Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Od kuchni...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.05.2015 21:04

Dziadek Maciek napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a): stek bardzo... solimy, pieprzymy
:

Zawsze mnie uczono, że ... czerwonego mięsa przed smażeniem nie solić, włókna mięsa się kurczą i wychodzi gumowate. Więc staramy się używać przypraw, które nie zawierają soli.

Ale to może tylko teoria, którą niepotrzebnie stosuję.

Inną sprawą jest, że stek wygląda bardzo smakowicie i chętnie znalazłbym bym się koło niego aby chociaż kęs zdegustować.

Też tak robiłem, czyli nie soliłem :P do czasu kiedy to mój znajomy, znany poznański szef kuchni zaserwował mi swojego steka :P
Po prostu dooope urywa :wink:
Polecam.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 30.05.2015 22:38

JackDaniels;) napisał(a):... nie soliłem :P do czasu kiedy to mój znajomy, znany poznański szef kuchni zaserwował mi swojego steka :P
Po prostu dooope urywa :wink

:D ...biorę to za dobrą monetę i mam nadzieję, że polecisz nam Jego restaurację?
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 31.05.2015 06:22

Ten stek wygląda smakowicie tylko po przekrojeniu jest zbyt żywy czyli surowy. Co prawda nie jadłem tak przyrządzonego to zbytnio nie mogę polemizować.

Na talerzu przed smażeniem jest czosnek koło wołowego i masła czy coś innego?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.05.2015 07:12

majeczka napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):... nie soliłem :P do czasu kiedy to mój znajomy, znany poznański szef kuchni zaserwował mi swojego steka :P

:D ...biorę to za dobrą monetę i mam nadzieję, że polecisz nam Jego restaurację?

noł problema, polecam i podeślę namiar na knajpkę :wink:

Ural napisał(a):Ten stek wygląda smakowicie tylko po przekrojeniu jest zbyt żywy czyli surowy. Co prawda nie jadłem tak przyrządzonego to zbytnio nie mogę polemizować.

Na talerzu przed smażeniem jest czosnek koło wołowego i masła czy coś innego?

Tak jest! jest to czosnek koło masełka i stejka, ja akurat wolę bardziej żywego :mrgreen: czyli surowego, jest kilka stopni wysmażenia, tak więc każdy znajdzie coś dla siebie :wink:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 31.05.2015 13:06

A to jakis problem wkleić tutaj? :twisted:

Myślę, że problemem/czynnością jest tzw. odpoczynek mięsa.
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 01.06.2015 11:06

JackDaniels;) napisał(a):Tak jak lubię, prawdziwe męskie żarcie :P stopień wysmażenia Blue, stek bardzo krwisty lekko obsmażony z każdej strony – mięso w środku surowe i ciepłe :hut:
Ja bym pewnie potrzymała jeszcze z minutkę dłużej, ale i tak wyglądają pysznie :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 01.06.2015 11:43

Anai napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):Tak jak lubię, prawdziwe męskie żarcie :P stopień wysmażenia Blue, stek bardzo krwisty lekko obsmażony z każdej strony – mięso w środku surowe i ciepłe :hut:
Ja bym pewnie potrzymała jeszcze z minutkę dłużej, ale i tak wyglądają pysznie :D

ja z 5 co najmniej a potem dałabym głodnemu :)
sorki, ale jak krew cieknie z jedzenia a ja tygrysem właśnie nie jestem .... to dziękuję .... :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.06.2015 21:43

majeczka napisał(a):

Drukarnia Skład Wina & Chleba na Podgórnej :wink: daj znać jak będziesz, ciekaw jestem Twojej opinii :P w następny łikend wybieram się na pokazy lotnicze na pewno wpadnę do Błażeja na rissoto z krewetkami, stejka i butelkę dobrego wina :wink:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 03.06.2015 16:05

A ja dziś zrobiłem młodą na krótko. :)

-kapucha młoda
-marchewka młoda
-sól
-pieprz
-koperek
-boczek wcześniej lekko podsmażony

....i ot wszystko......i danie gotowe.

Obrazek
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 03.06.2015 20:32

JackDaniels;) napisał(a):
majeczka napisał(a):

Drukarnia Skład Wina & Chleba na Podgórnej :wink: daj znać jak będziesz, ciekaw jestem Twojej opinii :P w następny łikend wybieram się na pokazy lotnicze na pewno wpadnę do Błażeja na rissoto z krewetkami, stejka i butelkę dobrego wina :wink:

:D Wielkie dzięki, wierz mi, tam jeszcze nie byłam.

Pozdrawiam :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.06.2015 20:01

Mój autorski wideo-przepis na wołowego klopsa BBQ nadzianego grillowanymi warzywami :P jedyny i niepowtarzalny w swoim rodzaju :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

smacznego :mrgreen: :papa:
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 07.06.2015 20:31

Mój Ty Boże - rewelacja
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.06.2015 20:37

Ural napisał(a):Mój Ty Boże - rewelacja

Eee tam, dopiero się rozkręcam z wideo-przepisami :oczko_usmiech:
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 13.06.2015 07:23

No co Ty Daniel, no co Ty .................. 8O 8O 8O
orson
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) orson » 13.06.2015 11:46

JackDaniels;) napisał(a):Mój autorski wideo-przepis na wołowego klopsa BBQ nadzianego grillowanymi warzywami :P jedyny i niepowtarzalny w swoim rodzaju :wink:

Mistrzostwo Świata, że tak powiem. Tego mięcha to ile jest na takie 5 klopsów??
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone