Pozdrawiam
Piotr
.png)
.png)

.png)
elfik99 napisał(a):To znaczy że nie byliście umówieni?![]()
........ Ty szedłeś z Polski a oni z Czech??.......Takie międzynarodowe spotkanie na granicznym szczycie!
![]()
........ Z ludźmi, z którymi się spotkałeś w innym roku w innych górach a teraz tutaj...... To się nazywa szczęście!!.......
![]()
![]()
.png)
.png)
Franz napisał(a):piotrf napisał(a):Piękne zdjęcia , szkoda tylko , że aura się zmieniła i teraz więcej błota , niż śniegu![]()
To był dzień "Bestii ze Wschodu". Mam nadzieję, że piękna zima jeszcze w góry wróci.
Pozdrawiam,
Wojtek
Franz napisał(a):Dla chętnych lub przynajmniej ciekawych przebiegu trasy, która przedstawiłem w ostatnich wpisach załączam poniższą mapkę.
Franz napisał(a):A teraz jeszcze suplement do grudniowej trasy na Śnieżkę w Karkonoszach.
Oto fragment podejścia na sam wierzchołek, dobrze ilustrujący trudności związane z zalodzeniem szlaku.
Franz napisał(a):Zaś na samym szczycie doszło do niebywałego spotkania - to było pełne zaskoczenie, kiedy rozpoznali mnie Czesi, spotkani poprzedniego roku w Alpach włoskich. Na zdjęciu Zdenek w stroju Mikołaja oraz Petr.
.png)
korbaczik napisał(a):Dobrze że się nie dałeś bestii ze wschodu.Ile było na termometrze?
korbaczik napisał(a):Fajnie. Thx. Tylko jeszcze by się przydały jakieś nazwy.
.png)

.png)
Franz napisał(a):Nazwy podawałem przy zdjęciach, ale jeśli miałbyś mieć problem, to punkty charakterystyczne przedstawiają się następująco (N - północ, itd.)
N - Wapienica
E - Szyndzielnia
SE - Klimczok
SW - Błatnia
Pozdrawiam,
Wojtek
.png)
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe