Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Omis vs. Rogoznica(Razanj) + parę pytań

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maliniak
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) maliniak » 10.02.2012 10:52

Witam,

Będzie to mój drugi wyjazd do Chorwacji. W zeszłym rogu byłem ze znajomymi w apartamentach Medena(Trogir) a w tym roku postanowiłem wraz ze swoja kobietą pozwiedzać trochę więcej. I tutaj pojawił się klasyczny dylemat co do miejsca pobytu. W grę wchodzi teren od środkowej dalmacji, aż po Dubrovnik.

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Dwójka najlepszych kandydatów.

1. Jak widzicie w pierwszym linku mowa jest o drugim piętrze, tak samo jak i tutaj:

Wywnioskowałem, że drugi link dotyczy pierwszego piętra a pierwszy link dotyczy drugiego piętra. Aczkolwiek nie mam jak tego zweryfikować.

2. Co do drugiego kandydata:

W tych też jest podane drugie piętro. Więc twierdzę, że coś jest nie tak.

Jeśli ktoś z doświadczenia wie, jak to wygląda w rzeczywistości proszę o opinie.

Główny wątek to wybór pomiędzy dwoma kandydatami. A później rozważanie mojego jakże trudnego problemu.

Ps. Jeśli ktoś zna lepsze (spokojniejsze) miejsce/ link do noclegu proszę bardzo wysłać tu lub na mail.

Pozdrawiam,

Maliniak.
tiho
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tiho » 11.02.2012 16:16

maliniak napisał(a):Witam,

Będzie to mój drugi wyjazd do Chorwacji. W zeszłym rogu byłem ze znajomymi w apartamentach Medena(Trogir) a w tym roku postanowiłem wraz ze swoja kobietą pozwiedzać trochę więcej. I tutaj pojawił się klasyczny dylemat co do miejsca pobytu. W grę wchodzi teren od środkowej dalmacji, aż po Dubrovnik.

Dwójka najlepszych kandydatów.

1. Jak widzicie w pierwszym linku mowa jest o drugim piętrze, tak samo jak i tutaj:

Wywnioskowałem, że drugi link dotyczy pierwszego piętra a pierwszy link dotyczy drugiego piętra. Aczkolwiek nie mam jak tego zweryfikować.

2. Co do drugiego kandydata:

W tych też jest podane drugie piętro. Więc twierdzę, że coś jest nie tak.

Jeśli ktoś z doświadczenia wie, jak to wygląda w rzeczywistości proszę o opinie.

Główny wątek to wybór pomiędzy dwoma kandydatami. A później rozważanie mojego jakże trudnego problemu.

Ps. Jeśli ktoś zna lepsze (spokojniejsze) miejsce/ link do noclegu proszę bardzo wysłać tu lub na mail.

Pozdrawiam,

Maliniak.

Moja rekomendacja, bardzo spokojny i tani zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
:lol: :lol: :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.02.2012 16:27

Mz to idziesz nie w tym kierunku ...

Rogoznica to Split, Klis, Solin, Trogir, Kastela, Szybenik, Primosten, Grebastica, Krka ewentualnie Zadar, Nin do zwiedzania.

Omis to również Split, Klis, Solin, sam Omis, Riwiera Makarska oraz to, co jest w dół mapy: Dubrownik, wypad do BiH.

Rogoznica to zatoka, wyspa w zatoce, kawałek otwartego morza, płaski teren, zróżnicowane i dużo plaż, miejsce do długaśnych spacerów.

Omis sam w sobie jest sympatyczny, a zaraz obok masz rafting na Cetinie, otwarte morze, plaże, zdaje się, wzdłuż Jadranki.

Kwaterę wybierzesz sobie na miejscu, a tutaj to zastanów się, ile i co chcesz zobaczyć, ile czasu spędzić w samochodzie.

Jeżeli jesteś zdecydowany na dłuższe przejazdy, to jedź do Omisia i zwiedzaj Dalmację Południową.

Jeżeli wolisz szybsze przejazdy, a więcej zobaczyć - startuj z Rogoznicy i oglądaj Dalmację Północną

W sumie, co za różnica, czy będziesz sypiał na pierwszym czy drugim pietrze?
Ważne, żeby widok na morze był.

Pozdrawiam
Joanna22
Globtroter
Stanici

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanna22 » 11.02.2012 19:28

A ja polecam ten apartament 4 km poniżej Omiś.

Byliśmy tam w ubiegłym roku i teraz szukam czegoś podobnego niżej i nic mi się tak nie podoba jak tam. Na apartament składają się dwa pokoje oddzielone przedpokojem oraz dwie łazienki, w jednej wc+prysznic a w drugiej wc+umywalka. Idealne jak są dzieci. W każdym pokoju, jak widać aneks kuchenny i lodówka. W jednym pokoju malutki balkonik a w drugim pokoju.... 12 m2 taras. Ten taras to marzenie! Widok, jak widać, przecudny. Pełna prywatność, można się nawet opalać toples. Okolica cicha i spokojna. Plaża, pod samym domem (zejście schodkami - ok. 60). Plaża z jednej strony jest z łagodnym zejściem, a z drugiej strony z drabinką jak w basenie. My woleliśmy zejście po drabince, bo mieliśmy tam też prawie własną mini plażę. Dla małych dzieci lepsze zejście łagodne, tuż obok. Korzystaliśmy z pośrednictwa adriatic.hr i obsługa super. Poprowadzą za rączkę przez wszystkie formalności. Polecam
Joanna22
Globtroter
do maliniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanna22 » 11.02.2012 19:37

Jakby trzeba więcej zdjęć to poślę. Tu jeszcze nie umiem wklejać, bo jestem nowa :roll:
Szukam czegoś na Rivierze Makarskiej lub niżej. Ale nic mi nie wpadło w serce. Mam dwie propozycje w Podaca, ale o pomoc w tej sprawie proszę na osobnym wątku więc tu nie będę mieszała.
Pozdrawiam prawie sąsiada z Siemianowic :lol:
maliniak
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) maliniak » 12.02.2012 01:48

tiho - Za drogo z moją lubą planujemy wydać MAX 45E za dobę. Póki co mamy zarezerwowany apartament w Omisiu ale waham się...

weldon - Dziękuję bardzo za odpowiedź. Zależy Nam raczej na spokojnym miejscu. Mamy auto więc nie problem gdzieś podjechać. Na pewno będziemy jechać do Dubrovnika. Więc moga to byc apartamenty od Dalmacji środkowej po południową. ;)

Joanna - Wszystko pięknie ładnie, ale my jedziemy we dwójkę. I troszkę za droga jak na nas ;)

Pozdrawiam prawie sąsiadkę ;)

Czekam w takim razie na inne propozycje.

2 dorosłych, klimatywacja, widok na morze, cenimy sobie prywatność. Mamy coś na oku. Moge podesłać link ?

Pozdrawiam, Maliniak.
Joanna22
Globtroter
sorki

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanna22 » 12.02.2012 12:35

Mój błąd. Nie doczytałam i myślałam, że jedziecie z dziećmi. Może się przyda za parę lat :lol:
Ja też jestem na etapie szukania czegoś pomiędzy Makarską a Dubrownikiem, przy samej plaży. Jak wpadnie mi coś ciekawego dla 2 os. do 45 euro, to podrzucę link.
Miłej niedzieli.
zadaniel
Autostopowicz
Re: sorki

Nieprzeczytany postnapisał(a) zadaniel » 24.02.2012 23:00

hej.
czy mogłabys podeslac wiecej fotek na maila. Bardzo nam sie spodobal ten apartament i myslimy nad rezerwacja.
czy trzeba rezerwowac przez adriatic.hr ? czy masz moze jakis namiar bezposredni?

podaje maila:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

z góry dzieki

pozdrawiam
daniel
Joanna22
Globtroter
do Zadaniel

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanna22 » 25.02.2012 09:57

My rezerwowaliśmy przez adriatic. Namiar bezpośredni znajdziecie na ich stronie. Ale w ubiegłym roku ceny na ich stronce były wyższe niż przez Adriatic a w tym roku wogóle nie widziałam tam cen. Ale są inne namiary to możecie zapytać. Zazwyczaj jest taniej. My jechaliśmy pierwszy raz do gospodarzy prywatnych w Chorwacji i wolałam mieć gwarancję, którą daje Adriatic, że jeśli będzie nie tak jak w ofercie to można do nich zadzwonić i oni będą wymagać od gospodarza aby wszystko było ok. Ale gospodarze bardzo mili, więc możecie spróbować.
Zdjęcia poślę z przyjemnością a jeśli się zdecydujecie to odpowiem na wszystkie pytania typu sklepy, wycieczki, parkingi itp. tylko nie dziś. Mam wieczorem gości i kupa roboty :?
Pozdrawiam
zadaniel
Autostopowicz
Re: do Zadaniel

Nieprzeczytany postnapisał(a) zadaniel » 25.02.2012 15:36

hej,
dzieki za informacje. raczej sie zdecydujemy. I jesli znajdziesz chwile czasu to poprosimy o kilka fotek.
I mamy pytanie co do toalet? bo myslimy o apartementach na ostatnim pietrze 2 pokoje 2osobowe. czy toalety znajdujace sie przy tych pokojach jest ogolnodostepna czy tylko na wylacznosc tych wlasnie pokoi?
czy za parking sie placi dodatkowo?

pozdrawiam
Joanna22
Globtroter
do zadaniel

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanna22 » 27.02.2012 09:47

Wczoraj posłałam informacje na temat apartamentu, łazienek i parkingu na podany adres e-mail. Dorzuciłam kilka fotek. Mam nadzieję, że doszło. Dziś wieczorem poślę więcej.
Pozdrawiam
zbig99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbig99 » 20.03.2012 12:08

Czy do Omiś jedziecie trasą A1-Dugopolie-Split-Podstrana-Omiś czy raczej dalej jechać Autostradą D1 i zjazdem nr 27 Blato na Cetni - potem (górami)-Seoca-Gata-Omiś?
Czy testowaliście oba warianty dojazdu? Która lepsza?
Tą trasą będę jechał raczej w poniedziałek wieczorem ...
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 20.03.2012 13:15

W zeszłym roku w lipcu w godz. przed południem jechałem ze Splitu przez Omiś w stronę Makarskiej i od Dugi Rat do samego Omiśa duży korek i żółwie tempo. Dużo pieszych i skuterzystów. Za Omiśem luzik i jazda na bieżąco.
Może lepiej wjazd do Omiśa od strony zjazdu z A1 w Sestanovac :?: Ale to już do rozważenia.
jarecky9
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarecky9 » 20.03.2012 21:19

zbig99 napisał(a):Czy do Omiś jedziecie trasą A1-Dugopolie-Split-Podstrana-Omiś czy raczej dalej jechać Autostradą D1 i zjazdem nr 27 Blato na Cetni - potem (górami)-Seoca-Gata-Omiś?

Do Omisza raczej zjazdem Dugopolie-Split-Podstrana-Omiś, szczególnie jak pojedziecie wieczorem to nie pakujcie się w góry.
Taka była rada naszego gospodarza przed zjazdem do Omisza.
zbig99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbig99 » 21.03.2012 08:28

jarecky9 napisał(a):
zbig99 napisał(a):Czy do Omiś jedziecie trasą A1-Dugopolie-Split-Podstrana-Omiś czy raczej dalej jechać Autostradą D1 i zjazdem nr 27 Blato na Cetni - potem (górami)-Seoca-Gata-Omiś?

Do Omisza raczej zjazdem Dugopolie-Split-Podstrana-Omiś, szczególnie jak pojedziecie wieczorem to nie pakujcie się w góry.
Taka była rada naszego gospodarza przed zjazdem do Omisza.

Od Splitu ponoć tworzy się korek ale jadę nietypową porą ... w poniedziałek ok godz 18:00 lub nawet 19:00 więc może uda się przejechać bez korka.. 8) ...

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone