.png)
_Rafi_ napisał(a):Jesteśmy teraz w Cro i zwiedzałem wczoraj Omiś ,a dzisiaj byłem w Tucepi i zdecydowanie na odpoczynek Tucepi.Omiś to miasteczko z plażą przy centrum ,fajne jak pisali na jedno popołudnie.
.png)
.png)
.png)
_Piotrek_ napisał(a):Jak większość przedmówców polecam Tucepi. Dużo kwater w Omisu jest po drugiej stronie jadranki, co może uciążliwe przy chodzeniu na plażę szczególnie z dzieciakiem. Tucepi chociaż popularne wśród turystów to we wrześniu zaczyna się wyludniać, do tego stopnia, że po 15 września część knajpek już jest zamkniętych (przynajmniej 3 lata temu tak było). My byliśmy w Tucepi z roczną (prawie) córką i byliśmy naprawdę zadowoleni tym bardziej, że również promenada jest tam naprawdę długa bezpieczna a wieczorne spacery o zachodzie słońca nie do opisania (to wszystko z resztą starałem się pokazać i opisać jakiś czas temu w relacji z naszej podróży)
.png)
krzysiek M. napisał(a):Zdecydowanie Tucepi , chociaz przez miejscowość przebiega jadranka. Kwatery troche droższe niż w Omis ale warto. Z Tucepi pływa statek Makarski Jadran na Zlatni Rat przez Jelsę. Bywaja wyprawy do miasta Hvar i miasta Korcula. Pływałem na Zlatni i do Hvaru z małymi dziećmi. Muzyka nie przeszkadzała, dzieci spały (mimo że była głośna, ale na statku było wesoło).Jedzenie bardzo dobre.
Polecam.
Możesz jeszcze rozważyć pobyt w Baśka Voda. Mistaeczko większe , z dala od jadranki , 2 km. plażą od Breli. Fajna plaża.
Pozdrawiam
.png)
ewalla napisał(a):Tylko jeszcze zapytam jak z pogodą we wrześniu? Zawsze byliśmy w drugiej połowie czerwca, pogody wrześniowej nie znam, ale mam nadzieję, że bedzie ciepło, ale nie upalnie.
Obawiam sie troche deszczu i wiatru.
.png)
.png)
karter napisał(a):Samo Omis (po lewej stronie od ujścia Cetiny) jest tłoczne i głośne, natomiast 1,5-2 km wcześniej, w strone Splitu, jest Duce - dużo spokojniejsze, z szeroką plażą (jak na Chorwację), na samej plaży 3 rzędy drzewek dające miły cień. Byłem tam kilkukrotnie, również z dzieckiem i bardzo mi się podobało.
P.S. opisywana szeroka plaża znajduje się na granicy Duce i Omis przed dużym polem campingowym z kortami i "Parkiem Jurajskim"
.png)
.png)
mikrus100 napisał(a):Witam, wybieramy się z żoną i z trójką dzieciaków 10 sierpnia też do Tucepi, jedziemy dopiero drugi raz do Cro. Mnie też urzekła plaża i łagodne zejście do morza. Może ktoś ma świerze informacje na temat cen kwater, będzie to dla nas bardzo cenna informacja. Dzięki
.png)
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne