Pytałem już o to samo w innym wątku (miłośników Pagu) ale nie ma do tej pory odpowiedzi.
W niektórych rejonach tego surowca jest dużo
.png)
generał4101 napisał(a)::papa: Witam ,wybieram się do Orebic już wkrótce i mam taki mały problem i prożbę bo gdzieś czytałem ale nie mogę teraz znależć wątku chodzi PECKA MIĘSNA ????? gdzie i u kogo w Orebic można to jedzenie zamówić i jak cenowo to wychodzi i czy to jest porcja czy jak pizza całą trzeba zamówić![]()
.png)
Co masz na myśli mówiąc o przyrządzeniu?Marko66 napisał(a):Czy ktoś zna jakiś przepis na przyrządzenie jeżowców ? Podobno są jadalne![]()
Pytałem już o to samo w innym wątku (miłośników Pagu) ale nie ma do tej pory odpowiedzi.
.png)
.png)
No - mówiłam, że na żywcaBelluna napisał(a):To jeszcze raz posłużę się linkiem, Leon w ostatnim poście na pierwszej stronie wyjaśnia co i jak z tymi jeżowcami
![]()
jezowce-kuchnia-t7430.html
.png)
Może te bezpestkowe mają mniejBelluna napisał(a):Torcik arbuzowy wygląda bosssko, ale chyba trzeba zjeść od razu. Arbuz ma przecież ogrom soku, chyba ta bita by popłynęła po paru godzinach
.png)
Myślę, że tu chodzi bardziej o sposób podania i efekt niespodzianki po ukrojeniu pierwszego kawałka "tortu" niż o to, że z bitą śmietana arbuz smakuje lepiej...Belluna napisał(a):Ale z drugiej strony, to arbuzowi ta bita jest niepotrzebna, pychota "na żywca"zwłaszcza prosto z lodówki.
.png)
Anai napisał(a):Re: Od kuchni...
Post napisał(a) Anai » 07.07.2015 09:14
Marko66 napisał(a):
Czy ktoś zna jakiś przepis na przyrządzenie jeżowców ? Podobno są jadalne
Co masz na myśli mówiąc o przyrządzeniu?
Ja czytałam, że rozłupujesz jeżowca i jesz - jak ostrygę, na żywca
Belluna napisał(a):To jeszcze raz posłużę się linkiem, Leon w ostatnim poście na pierwszej stronie wyjaśnia co i jak z tymi jeżowcami
![]()
jezowce-kuchnia-t7430.html
.png)
generał4101 napisał(a)::papa: Witam ,wybieram się do Orebic już wkrótce i mam taki mały problem i prożbę bo gdzieś czytałem ale nie mogę teraz znależć wątku chodzi PECKA MIĘSNA ????? gdzie i u kogo w Orebic można to jedzenie zamówić i jak cenowo to wychodzi i czy to jest porcja czy jak pizza całą trzeba zamówić![]()

.png)
Mmm... lubię to, bardzo lubię - choć niekoniecznie w taką pogodęJackDaniels;) napisał(a):Placek po węgiersku![]()
Anai napisał(a):Mmm... lubię to, bardzo lubię - choć niekoniecznie w taką pogodęJackDaniels;) napisał(a):Placek po węgiersku![]()
Sama robię ciut inaczej - bez śmietany za to z żółtym serem i zapiekam przed podaniem coby ten ser się rozpuścił...
Ural napisał(a):Daniel Mistrzu Kulinarny - pychota zapewne . Jaki piękny smakowity Placek po Węgiersku. Mmmmmmmmmmmmmm zjadłoby się.![]()
![]()
![]()
![]()