.png)
.png)
.png)
Imina napisał(a):Chcemy w piątek po południu wyjechać z domu żeby w sobotę wieczór być w Dubrowniku (wiem ambitny plan)......
.png)
.png)
Imina napisał(a):Cześć kochani!
Czytam forum od kilku dni i przeglądam masę stron o Chorwacji i jestem zachwycona!!!!!
Postanowiłam, że w tym roku zabiorę Rodzinę (męża i dwoje dzieci 6 i 10 lat) właśnie do Chorwacji. Mało tego chcę zrobić objazdówkę ze zwiedzaniem najpiękniejszych miejsc. Planuję zacząć od jakiegoś kempingu w okolicach Dubrownika (choć spodobał mi siępółwysep Peljesac i miejscowość Orebic i rozważam to miejsce jako początek trasy). Znam w tej chwilę datę naszego urlopu (18.08-02.09br) a trasę zaczynam dopiero ustalać. Może Wy mi pomożecie???
Może ktoś wcześniej miał też takie ambitne plany, żeby wypoczywać aktywnie i objeżdżać fajne chorwackie miejsca? Może ktoś podpowie mi jakąś swoją gotową trasę na dwa tygodnie, która objęłaby również moje plany?
Chcemy w piątek po południu wyjechać z domu żeby w sobotę wieczór być w Dubrowniku (wiem ambitny plan). tam być z 3-5 dni i potem posuwać się ku północy zaliczając Split, Zadar, Plitvickie jeziora, jak zostanie czasu to jeszcze KRK no i powrót do domu. Na tej trasie jakieś fajne nie drogie kempingi jak byście mi podpowiedzieli to będę wdzięczna.
W międzyczasie oglądam strony, które wcześniej podawaliście na forum. Uważam, że jest to genialne forum o ogromnej wszechnicy wiedzy.
czekam na Wasze porady.
.png)
Interseal napisał(a):Podaj chociaż miejsce z minimalną dokładnością np. Istia, Kvarner, Dalmacja, jakieś wyspy...? Pewnie wtedy ktoś się odezwie.
Generalnie jest tutaj:Lista kempingów w Chorwacji
i jeszcze tutaj:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=222306#222306
i jeszcze w 100 innych miejscach...
Pozdraviam![/url]
.png)
.png)

.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Droga Imino - plan ambitny, ale bardzo meczący.
Jedziesz pod namiot, a to wiąże się z dużym ekwipunkiem
Rozbijanie i zwijanie namiotu oraz przemieszczanie się z miejsca na miejsce zajmie Wam jeden dzień (a rozbijanie namiotu do łatwych nie należy na twardej chorwackiej ziemi) czyli jak będziecie zmieniać miejsce pobytu np cztery razy, to stracicie cztery dni pobytu i z 14 dni zostanie 10.
Chorwacja jest za piękna, żeby pobieżnie zwiedzić ją w jednym wyjeździe.
Proponuje wybrać sobie najwyżej dwa miejsca na pobyt jako bazę wyopadową do zwiedzania okolicy w promieniu 50 km.![]()
.png)
.png)

.png)
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Spakujecie się do ukochanej "Vectruni", lista wprawdzie obszerna, ale to w większości drobiazgi, choć konieczne, a Vectra to raczej auto pojemne.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi