Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PKO BP Ekstraklasa - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
rafalisko30
Cromaniak
Re: T-Mobile Ekstraklasa - Typer- Komentarze !

Postnapisał(a) rafalisko30 » 28.06.2015 23:44

Punktacja jak do tej pory, dodatkowo 5 pkt. za wytypowanie mistrza przed I kolejką i niech tak zostanie...
Co do terminu zakończenia typowania poszczególnych kolejek, to uważam, że rozpoczęcie pierwszego meczu każdej kolejki powinno być tą granicą...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.06.2015 08:40

rafalisko30 napisał(a):Co do terminu zakończenia typowania poszczególnych kolejek, to uważam, że rozpoczęcie pierwszego meczu każdej kolejki powinno być tą granicą...

Poszczególne kolejki są rozgrywane w terminach piątek - poniedziałek.
Dotychczas było tak, że jak ktoś nie zdążył w piątek lub sobotę, to typował mecze od soboty lub od niedzieli :wink:
Myślę, że to można pozostawić, ważne jest tylko aby typowanie danego meczu było przed godziną jego rozpoczęcia.
Ważne dla liczących punkty jest też dokładne typowanie wg rozpiski i podanie ewentualnej zmiany wcześniejszych typów.
Zbyszko666
Cromaniak

Postnapisał(a) Zbyszko666 » 29.06.2015 10:37

Janusz Bajcer napisał(a):A co z regulaminem. :?:

Proponuję zostawić punktację tak jak była i tak jak jest w innych typowaniach na forum :idea:
Czyli 3, 1, 0
Dodatkowo typujemy w przed I kolejką Mistrza - bonus 5 pkt.

Do przedyskutowania i ustalenia termin zakończenia typowania poszczególnych kolejek :?:

Punktacja zostaje, wraz z pierwszym typowaniem ustalamy mistrza i na sam koniec bonus +5
Typowanie tym razem zrobiłbym tak, jeżeli ktoś po prostu zapomni wytypować mecze powiedzmy piątkowe a zrobi to natomiast na sobotę i niedzielę to i tak nie będzie brany pod uwagę przy liczeniu punktacji podczas danej kolejki. Typujemy do godziny przed rozpoczęciem piątkowych meczy.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.06.2015 12:13

Zbyszko666 napisał(a):Typowanie tym razem zrobiłbym tak, jeżeli ktoś po prostu zapomni wytypować mecze powiedzmy piątkowe a zrobi to natomiast na sobotę i niedzielę to i tak nie będzie brany pod uwagę przy liczeniu punktacji podczas danej kolejki. Typujemy do godziny przed rozpoczęciem piątkowych meczy.

Jeśli tak - to trzeba przed rozpoczęciem typowania sporządzić post regulaminowy na wzór jak w typowaniu LM czy Copa America. :idea:
Zbyszko666
Cromaniak

Postnapisał(a) Zbyszko666 » 29.06.2015 13:01

Janusz Bajcer napisał(a):
Zbyszko666 napisał(a):Typowanie tym razem zrobiłbym tak, jeżeli ktoś po prostu zapomni wytypować mecze powiedzmy piątkowe a zrobi to natomiast na sobotę i niedzielę to i tak nie będzie brany pod uwagę przy liczeniu punktacji podczas danej kolejki. Typujemy do godziny przed rozpoczęciem piątkowych meczy.

Jeśli tak - to trzeba przed rozpoczęciem typowania sporządzić post regulaminowy na wzór jak w typowaniu LM czy Copa America. :idea:

Oczywiście ,że tak tylko co reszta na ten zapis ?? :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.06.2015 13:24

Reszta jak się nie wypowie, to będzie tak jak w zapisie regulaminowym :idea:
Jak na razie 3:0 dla piątkowego zakończenia terminu typowania poszczególnych kolejek. :lol:
orson
Cromaniak

Postnapisał(a) orson » 29.06.2015 16:19

Według mnie typowanie do pierwszego piątkowego meczu. Jest prawie tydzień na wytypowanie wszystkich meczów, więc to sporo czasu.
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 29.06.2015 16:55

No to ja podrzucę do pieca.

A. Typowanie mistrza przed sezonem czyni tą zabawę grą w totolotka. Lepszy termin to przerwa zimowa. Choć oczywiście typowanie każdej kolejki w tej lidze to totolotek, więc w sumie bez większego znaczenia. :roll:

B. Ręce precz o majstrowania w regulaminie. :D Było miło i spokojnie, po co to zmieniać. Chcecie mieć nieustanne dyskusje regulaminowe jak na plastikach ? Spóźnialscy typują mecze oprócz odbytych i gitara. Jedynie wprowadziłbym w formie usilnej prośby, ale bez sankcji, jednolitą formę graficzną typowania, (jeżeli ktoś się spóźni stawia X przy parze) tak aby liczący mieli łatwiej.

Tak czy siak ja się dostosuje.

Pierwsze trzy kolejki już rozpisane. Zaczynamy od Wisła - Górnik :sm:
Dobrze by było aby decyzyjni zamknęli temat regulaminu do końca tygodnia, więc jeżeli ktoś ma uwagi to pisać.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.06.2015 17:08

Kiepura napisał(a):No to ja podrzucę do pieca.

A. Typowanie mistrza przed sezonem czyni tą zabawę grą w totolotka. Lepszy termin to przerwa zimowa. Choć oczywiście typowanie każdej kolejki w tej lidze to totolotek, więc w sumie bez większego znaczenia. :roll:

B. Ręce precz o majstrowania w regulaminie. :D Było miło i spokojnie, po co to zmieniać. Chcecie mieć nieustanne dyskusje regulaminowe jak na plastikach ? Spóźnialscy typują mecze oprócz odbytych i gitara. Jedynie wprowadziłbym w formie usilnej prośby, ale bez sankcji, jednolitą formę graficzną typowania, (jeżeli ktoś się spóźni stawia X przy parze) tak aby liczący mieli łatwiej.

Tak czy siak ja się dostosuje.

Ad.A - całe typowanie to zabawa :wink: a kto trafi Mistrza przed sezonem - dostanie bonus. :idea:

Ad.B - w regulaminie proponowane są zmiany kosmetyczne .. w "plastikach" nie ma nieustannych dyskusji o regulaminie - jest stały i jasny od dawna. :idea:
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 29.06.2015 17:43

Janusz Bajcer napisał(a):Ad.B - w regulaminie proponowane są zmiany kosmetyczne

Dlatego napisałem, że się dostosuje do decyzji decyzyjnych :D
Choć nie pasuje mi głosowanie tylko do piątku. Mimo, że nigdy się nie spóźniłem.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.06.2015 17:53

Typowanie kolejki do piątkowego pierwszego meczu

4 : 1
razpol
Cromaniak

Postnapisał(a) razpol » 29.06.2015 18:09

Ja bym jednak pozostawił możliwość w przypadku spóźnienia w ten piątek - również chyba nie korzystałem, ale mimo wszystko.. ;)
Jeśli jednak to ma znaczenie dla liczących to z szacunku do ich pracy również się dostosuję oczywiście. :mrgreen:
labusm
Cromaniak

Postnapisał(a) labusm » 29.06.2015 20:48

Jeśli liczy się moje zdanie , to też zostawiłbym furtkę dla spóźnialskich.
Sam się raz spóźniłem i zostało to uwzględnione.
Nie zamierzam się spóźniać ale różnie w życiu bywa, niby tydzień jest czasu na to , ale część typujących zostawia to z różnych względów na ostatnią chwilę, a tu nagle brak internetu, pilny wyjazd, natłok obowiązków i każdemu się może zdarzyć
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.06.2015 20:49

Typowanie kolejki do piątkowego pierwszego meczu

4 : 3 :wink:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2015 20:52

No to i ja dodam swoje trzy grosze....
Przepisy swoje a życie swoje...
Myślę że fair..w duchu zdrowej rywalizacji, furtka w postaci możliwości typowania dla spóźnialskich powinna zostać....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

PKO BP Ekstraklasa - komentarze & dyskusja - strona 90
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone