Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Narty 2008

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kmusial
Croentuzjasta
Narty 2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmusial » 04.08.2008 09:22

Czy ktoś już planuje wyjazd na narty w sezonie 2008/2009. Szukam sprawdzonych namiarów na apartamenty w Dolomitach.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 04.08.2008 10:23

Wprawdzie nie Dolomity, ale hotel sprawdzony dwukrotnie przeze mnie i przez FUXa. http://www.gortani.it/pl/nonsoloterme.htm
kmusial
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmusial » 04.08.2008 11:47

Oferta wydaje się ciekawa. Napisz czy są duże kolejki do wyciągów i tłok na trasach?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.08.2008 13:20

kmusial napisał(a):Oferta wydaje się ciekawa. Napisz czy są duże kolejki do wyciągów i tłok na trasach?

Trasy super, ceny jeszcze lepsze. Kolejki tylko w sobotę i niedzielę, jak zwalą się mijscowi.
Warto. Jadę tam 3 raz z rzędu.
misia53
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) misia53 » 04.08.2008 14:20

Jakos strasznie mało tras nie nudzi Wam sie po 3 dniach jazdy?
teper
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) teper » 04.08.2008 21:08

witam.
jeździmy do Włoch co roku na rozpoczęcie sezonu w grudniu.
byliśmy już w Livigno, Madonna Di Campiglio, Passo Tonale.
w ostatnim sezonie byliśmy w Livigno, jechaliśmy prawie że w ciemno, kwatery rezerwowałem przez internet na 2 tygodnie przed wyjazdem, szukając ofert gdzieś na stronach miejscowości, cena za tydzień pobytu: 7 noclegów + karnet narciarski na 7 dni wyniosła ok. 220euro od osoby. musiliśmy tylko tam dojechać i zabrać jedzenie.
apartament mieliśmy w zamkniętej dla ruchu części Livigno, w samym centrum, tak jakby w Zakopcu na Krupówkach.
można zobaczyć fotki np tu:
http://www.prsz.com/galeria/v/teper/200 ... 5_livigno/
jak się wejdzie wyżej do galerii:
http://www.prsz.com/galeria/v/teper/
to są zdjęcia z innych wyjazdów.
pozdrawiam
Bartek

ps.
w tym roku zaczynamy na 90% w Madonna Di Campiglio ;)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.08.2008 06:03

teper napisał(a):
ps.
w tym roku zaczynamy na 90% w Madonna Di Campiglio ;)

Byłem przejazdem jeden dzień bez jazdy na nartach.
Zakopane do kwadratu + światowe butiki.
Zakupy na pewno będziecie mieli gdzie robić.... :lol:
Z parkowaniem pod wyciągiem (kosztownym) będzie już gorzej.
Pozdrawiam.
P.S. Dla mnie Gortani i Zoncolan są dla wypoczynku, a M D C do spacerów i lansu. Boże broń nie bierz tego do siebie, ale taki jest tam klimat. Na górnej stacji także. Ceny zbliżone do Wenecji. Smacznie także nie za bardzo.
kmusial
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmusial » 05.08.2008 06:49

W jakiej odległości od wyciągów jest ten hotel "Gortani"?
teper
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) teper » 05.08.2008 07:07

FUX napisał(a):Zakopane do kwadratu + światowe butiki.
Zakupy na pewno będziecie mieli gdzie robić.... :lol:
Z parkowaniem pod wyciągiem (kosztownym) będzie już gorzej.
Pozdrawiam.
P.S. Dla mnie Gortani i Zoncolan są dla wypoczynku, a M D C do spacerów i lansu. Boże broń nie bierz tego do siebie, ale taki jest tam klimat. Na górnej stacji także. Ceny zbliżone do Wenecji. Smacznie także nie za bardzo.

Mieszkamy nie w samej Madonnie tylko przy węźle wyciągów na Groste i w kierunku Marillevy. mamy 20m do gondolki, parking podziemny w cenie pobytu, do tego basen.
jeśli chodzi o jedzenie to zawsze robimy sobie sami, nie korzystamy z knajp, więc to nas mało interesuje. do centrum Madonny ok. 30min. spacerem.
jesli chodzi o trasy narciarskie to jest baardzo duży wybór, każdy znajdzie coś dla siebie, można też się zmierzyć na slalomowej trasie pucharu świata, można pozwiedzać jadąc trasami do Folgaridy/Marillevy, można wsiąść w auto i pojechać np. do Passo Tonale/Ponte Di Legno - tam też jest gdzie pojeździć, karnet obejmuje cały region, skibus też jest free.
dla mnie bomba i do odpoczynku i do zwiedzania, o wyjeżdżeniu się na max'a nie wspomnę.
kmusial
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmusial » 06.08.2008 14:00

Teper, czy możesz podać jakieś konkrety tego apartamentu ?
teper
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) teper » 07.08.2008 20:30

napisz do mnie na priva: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl lub gg: 4706306
marsylia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marsylia » 08.09.2008 14:10

Livigno to jest to :!: I ta strefa bezcłowa :hearts:
Właśnie szukamy ze znajomymi czegoś na koniec grudnia, początek stycznia, ale ceny są jakies z kosmosu :roll: w tym terminie.

Obrazek

Livigno, kwiecień 2008, baaajka :hearts:
Miśka33
Globtroter
Ferie na nartach

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miśka33 » 09.09.2008 06:57

Może ktoś jeszcze ma jakąś sprawdzoną propozycję? Ja do tej pory nie miałam doswiadczenia z Alpami zimą. Może coś ciekawego i finansowo przystępnego? Jadę z dwójką dzieci (najmłodsze 7 lat - już jeździ)
Pozdrawiam
Jola L-G
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jola L-G » 09.10.2008 00:29

Mam sprawdzone i wracam tam często, ale niestety to nie Alpy !!!! miłego pobytu w Alpach, ja będę za 6 tygodni śmigać !!!!
Miśka33
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miśka33 » 09.10.2008 09:05

Jolu
Alpy, nie Alpy, jeśli jeżdzisz w jakieś ciekawe miejsce, podziel się informacjami na ten temat
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone