Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Omiś czy Tucepi??

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
_Rafi_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Rafi_ » 05.07.2012 20:47

Jesteśmy teraz w Cro i zwiedzałem wczoraj Omiś ,a dzisiaj byłem w Tucepi i zdecydowanie na odpoczynek Tucepi.Omiś to miasteczko z plażą przy centrum ,fajne jak pisali na jedno popołudnie.
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 05.07.2012 20:55

_Rafi_ napisał(a):Jesteśmy teraz w Cro i zwiedzałem wczoraj Omiś ,a dzisiaj byłem w Tucepi i zdecydowanie na odpoczynek Tucepi.Omiś to miasteczko z plażą przy centrum ,fajne jak pisali na jedno popołudnie.

Zdecydowanie się z Tobą zgadzam 8) i troszkę zazdroszczę (pozytywnie oczywiśćie) że już tam jesteście :D . Mnie pozostało jeszcze 40 dni :? i też poleżę na plaży w Tucepi 8)
_Piotrek_
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Piotrek_ » 05.07.2012 21:25

Jak większość przedmówców polecam Tucepi. Dużo kwater w Omisu jest po drugiej stronie jadranki, co może uciążliwe przy chodzeniu na plażę szczególnie z dzieciakiem. Tucepi chociaż popularne wśród turystów to we wrześniu zaczyna się wyludniać, do tego stopnia, że po 15 września część knajpek już jest zamkniętych (przynajmniej 3 lata temu tak było). My byliśmy w Tucepi z roczną (prawie) córką i byliśmy naprawdę zadowoleni tym bardziej, że również promenada jest tam naprawdę długa bezpieczna a wieczorne spacery o zachodzie słońca nie do opisania (to wszystko z resztą starałem się pokazać i opisać jakiś czas temu w relacji z naszej podróży)
krzysiek M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek M. » 06.07.2012 06:47

Zdecydowanie Tucepi , chociaz przez miejscowość przebiega jadranka. Kwatery troche droższe niż w Omis ale warto. Z Tucepi pływa statek Makarski Jadran na Zlatni Rat przez Jelsę. Bywaja wyprawy do miasta Hvar i miasta Korcula. Pływałem na Zlatni i do Hvaru z małymi dziećmi. Muzyka nie przeszkadzała, dzieci spały (mimo że była głośna, ale na statku było wesoło).Jedzenie bardzo dobre.
Polecam.
Możesz jeszcze rozważyć pobyt w Baśka Voda. Mistaeczko większe , z dala od jadranki , 2 km. plażą od Breli. Fajna plaża.
Pozdrawiam
ewalla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewalla » 06.07.2012 09:57

_Piotrek_ napisał(a):Jak większość przedmówców polecam Tucepi. Dużo kwater w Omisu jest po drugiej stronie jadranki, co może uciążliwe przy chodzeniu na plażę szczególnie z dzieciakiem. Tucepi chociaż popularne wśród turystów to we wrześniu zaczyna się wyludniać, do tego stopnia, że po 15 września część knajpek już jest zamkniętych (przynajmniej 3 lata temu tak było). My byliśmy w Tucepi z roczną (prawie) córką i byliśmy naprawdę zadowoleni tym bardziej, że również promenada jest tam naprawdę długa bezpieczna a wieczorne spacery o zachodzie słońca nie do opisania (to wszystko z resztą starałem się pokazać i opisać jakiś czas temu w relacji z naszej podróży)

Pobyt byłby od 8 września do 15, apartament przy ulicy Kraj (??)
ewalla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewalla » 06.07.2012 10:08

krzysiek M. napisał(a):Zdecydowanie Tucepi , chociaz przez miejscowość przebiega jadranka. Kwatery troche droższe niż w Omis ale warto. Z Tucepi pływa statek Makarski Jadran na Zlatni Rat przez Jelsę. Bywaja wyprawy do miasta Hvar i miasta Korcula. Pływałem na Zlatni i do Hvaru z małymi dziećmi. Muzyka nie przeszkadzała, dzieci spały (mimo że była głośna, ale na statku było wesoło).Jedzenie bardzo dobre.
Polecam.
Możesz jeszcze rozważyć pobyt w Baśka Voda. Mistaeczko większe , z dala od jadranki , 2 km. plażą od Breli. Fajna plaża.
Pozdrawiam

do Baśki mąż nie chce, był tam kiedyś przejazdem na 1 dzień i nie podobało mu sie ( za dużo ludzi) ale on wcale nie chce na makarską, jakoś dał sie przekonać na to Tucepi ( pokazałam mu zdjęcia z forum :-))

No to za ok 50 dni będzie Pag i Tucepi :-)

Tylko jeszcze zapytam jak z pogodą we wrześniu? Zawsze byliśmy w drugiej połowie czerwca, pogody wrześniowej nie znam, ale mam nadzieję, że bedzie ciepło, ale nie upalnie.
Obawiam sie troche deszczu i wiatru.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 06.07.2012 14:52

Bez dwóch zdań Tucepi!

ewalla napisał(a):Tylko jeszcze zapytam jak z pogodą we wrześniu? Zawsze byliśmy w drugiej połowie czerwca, pogody wrześniowej nie znam, ale mam nadzieję, że bedzie ciepło, ale nie upalnie.
Obawiam sie troche deszczu i wiatru.

W zeszłym roku , w Tucepi zero wiatru, pogoda .....wrzesień ........

Obrazek

Zeszły rok......lampa non stop.

Co do jaka będzie w tym roku to wróżenie z fusów.
karter
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) karter » 07.07.2012 09:33

Samo Omis (po lewej stronie od ujścia Cetiny) jest tłoczne i głośne, natomiast 1,5-2 km wcześniej, w strone Splitu, jest Duce - dużo spokojniejsze, z szeroką plażą (jak na Chorwację), na samej plaży 3 rzędy drzewek dające miły cień. Byłem tam kilkukrotnie, również z dzieckiem i bardzo mi się podobało.

P.S. opisywana szeroka plaża znajduje się na granicy Duce i Omis przed dużym polem campingowym z kortami i "Parkiem Jurajskim"
ipudlik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ipudlik » 07.07.2012 13:10

karter napisał(a):Samo Omis (po lewej stronie od ujścia Cetiny) jest tłoczne i głośne, natomiast 1,5-2 km wcześniej, w strone Splitu, jest Duce - dużo spokojniejsze, z szeroką plażą (jak na Chorwację), na samej plaży 3 rzędy drzewek dające miły cień. Byłem tam kilkukrotnie, również z dzieckiem i bardzo mi się podobało.

P.S. opisywana szeroka plaża znajduje się na granicy Duce i Omis przed dużym polem campingowym z kortami i "Parkiem Jurajskim"

Potwierdzam tez w zeszlym roku tam bylismy. Plaza przed polem campingowym jest bardzo fajna i szeroka i duzo cienia pod drzewami mozna znalesc oraz prysznice na plazy. W tym roku Podaca. :)
mikrus100
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikrus100 » 16.07.2012 08:14

Witam, wybieramy się z żoną i z trójką dzieciaków 10 sierpnia też do Tucepi, jedziemy dopiero drugi raz do Cro. Mnie też urzekła plaża i łagodne zejście do morza. Może ktoś ma świerze informacje na temat cen kwater, będzie to dla nas bardzo cenna informacja. Dzięki 8)
husband
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) husband » 16.07.2012 08:44

mikrus100 napisał(a):Witam, wybieramy się z żoną i z trójką dzieciaków 10 sierpnia też do Tucepi, jedziemy dopiero drugi raz do Cro. Mnie też urzekła plaża i łagodne zejście do morza. Może ktoś ma świerze informacje na temat cen kwater, będzie to dla nas bardzo cenna informacja. Dzięki 8)

http://www.tucepi.net/tucepi-apartments.htm
swietnynik
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) swietnynik » 16.07.2012 21:09

Też jadę 10tego do Tucepi. Apartament przy morzu 55 euro. Ceny w knajpach znośne. Byłem już w tym roku początkiem czerwcu to za obiad z piwem dla jednej osoby około 70-80 kun, nie wiem czy chce im się zmieniać karty na sezon i przedsezon, ale żarcie pyszne mają.
lillylive
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lillylive » 17.07.2012 07:34

Wróciłam z Tucepi 3tygodnie temu apartament przy plaży 60e/doba 4osobowy.Polecam Tucepi plaże ok dla dzieci,plac zabaw jest tylko juz w czerwcu na plaży mały tłok w sezonie się tam nie widzę,ale warto!
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Omiś czy Tucepi?? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone