reiffeisen Polbank i kune przeliczali mi średnio po kursie 0,5527-0,5570 zł. Jestem bardzo zadowolony.
A które konto tam posiadasz ?
.png)
gusia-s napisał(a):artur77 napisał(a):Witam,
Czy ktoś z was wypłacał kartą płatniczą uniCreditGroup ( u nas Bank Pekao S.A.) kuny w Cro?
Zazwyczaj płacę tą kartą w knajpach i supermarketach, jest korzystny przelicznik( 1 kuna- 0,555zł)
Ktoś coś?
Nie wiem jak w tym roku będzie ale w ubiegłym z bankomatów Zagrebacka Banka między 0,55 a 0,56, bez prowizji.
Nie wiem jak z tym przewalutowaniem ale obciążenie konta z tego tyt. być może jest ukryte jakoś w kursie bo przy wypłacie odrazu pokazywało jaka kwota będzie w zł pobrana z konta i tak było - żadnych późniejszych obciążeń nie było za daną transakcję. Po przeliczeniu kun na zł taki kurs wychodził.
.png)
artur77 napisał(a):gusia-s napisał(a):artur77 napisał(a):Witam,
Ktoś coś?
Nie wiem jak w tym roku będzie ale w ubiegłym z bankomatów Zagrebacka Banka między 0,55 a 0,56, bez prowizji.
Nie wiem jak z tym przewalutowaniem ale obciążenie konta z tego tyt. być może jest ukryte jakoś w kursie bo przy wypłacie odrazu pokazywało jaka kwota będzie w zł pobrana z konta i tak było - żadnych późniejszych obciążeń nie było za daną transakcję. Po przeliczeniu kun na zł taki kurs wychodził.
Zgadzam się z tym co tu jest napisane. Dziś w Supetarze wypłaciłem z bankomatu Zagrebacka Banka 200 kun po kursie 0,55, dodatkowo zapłaciłem 1,44zł. Razem potrącono 111,40 zł.
I am happy)
.png)
.png)
mspalony napisał(a):Witam,
w tym roku korzystam pierwszy raz z karty Pekao SA w EUR do konta EuroWalutowego.
Na papierze wygląda to, tak:
1) założenie konta 0,00,
2) opłata za konto 0,99 EUR/miesiąc,
3) karta VISA w EUR za 0,00,
4) w SLO i A zapłaty rozliczane w EUR,
5) w CRO płatności kartą i wypłaty z bankomatów Zagrebacka Banka (Grupa UniCredito) 0,00 - kurs przeliczenia EUR na HRK według przelicznika VISA - w dniu 10.07 kurs wynosi 1 EUR = 7,559 HRK.
Euro kupiłem w ostatnim tygodniu na Walutomacie średnio po 4,20 PLN.
Przeliczając PLN->EUR->HRK wychodzi 0,555 PLN = 1 HRK.
Dotychczas woziłem samą gotówkę i wymieniałem w Bankach, a sporadycznie korzystałem z MasterCard Millenium w PLN do płacenia.
Zapłata tą kartą to porażka - w stosunku do wymiany gotówki (PLN->EUR->HRK) strata prawie 10%.
Po przyjeździe opiszę, jak było w rzeczywistości z kartą Pekao VISA EUR.
.png)
Nicolae napisał(a):mspalony napisał(a):Witam,
w tym roku korzystam pierwszy raz z karty Pekao SA w EUR do konta EuroWalutowego.
1) założenie konta 0,00,
5) w CRO płatności kartą i wypłaty z bankomatów Zagrebacka Banka (Grupa UniCredito) 0,00 - kurs przeliczenia EUR na HRK według przelicznika VISA - w dniu 10.07 kurs wynosi 1 EUR = 7,559 HRK.
Dotychczas woziłem samą gotówkę i wymieniałem w Bankach, a sporadycznie korzystałem z MasterCard Millenium w PLN do płacenia.
Zapłata tą kartą to porażka - w stosunku do wymiany gotówki (PLN->EUR->HRK) strata prawie 10%.
Jest jeszcze chyba opłata za obsługę karty?
.png)
mspalony napisał(a):Witam,
1) założenie konta 0,00,
.png)
krbaton napisał(a):
Ale po co Ci Eurokonto w € ? zawsze wypłacałem i płaciłem ze zwykłego eurokonta i kurs końcowy był 0,55 -0,58
.png)
artur77 napisał(a):Witam,
Ktoś coś?
.png)
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne