Wiem, że dla części jest to banalny temat, ale dla mnie jest to ważne. Interesują mnie sprawdzone trasy wraz z czasem podróży.
Dzięki za pomoc
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
krzemian napisał(a):Spanie w Trnawie przed Bratysławą. ......Jak będziesz jechać w nocy i odrobinę szybciej to myślę, że w 17-18 godzin do Splitu dojedziesz. Do Makarskeij no cóż, jeszcze ze dwie godziny doliczyć chyba trzeba.
Pozdro
.png)
twister07 napisał(a):Dzięki wielkie za wyjaśnienia.
Czytałam że za Splitem zrobili autostradę i z tamtąd jest kolo 20 km do Makarskiej normalą drogą.
.png)
twister07 napisał(a):wiem, ze było już sporo o tym, ale chciałabym poznać w miarę dokładnie trasę, którą mam jechać. a jak do tej pory to znalazłam raczej ogólnikowe info. już raz jechałam ze znajomymi, ale wtedy jechaliśmy przez góry - dodatkowo zwiedzając. niestety tym razem nnie mam aż tyle wolnego i dlatego zależy mi na szybkim dojeździe.
będę wyjeżdżała we wtorek 14 sierpnia koło godziny 20. Co do prędkości to nie należe do osób, które jadą zgodnie z ograniczeniami - szczególnie na autostradzie :)
dzięki za wyrozumiałość i mam nadzieję na wyczerpujące info z Waszej strony :D
pozdrowionka
.png)
twister07 napisał(a):dzięki wielkie za info.
a możesz mi powiedzieć ile zajął ci dojazd? i którą traską?
.png)
Danka napisał(a):twister07 napisał(a):wiem, ze było już sporo o tym, ale chciałabym poznać w miarę dokładnie trasę, którą mam jechać. a jak do tej pory to znalazłam raczej ogólnikowe info. już raz jechałam ze znajomymi, ale wtedy jechaliśmy przez góry - dodatkowo zwiedzając. niestety tym razem nnie mam aż tyle wolnego i dlatego zależy mi na szybkim dojeździe.
będę wyjeżdżała we wtorek 14 sierpnia koło godziny 20. Co do prędkości to nie należe do osób, które jadą zgodnie z ograniczeniami - szczególnie na autostradzie
dzięki za wyrozumiałość i mam nadzieję na wyczerpujące info z Waszej strony![]()
pozdrowionka
pamiętaj , że 15 sierpnia to święto , i to nie tylko u nas , w Chorwacji również , w związku z tym mogą być korki na autostradzie...
ja byłam w Chorwacji 25 czerwca / to ich święto narodowe/ na plaży ludzi przybyło , a i w radiu podawali , że tunele Mala Kapela i Sveti Rok stoją..., korek na bramkach w Zagrzebiu...
.png)
donia2 napisał(a):Od Bratysławy do Wiednia masz obwodnicę dalej autostradę (Graz) jedziesz sobie jak chcesz (albo szybko albo wolno) - Maribor.
Węgry - odpadają całkowicie - bez dyskusji.
Lepiej jechać autostradą i czuć się "europejczykiem" niż klekotać sie po jakiś zadupiach.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi