Gdyz mysle czy warto zakladac konto w pekao z mastercard (dziewczyna ma bodajze vise w pekao)
Lub druga opcja - karta visa do nest bank - tylko tutaj malo opinii jest (znalazlem dwie na forum)
.png)
.png)
psycho144 napisał(a):jest jakas znaczna roznica w placeniu karta visa lub mastercard w Pekao?
Gdyz mysle czy warto zakladac konto w pekao z mastercard (dziewczyna ma bodajze vise w pekao)
Lub druga opcja - karta visa do nest bank - tylko tutaj malo opinii jest (znalazlem dwie na forum)
.png)
greenrs napisał(a):Wczoraj płatności kartą w Pekao przeliczało po 4,27 zł za jednego euro... czyli dokładnie tyle, ile wynosił kurs kupna w kantorze internetowym. W stacjonarnym było drożej.
.png)
piotrulex napisał(a):Witam
Na podstawie opinii z tego forum na te wakacje wybrałem
Inteligo z MasterCard
W porównaniu z obecnym bankiem nie będę miał 2,5 czy 3% prowizji za przewalutowanie tylko 0%
Przy 5 tysiach wydawanych zwykle kartą to da mi co najmniej 125 zeta oszczędności
Zakładając, że konto, karta itd nic mnie nie kosztuje to żal nie skorzystać
Kursy wymiany też mam nieco lepsze niż w poprzednim banku
.png)
.png)
.png)
beagm napisał(a):Hejka. Dla wielu z Was pewnie to ostrzeżenie nie będzie potrzebne, ale może komuś pomoże. Część z Was ma konta walutowe, ja dałam się skusić i założyłam subkonto w Euro do konta w Citi. Miało być pięknie i cudownie i a jakże wszystko za darmo. Wypłaty z bankomatów w Euro BEZPŁATNE na całym świecie. Uprzejma Pani z banku zapomniała tylko wspomnieć, że "obcy" bankomat pomimo wszystko potraktuje moją kartę jako złotówkową a nie w Euro i przewalutuje mi podwójnie wypłaconą kwotę. Efekt wybrane 300 E w Grecji, a z konta ubyło 350 E. Zero pomocy ze strony banku. Nie dość że pseudo-doradca nie potrafił mi powiedzieć jak mam wybrać kolejne pieniądze, aby uniknąć przewalutowania, to jeszcze zapłaciłam 100 zł za tel, bo Pan pier..... trzy po trzy. Sorry, ale taka prawda. Ale za to teraz mogę być szczęśliwa, bo rzecznik klienta obiecał, że będą zwracać uwagę klientów na ten problem. Co nie znaczy, że powiedzą, jak go uniknąć
.png)
beagm napisał(a):Hejka. Dla wielu z Was pewnie to ostrzeżenie nie będzie potrzebne, ale może komuś pomoże. Część z Was ma konta walutowe, ja dałam się skusić i założyłam subkonto w Euro do konta w Citi. Miało być pięknie i cudownie i a jakże wszystko za darmo. Wypłaty z bankomatów w Euro BEZPŁATNE na całym świecie. Uprzejma Pani z banku zapomniała tylko wspomnieć, że "obcy" bankomat pomimo wszystko potraktuje moją kartę jako złotówkową a nie w Euro i przewalutuje mi podwójnie wypłaconą kwotę. Efekt wybrane 300 E w Grecji, a z konta ubyło 350 E. Zero pomocy ze strony banku. Nie dość że pseudo-doradca nie potrafił mi powiedzieć jak mam wybrać kolejne pieniądze, aby uniknąć przewalutowania, to jeszcze zapłaciłam 100 zł za tel, bo Pan pier..... trzy po trzy. Sorry, ale taka prawda. Ale za to teraz mogę być szczęśliwa, bo rzecznik klienta obiecał, że będą zwracać uwagę klientów na ten problem. Co nie znaczy, że powiedzą, jak go uniknąć
.png)
lukeboss napisał(a):Szelest napisał(a):Ja od paru dni używam dwóch kart w Chorwacji:
-mbank debetowa standartowa (z delfinem). Po transakcji na paragonie pokazuje przeliczenie kuny po kursie 0.5906;
Z tym, że dodatkowo płacisz prowizję za przewalutowanie 3% w mastercard?
.png)
viltob08 napisał(a):Mam kartę euro w kantorze alior, wypłacając gotówkę w Grecji pytało mnie czy przeliczyć złotówki czy euro, zaznaczałam euro i było ok.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne