Re: Objazd płatnej drogi na Słowacji
napisał(a) Liquid » 23.08.2012 08:26
darek1 napisał(a):Zdaje mi się,że Policja Słowacka liczy na jeleni z Polski i pewno ich wyłapuje.
Nie jest też prawdą że słowacka policja poluje na kierowców próbujących ominąć płatny odcinek R1. Jak w cywilizowanym kraju każdy ma wybór płacić lub nie. Podobnie w Chorwacji, nie spotkałem się ze wzmożonymi kontrolami policji na Jadrance dlatego że ktoś omija autostradę. Wszystko jest pięknie oznakowane znakami, tam gdzie autostrada jest płatna jest odpowiednie oznakowanie pod znakiem autostrady a tam gdzie jest bezpłatna, również. Zapewniam Cię że znak płatnej autostrady
znajduje się po zjechaniu z bezpłatnego odcinka R1. Jechałem po raz pierwszy, wprawdzie z nawigacją ale wszystko na prawdę jest pięknie oznakowane. Jak masz obawy to zjedź sobie skrzyżowanie wcześniej zgodnie z załączonym linkiem powyżej. Nie będzie ryzyka że przeoczysz zjazd.
darek1 napisał(a):Omijanie tego odcinka nie jest proste.
Omijanie tego odcinka jest banalnie proste. Nie dało się tego prościej opisać i zaznaczyć na mapie. Wszystko jesto prosto zaznaczone. A wydaje mi się że nikt filmu z youtube nie załączy.