To powiedz Oksano ile kalorii ma Twój syberyjski pieróg. Możesz pomylić się o jedną kalorię
.png)
darek1 napisał(a):Mięsne dania![]()
![]()
![]()
To powiedz Oksano ile kalorii ma Twój syberyjski pieróg. Możesz pomylić się o jedną kalorię
.png)
Pojęcia nie mam i szczerze powiedziawszy aż tak bardzo mnie to nie pasjonujedarek1 napisał(a):Powiedz Anai ile kalorii ma jedna porcja Twojego ciasta ???
Paulka napisał(a):Anai, czytając składniki Twojego piernika z kwiatkiem stwierdziłam, że jest to właściwie mój czeski placek tylko, że ja jeszcze do ciasta dodaję cynamon ewentualnie jakąś przyprawę do piernika, żeby ciasto miało ciemniejszy kolor.
Piszesz, że wkładasz go na 2 dni do lodówki ... hmmm, u mnie po dwóch dniach już tego ciasta nie ma
To nie do końca prawda, bo nie same i te ciasta to głównie ja zapodaję...Bocian napisał(a):Bo zapodajecie same ciasta
.png)
ynka napisał(a):Paulka napisał(a):Anai, a jak robisz smażoną pekinkę ?
Macie może jakiś ciekawy pomysł na danie rybne, bo goście za kilka dni nadciągają, a oni od jakiegoś czasu z mięsa tylko ryby.
Smażoną czy podsmażoną?
Ja bardzo lubię podsmażaną lodową
.png)
ynka napisał(a):Anai, chyba tylko ja i ty i jeszcze Darek, zaglądamy do tego wątku, nikogo nie interesuje gotowanie![]()
.png)
Dziękuję...longtom napisał(a):Ja tu także zaglądam, ale nie ze względu na przepisy, tylko na zdjęcia Anai.
Paulka napisał(a):Anai, a jak robisz smażoną pekinkę ?

Tu Cię za bardzo nie poratuję, bo ja ryby albo smażę albo piekę (pstrąg, makrela, ostatnio ostrobok), no chyba, że wziąć jeszcze pod uwagę makaron z łososiem na który przepis masz na jednej z poprzednich stronPaulka napisał(a):Macie może jakiś ciekawy pomysł na danie rybne, bo goście za kilka dni nadciągają, a oni od jakiegoś czasu z mięsa tylko ryby.

.png)
longtom napisał(a):Ja tu także zaglądam, ale nie ze względu na przepisy, tylko na zdjęcia Anai.![]()

.png)
longtom napisał(a):A tak przy okazji podobał mi sie przepis na pierogi syberyjskie, do których potrzeba oliwy i oregano.![]()
.png)
.png)
Paulka napisał(a):Anai, czy Ty jesteś twórczynią książek kucharskich skoro i pekinkę miałaś gotową ?
Bardzo mi spodobał przepis na makaron z łososiem, ale mogę mieć problem ze świeżym szpinakiem chyba, że masz pomysł na jakiś zamiennik.
Natomiast o pstrągu owszem myślałam. Kto wie czy nie zaserwuję.
Ale i ynka poddała mi pomysł ... podsmażane pierogi ruskie. Wiem, że to lubią