Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nie wiem co na Istrii wybrać???

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mirabelka111
Turysta
Nie wiem co na Istrii wybrać???

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirabelka111 » 15.07.2008 23:59

Jadę do Cro po raz trzeci. Był już Lopar i było Tucepi.
Tym razem padło na Istrię. Poradźcie proszę w jakiej mieścince się ulokować, żeby było cicho, przyjemnie, blisko do plaży z łagodnym zejściem (2 małych dzieci) a jednocześnie można było przejść się wieczorem promenadą i zwiedzić co nieco (ze względu na dzieci zwiedzanie będzie ograniczone)
Myślałam o Baśce ale piszecie, że tłoczno i gwarno a nie tego szukamy.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.07.2008 00:15

Na Istrii nie żadnej Baśki :wink: Baška jest na wyspie Krk.

Na Istrii polecam pobyt w Funtanie lub w Rabacu
dychy4
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dychy4 » 16.07.2008 04:33

Polecam Rovinj - ma spokojną dzielnicę mieszkalną (Centener) blisko plaży i antyczne centrum - jest co oglądać.
Przy plaży jest lasek - można odpocząć w cieniu, a plaża jest żwirkowa, tyle że zejście do wodu jest skaliste (przynajmniej na plaży Kuvi, na której byłem).
Poniżej mas link do oficjalnej strony miasta:
http://www.inforovinj.com/eng/

Pozdrawiam,
dychy4.
mirabelka111
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirabelka111 » 04.08.2008 14:10

No to ładnie dałam ciała ;).
Czyli mamy co wyboru Istrię lub wyspę Krk.

Czytałam gdzieś, że tam jednak zimniej i brzydziej . Czy to prawda?
Czy tylko na Makarskiej jest pięknie w Chorwacji?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 04.08.2008 14:24

na istrii jest wystarczajaco ladnie aby milo spedzic urlop. sa bardzo klimatyczne male miasteczka co kawalek (rovinj, porec, vrsar czy niemala pula)

jak lubicie sie ladnie i calkiwicie opalac to jak zwykle nie bylbym soba gdybym nie polecil jakiegos osrodka fkk np Ulika k/Porec :lol:
ZUL
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZUL » 04.08.2008 15:00

mirabelka 111-proponuję UMAG w pobliżu hoteli AURORA i GOLDEN ISTRA. Szczególnie przy tym drugim hotelu jest łagodne piaskowe zejście do morza.Hotele położne między Umagiem a Savudriją.
ZUL
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZUL » 04.08.2008 15:02

ZUL napisał(a):mirabelka 111-proponuję UMAG w pobliżu hoteli AURORA i GOLDEN ISTRA. Szczególnie przy tym drugim hotelu jest łagodne piaskowe zejście do morza.Hotele położne między Umagiem a Savudriją.
mucha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mucha » 04.08.2008 15:02

Polecam Rabać i Vrsar.
Krzyżak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzyżak » 04.08.2008 18:01

Witam,

Ze swojej strony polecam Vrsar (wydaje mi się, że tam znajdziesz to czego szukasz, a więc większego spokoju). Nieduża miejscowość położona blisko limskiego fiordu. Doskonały punkt na miejsce wypadowe. Blisko do Porecia, Rovinj, Puli. Te ostatnie to raczej spore miasta (Poreć i Rovinj - ponad 10 tys. mieszkańców, Pula - kilkadziesiąt). Są to raczej gwarne miejsca (mnie to nie przeszkadza), szczególnie w swoich centrach. Ponadto w centrum Rovinj nie ma kwater blisko morza, poza dość drogimi apartamentami i hotelami. Łatwiej o to w pobliskich ośrodkach wypoczynkowych. Ale czy są to oazy ciszy i spokoju - raczej nie.

Ale mi i tak najbardziej podobał się Rovinj. Piękne miasteczko 8)

Pozdrawiam

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne