Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Na wczasy do miejscowości Kasztel Stary

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
JOANNAana1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) JOANNAana1 » 29.05.2006 12:48

Witam serdecznie.02.06 wybieram się na wczasy do miejscowości Kasztel Stary.Będę mieszkała w Hotelu Palace.Czy ktoś był w tej miejscowości i mieszkał w tym hotelu? Proszę o informacje i wszelkie spostrzeżenia dotyczące miejscowości i hotelu.Pozdrawiam Asia :)
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 29.05.2006 13:22

Baza wypadowa super.
Woda przy plaży do najczystrzych nie należała.
Jesli dobrze pamiętam przy hotelu jest basen.
Często przechodziłem obok hotelu, mieszkałem na kwaterach prywatnych.
JOANNAana1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) JOANNAana1 » 30.05.2006 06:42

Dziękuję za odpowiedź. Jestem przekonana,że wczasy będą udane.Tym bardziej,że pogoda z pewnością dopisze.Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Asia
jacek77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek77 » 30.05.2006 12:14

JOANNAana1 napisał(a):Witam serdecznie.02.06 wybieram się na wczasy do miejscowości Kasztel Stary.Będę mieszkała w Hotelu Palace.Czy ktoś był w tej miejscowości i mieszkał w tym hotelu? Proszę o informacje i wszelkie spostrzeżenia dotyczące miejscowości i hotelu.Pozdrawiam Asia :)

Hotel "Palace" jest praktycznie nad samym morzem(na pewno jest basen).
Woda w zatoce Kastelańskiej rzeczywiście niezbyt czysta(bliskośćć portów w Splicie i Trogirze).Samego hotelu nie znam, bo mieszkałem w apartamencie w Kastel Luksic. Od hotelu w jedną i drugą strone jest przepiękna promenada nad samym morzem w sam raz na wieczorne spacery(mnóstwo kafejek i restauracji)
Pzdr i miłych wrażeń życze Jacek
JOANNAana1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) JOANNAana1 » 31.05.2006 06:54

Witam, bardzo ucieszyła mnie wiadomość o pięknej promenadzie,bo dla mnie przede wszystkim ważne jest aby mieć gdzie pospacerować. Jeśli chodzi o wodę to akurat nie pływam.Wyjeżdżam już w piątek a tym czasem sprawdzałam pogodę w internecie i nie jest za ciepło.Ale sam pobyt z pewnością będzie udany ponieważ w ofercie biura podróży są bardzo ciekawe wycieczki fakultatywne i z pewnością skorzystam z większości wycieczek.Pozdrawiam Asia
libra
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) libra » 01.06.2006 18:03

Hotel Palace to hotel nad samym morzem, niestety morze w tym miejscu i plażą sa bardzo brudne. Hotel ma dwa baseny, jeden kryty. Wieczorami są animacje i gra orkiestra. Jedzenie jest w formie szweckiego stołu. Hotel dysponuje również własnym parkiem. Jest to stary hotel jeszcze z czasów komunistycznych teraz w trakcie remontu. Największym problemem jednak była plaża i musieliśmy jeździć na plażę w okolicach Trogiru. Jak masz samochód to nie ma problemu. Byliśmy w tym hotelu w 2002 roku, być może teraz wiele się zmieniło.
JOANNAana1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) JOANNAana1 » 12.06.2006 06:57

Witam właśnie wczoraj wróciłam z Chorwacji.Było super co prawda pogoda nam nie dopisała ale poza tym wszystko ok.Niestety ten hotel w tym roku jest dostępny dla turystów po raz ostatni ponieważ będzie on przerabiany na centrum szkoleniowo-konferencyjne( ma mieć 5 gwiazdek)
Wielka szkoda ponieważ hotel świetnie usytuowany- piękna promenada,blisko do Trogiru i Splitu.Jednym słowem urlop należał do udanych. W przyszłym roku na pewno będzie też Chorwacja. Jeszcze nie wiem gdzie ale jestem pewna,że gdziegolwiek pojadę będzie pięknie.Pozdrawiam wszystkich miłośników Chorwacji i życzę udanego urlopu. Asia
Vasper
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vasper » 09.08.2006 13:45

W drugiej połowie lipca byłam w miejscowości Kastel Stari w Hotelu Palace. Było super - placówka ta jest świetnie usytuowana, do morza jest bliżej niż się spodziewałam, jedzenie bardzo dobre...;)
Sama miejscowość jest cudowna! Wszystkie Kastele są bardzo urokliwe! Piękne widoki na morze i góry, śliczne wąskie uliczki, wspaniała nadmorska promenada...:P
Betonowa plaża bardzo mi odpowiadała, bo nie cierpię piachu... :lool: A woda wcale nie była taka tragiczna - po tym co mówiła rezydentka jak przyjechaliśmy, spodziewałam się czegoś strasznego, a okazało się, że mimo zanieczyszczeń woda i tak jest dużo bardziej przejrzysta, niż u nas...8)

Hmm... nie słyszałam o tym, że hotel jest w tym roku ostatni raz udostępniany dla turystów! Rezydentka nawet mówiła, że skoro nam się podobało, to może w przyszłym roku wrócimy do Palacu wrócimy! Wielka szkoda, gdyby go zliwidowali...:(

Ogólnie bardzo miło wspominam ten wyjazd! Z kasteli jeździliśmy na wycieczki - do Medugorje, Mostaru, Dubrovnika, do wodospadów rzeki Krki... i na bliższe do Splitu i Trogiru...;) Oprócz tego byłam też na Fish Pikniku, który szalenie mile wspominam!:P

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone