Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Od kuchni...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.06.2015 13:47

Właśnie zlazło z patelni moje ulubione żarcie, rostbef i polędwica wołowa :P smacznego Mariusz :oczko_usmiech:

Obrazek

Obrazek
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 23.06.2015 13:50

Dzięki :evil: ............smacznego. :)

P.S. Do 12 września jestem na zielsku , potem nic se nie odpuszczę. :oczko_usmiech:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 23.06.2015 13:54

maniust napisał(a):P.S. Do 12 września jestem na zielsku , potem nic se nie odpuszczę. :oczko_usmiech:

Ale monitoruj się w lustrze Maniek na bieżąco. :?
Jak Ci zaczną uszy jak zajoncu roznąć, yebnij tym od razu. :? :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.06.2015 14:01

maniust napisał(a):Dzięki :evil: ............smacznego. :)

P.S. Do 12 września jestem na zielsku , potem nic se nie odpuszczę. :oczko_usmiech:

Ja tysz na zielsku i na białku :P do sierpniowego wyjazdu do cro :mrgreen: cza jakoś wyglądać na crolandzkich plażach :wink: ale takich rarytasów od czasu do czasu to ja se nie odpuszczę :mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 23.06.2015 14:05

anakin napisał(a):Jak Ci zaczną uszy jak zajoncu roznąć, yebnij tym od razu. :? :oczko_usmiech:

oj tam .... urosną i co???? ale wiesz jaki szybki będzie w kilometrach??? :)

Ania daj coś zielonego bo się OT robi a nie chce mi się tego wydzielać :)
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 23.06.2015 14:08

JackDaniels;) napisał(a):Ja tysz na zielsku i na białku :P do sierpniowego wyjazdu do cro :mrgreen: cza jakoś wyglądać na crolandzkich plażach

No no no ........ :oczko_usmiech:

Maurycy ty mnie tu nie strugaj taką czcionką , bo okulistę mam za tydzień dopiero......... :evil:

Pani moderator to je PHP, to co tu wydzielać........ :mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 23.06.2015 14:11

maniust napisał(a):Maurycy ty mnie tu nie strugaj taką czcionką , bo okulistę mam za tydzień dopiero......... :evil:

marchewkę włącz :)

maniust napisał(a):Pani moderator to je PHP, to co tu wydzielać........ :mrgreen:

nie no ja wiem, Panie Maniek ;) ale przyjdzie ktoś po przepis .... i szczeli focha, że musi się przez dyskusje :roll: przebijac ;)
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 23.06.2015 14:33

JackDaniels;) napisał(a):Anai jak byś nie znalazła tej jagnięciny, to mam zajefajnie smaczny oryginalny przepis z wołowinką :P Dalmatyńska Pašticada którą robiła nam nasza gospodyni w Primosten :P
Zdjęcia super, aż ślinotoku dostałam ale podaj jeszcze jakieś szczegóły :smo:

Roxi napisał(a):Zrobię malutki OT, ale nie mogłam tego pozostawić bez komentarza: :lol:
Sałatę i pandę muszę zapamiętać i sprzedać dalej ;)

A jagnięciny poszukaj może w makro :?:
Spoko - luuuz tę pandę to wiesz, do wszystkiego można dopasować :lool:
... a jagnia w makro szukałam, ale w DGL jest dupne makro i nie było :/

maniust napisał(a):Potraficie podnieś ciśnienie , nie dość że człowiek od miesiąca na zielsku ,to jeszcze głodny w pracy siedzi. :evil:
:mrgreen:

Bea.ta napisał(a):Ania daj coś zielonego bo się OT robi a nie chce mi się tego wydzielać :)

Mówisz i masz - wprawdzie nie całkiem zielone ale zawsze cuś :oczko_usmiech:

_MG_5936a.JPG
Drugie miejsce w tegorocznym konkursie na najlepsze żarcie w Cro...
Domowy makaron w sosie z krewetek i cukini - mniaaaam :D

Bea.ta napisał(a):
maniust napisał(a):Pani moderator to je PHP, to co tu wydzielać........ :mrgreen:

nie no ja wiem, Panie Maniek ;) ale przyjdzie ktoś po przepis .... i szczeli focha, że musi się przez dyskusje :roll: przebijac ;)
To wydzielisz focha :P
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 23.06.2015 14:42

Anai napisał(a):[Mówisz i masz - wprawdzie nie całkiem zielone ale zawsze cuś :oczko_usmiech:

troszkę jest :)
przepisa daj na to z cukinią i krewetkami :)

Anai napisał(a):To wydzielisz focha :P

mam inny pomysł na focha :lool:
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 23.06.2015 15:10

Bea.ta napisał(a):przepisa daj na to z cukinią i krewetkami :)
Tak dobrze to nie ma, ale mogę Ci podać adres gdzie takim karmią :oczko_usmiech:
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 23.06.2015 15:28

Anai napisał(a): Tak dobrze to nie ma, ale mogę Ci podać adres gdzie takim karmią :oczko_usmiech:

phiiiiiiiiiiiiii :roll: dowcipna .... :roll:

se sama zrobię :)
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 07.07.2015 07:07

Tort z arbuza
- świetny deser na upalny dzień i jeszcze jak efektownie wygląda O_o :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.07.2015 07:18

mniam, mniam :P :P
generał4101
Odkrywca

Postnapisał(a) generał4101 » 07.07.2015 07:34

:papa: Witam ,wybieram się do Orebic już wkrótce i mam taki mały problem i prożbę bo gdzieś czytałem ale nie mogę teraz znależć wątku chodzi PECKA MIĘSNA ????? gdzie i u kogo w Orebic można to jedzenie zamówić i jak cenowo to wychodzi i czy to jest porcja czy jak pizza całą trzeba zamówić :oops: :oops:
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 07.07.2015 08:14

generał4101 napisał(a)::papa: Witam ,wybieram się do Orebic już wkrótce i mam taki mały problem i prożbę bo gdzieś czytałem ale nie mogę teraz znależć wątku chodzi PECKA MIĘSNA ????? gdzie i u kogo w Orebic można to jedzenie zamówić i jak cenowo to wychodzi i czy to jest porcja czy jak pizza całą trzeba zamówić :oops: :oops:

Nie wiem czy w tym konkretnym wątku pojawiła się kiedykolwiek informacja na ten temat - szczerze mówiąc nie sądzę :mrgreen:
Nie wiem też gdzie konkretnie w Orebiču taką pekę zamówić możesz...

Wiem natomiast, że zamawiać trzeba wcześniej, całą (zwykle na ok. 8 osób), cena czasem podana jest za całość a czasem za jedną porcję
- w Rovinju (daleko od Orebiča :P) na ten przykład porcja peki z jagnięciną to koszt ok. 130 kun...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone