.png)
.png)
maslinka napisał(a):Jeśli chodzi o bałkańską kuchnię, najlepsze čevaby jedliśmy w tym roku w Travniku (BiH) w ćevabdžinicy Hari. Niestety nie załapały się na zdjęcie, zostały od razu pochłonięte
Minimalnie gorsze, ale też przepyszne, były w innej ćevabdžinicy - Konak Bečka Kafana (również w Travniku) i te już mam uwiecznione:
Idealnie zgrillowane, do tego pyszna lepinja i oczywiście cebula. Bez ajvaru, w BiH go nie podają, ewentualnie z kajmakiem. Proste smaki, a jakie pyszne!
boboo napisał(a):Nie wiem, ale jeżdżę co miesiąc A4 (Zgorzelec-Gliwice) i mogę gdzieś na kawę przystanąćHabanero napisał(a):Czy w Polsce można gdzieś kupić Leberkäse ?

boboo napisał(a):Osobiście fanem Leberkaese nie jestem, dlatego się nie wypowiem(ale mogę znowu przywieźć).
Ale co do kawy, to pełnię jej aromatu otrzymasz, gdy zastosujesz się do posłanego na PW video.
Ja osobiście do filtra ładuję 2 kopiaste łyżeczki (wystarcza na dobry rozruch serca). Zanim przecieknie, potrwa i z 10+ minut. Latem wrzucam 1-2 kostki lodu (już po rozmieszaniu kawy z mlekiem).
Tylko uważaj, ta kawa wciąga![]()
Zakupisz filtry i szklaneczki, no to nie będą bezużytecznie stały...
Ural napisał(a):Też mi Bobo pokazałeś, placki hmmm. Nic innego nie ma na tym jarmarku?
boboo napisał(a):co mi się wbiło w pamięć ze względu na smak (wow-efekt)
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.