Z tym większą przyjemnością pospacerowałam z Tobą po mieście

.png)

.png)
majkik75 napisał(a):Do Łodzi podobny ...Klika kamienic i ta z tą kopułą normalnie jakby wycięta z moich łódzkich kadrów ...
pozdrawiam, Michał
Kapitańska Baba napisał(a):Kawał drogi za Wami i jeszcze ogrom przed Wami - dobrze, że jest ZagrzebMiły przerywnik w monotonnej jeździe, wciąż przez nas nie odkryty i jakoś czuję przez skórę, że nie prędko się z nim bliżej zapoznamy. Bo jadąc TAM - nocleg mamy zaraz za stolicą i nie zamienimy go na żaden inny
. Wracając - pokonujemy trasę na raz, bez spania.
Z tym większą przyjemnością pospacerowałam z Tobą po mieście
maslinka napisał(a):Bardzo miło było pospacerować z Tobą po Zagrzebiu
.png)
pomorzanka zachodnia napisał(a): A o tym noclegu to mówisz pewnie o Słowenii.
.png)
Kapitańska Baba napisał(a):pomorzanka zachodnia napisał(a): A o tym noclegu to mówisz pewnie o Słowenii.
TakTam jest nasz tranzytowy raj na ziemi
.png)
.png)

.png)
.png)
maslinka napisał(a):Strečno - dobrze nam znane rejonyA Mała Fatra to moje ulubione słowackie góry
Wydaje mi się, że kojarzę Wasz domek, zastanawiałam się kiedyś nad tą miejscówką (jako bazą do wycieczek górskich), a ostatecznie, jak zwykle, wylądowaliśmy w Terchovej
Skansenu w drodze na zamek nie pamiętam. Właśnie przeglądam zdjęcia (z 2012 roku) i nie ma go. Dziwne... Płot skansenu wygląda na nowy, może niedawno "przytargali" tam chaty
Zamek "zwiedzaliśmy" tylko z zewnątrz, ale podobał mi się:
Całkiem fajny był z niego widok na Wag:
.Katerina napisał(a):Bardzo fajny przystanek na trasie do domu - tylko raz przejeżdżałam przez Słowację i byłam zachwycona Fatrą.
Epepa napisał(a):Super ten prom na Wagu. Nie widziałabym jeszcze nigdy takich.
Kapitańska Baba napisał(a):Tak gościa z domu wyprowadzać?![]()
![]()
![]()
Kapitańska Baba napisał(a):Sympatyczne miejsce na nocleg, lubię takie małe drewniane domki. Okolica widze też ładna - górki, rzeka.
Katerina napisał(a):...a placków ziemniaczanych( w klasycznej wersji) nie jadłam od kilku lat- uświadomiłaś mi. Chyba sobie zrobię w weekend
Kapitańska Baba napisał(a):PS - placki ziemniaczane uwielbiam, ostatnio dość często goszczą na naszym stole
.png)
.png)
pomorzanka zachodnia napisał(a):
Mnie nigdy nie wychodzą, a te były wspaniale.

.png)
piekara114 napisał(a):Może prom liniowy Gniew-Janowo?
Lub prom na Wiśle w Zawichoście?
Kapitańska Baba napisał(a):pomorzanka zachodnia napisał(a):
Mnie nigdy nie wychodzą, a te były wspaniale.
To jak będziesz w moich okolicach zapraszam na......placki
.png)
pomorzanka zachodnia napisał(a):piekara114 napisał(a):Może prom liniowy Gniew-Janowo?
Lub prom na Wiśle w Zawichoście?
Nie mam pojęcia, ale mogło to być gdzieś na Pomorzu Zachodnim, bo byłam gdzieś z Dziadkiem i mi to pokazywał.

.png)
Powrót do Nasze relacje z podróży