pamix napisał(a):Ja w zasadzie opieram się tylko o Booking i na ogół opinie się zgadzają a korzystałem wiele razy. Wyboru nie opieram na kilku czy kilkunastu opiniach, które "zbyt do siebie pasują". Dobrze jest też przyglądnąć się zdjęciom. Mają być kompletne. Gdy szukam w obcym miejscu przeglądam też mapę google. Nie trzeba przedstawiać wysokich klifów w Chorwacji czy Jastrzębiej Górze.
Zgodzę się, choć nie zawsze. Parę lat temu planowałem długi weekend w Wenecji i koniecznie chciałem mieć lokum na samej wyspie. Parę lat wcześniej też byliśmy ale dojeżdżaliśmy z lądu. Było naprawdę spoko ale to nie to samo! No i wiadomo booking. Trafiliśmy na fajny się wydawało pokój za dobre pieniądze. Ocena w okolicy 8,5. Zabookowałem i czekamy na date wyjazdu. Zazwyczaj biorę rezerwacje z darmową rezygnacją choć nigdy się jeszcze nie sparzyłem to tym razem uratowało to nam zad.
Różnicą w ocenach na bookingu, a googlu była porażająca. Co ciekawe oceny nie dotyczyły samego lokum, a okolicy i sposobu w jaki sąsiedzi traktują turystów. Daliśmy sobie spokój i chyba dobrze.